40 dagen vertragen tijdens de vastentijd

Vandaag begin ik!

Vandaag is “Aswoensdag”, de eerste dag van de Vasten (veertig dagen voor Pasen). Voor de Veertigdagentijd maakte ik in voorgaande jaren te veel plannen en schreef ik lange lijsten met dingen die ik wilde doen, of juist niet en had ik er een dagtaak aan om het allemaal af te kunnen strepen.

 

Dit jaar kies ik voor één item en dat is “vertragen”!

Ik wil de komende weken in een trager tempo leven, zodat ik geniet van het onderweg zijn, van tussentijd die afspraken met ruimte omringt, van een wandeling door de duinen, van een avond extra vroeg naar bed gaan, van het mijmeren op papier en het lezen van een boek, van het versturen van papieren post, van een rit op de fiets i.p.v. snel in de auto heen en weer rijden, van op een ‘gewone’ dag in de week een verrukkelijke maaltijd koken…

Nu heb ik toch nog een lijstje geschreven!

 

Wat ga jij doen of laten in de Vasten?

5 reacties op “40 dagen vertragen tijdens de vastentijd

 1. Leonie

  Ik doe mee aan de IK PAS campagne, om 40 dagen geen alcohol te consumeren. Daarnaast beperk ik snoeperijen en sociale media gebruik. Ik probeer ook wat bewuster rust te nemen en nee te zeggen. EN ik gun mijzelf weer een dagelijks schrijfmoment. Fijn!

 2. Annemieke

  Elk jaar weer geen alcohol en niet snoepen. Natuurlijk ook het schrijven. Verder niet heel veel plannen. Vooral genieten richting Pasen en het lengen van de dagen, vogelgeluiden in de vroege ochtend en genieten van buiten zijn.

 3. Saskia

  Hallo Christine,
  Elke dag schrijven en met het vasten komt het ook wel goed, want ik heb je tip opgevolgd en nu ligt er naast de lijstjes ook het boekje 40 dagen inspiratie Vasten van Adveniat. En vandaag voelde ik me in een klankconcert even helemaal met je verbonden tijdens een schrijfdag met Monica Boschman.

  1. Lucia

   Vertragen in mijn werk door middel van nee zeggen als ik te veel werk heb/krijg. Mooi om nu te beginnen in deze vaste tijd en doorzetten naar altijd.
   Daarbij niet snoepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *