12 maanden creatief: Februari

We beginnen achterin!

Dit is een van mijn favoriete tips, omdat het iedere (dagboek)schrijver heel veel oplevert en het voor velen nog onbekend is.

Een inspiratiepagina maak je op de allerlaatste pagina in je dagboek.

Schrijf hier een doorlopende lijst met onderwerpen op waar je misschien later meer mee wilt doen. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen die te groot zijn om in een keer uit te diepen, vragen die iets bij je oproepen, maar waarover je op dit moment niet wilt of kunt schrijven, levensthema’s, wensen, citaten, boeiende zinnen uit een boek, dichtregels, observaties en inzichten die je tijdens deze 12 dagen opdoet, thema’s in je eigen teksten.

Wanneer je niet weet waar je over zou kunnen schrijven of je bent op zoek naar een nieuw onderwerp, dan hoef je maar even achter in je dagboek te kijken voor inspiratie.

Vergeet niet om ook de datum achter het onderwerp in de lijst te noteren nadat je er over hebt geschreven, want zo kun je het gemakkelijk terugvinden.

Behalve teksten kun je ook beelden verzamelen. Ik heb hier een aparte envelop voor. Het kan heel verrassend zijn wanneer je een onderwerp op je lijst kiest in combinatie met een beeld dat je hebt bewaard.

Afbeelding: Pixabay – PencilParker

 

Deze oefening is eerder verschenen in het creatieve project van Loes Vork, dat #12dagencreatief  (2023-2024) heet. 

 

Inspiratieblog Archief vanaf november 2023

Iedere donderdag verschijnt op het blog van Shodo een bericht vol inspiratie en informatie over de weg van het schrijven. Hieronder vind je de lijst met linken naar de berichten die eerder zijn verschenen.

4 reacties op “12 maanden creatief: Februari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *