Applicatie GT

Applicatie voor Gecertificeerde Cursusleidster "Luisteren naar je pen"©

Beantwoord de onderstaande vragen in jouw eigen dagboekstijl, precies zoals het is. Kopiën van je dagboek zijn prima. De antwoorden kunnen qua lengte sterk wisselen. Mogelijk wil je deze vragen in een paar schrijfsessies beantwoorden. Het is niet een test waar je voor dient te slagen, maar de inhoud en de wijze waarop je deze antwoorden vorm geeft, creeert een impressie van wie je bent en hoe je het dagboekschrijven persoonlijk gebruikt. Er zijn geen "juiste" antwoorden. Tracht zo eerlijk mogelijk te zijn als je kunt. Alles wat je schrijft behandel ik als vertrouwelijk materiaal. Vergeet niet de antwoorden te nummeren, de pagina's van jouw naam te voorzien en een recente pasfoto toe te voegen.

 

Vragen

 1. Begin eerst met de feiten: wie ben je, wat doe je? Voeg hier aan toe je volledige naam, postadres, telefoonnummer, emailadres, beroep of bezigheden, groepen of organisaties waarmee je verbonden bent en alles wat jij wilt dat ik over jou weet.
   
 2. Wat is je achtergrond en geschiedenis met dagboekschrijven? Hoe ben je begonnen?
   
 3. Wat haal jij uit het dagboekschrijven?
   
 4. Heb je les gehad in dagboekschrijven? Welke cursussen heb je gevolgd? Welke boeken heb je gelezen? Op welke manier heeft dit jouw manier van dagboekschrijven beïnvloed?
   
 5. Wat heeft je doen besluiten om de cursus ?Luisteren naar je pen? bij mij te volgen? Wanneer was dit? Op welke manier ben je er mee in aanraking gekomen? Wat gebeurde er toen met jou en/of je dagboek? Wat is er sinds die tijd gebeurd?
   
 6. Heb je ooit eerder cursussen gegeven? Zo ja, vertel daar dan iets over. Zo niet, heb je er ooit over gedacht? Wat waren jouw gedachten?
   
 7. Aan wie ga je lesgeven? Waar zal je jouw cursisten vinden?
   
 8. Wat vind je eng aan het geven van de cursus "Luisteren naar je pen"?  Wat vind je avontuurlijk / spannend?
   
 9. Aan welke levensthema's schenk je op dit moment aandacht? Op welke manier doe je dit?
   
 10. Heb je het gevoel dat je een missie in het leven hebt? Een roeping? Een doel? Zo ja, wat is dit? Zo niet, is dat iets waar je naar verlangt? Licht eens toe.

 

Schrijf de volgende teksten:

 1. Een impressie van je zelf 5 jaar geleden.
   
 2. Maak een lijst van 10 redenen waarom je de basiscursus "Luisteren naar je pen" wilt geven aan anderen.
   
 3. Stel je voor: je hebt net voor de eerste keer de basiscursus van 6 lessen gegeven. De groep is naar huis en je schrijft in je dagboek een reflectie over deze ervaring. Doe dit in de vorm van een 10 minuten sprint.
   
 4. Stel je voor: Je schrijft in je dagboek de datum – 2 jaar na vandaag. Als je terugkijkt, wat valt je dan op?
   
 5. Wanneer je de cursus bij een van de gecertificeerde cursusleiders hebt gevolgd ontvang ik ook graag een lijstje van de oefeningen die je per les hebt geleerd.
 •  
 • Stuur je applicatie naar:

  Shodo / Christine de Vries
  B. Bottemannestraat 23
  1817 EM Alkmaar
  cdevries@shodo.nl


  Inschrijven

  Je kunt je hier inschrijven >>

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *