Bagage voor onderweg

 

Mini-Pelgrimage

Bij het verschijnen van mijn boek in het voorjaar van 2011 heb ik voor het tijdschrift Happinez een mini-pelgrimage geschreven, die je hier kunt downloaden.

 

Overzicht van oefeningen

In het boek staan 100 oefeningen. Je kunt zelf je eigen route uitstippelen of het boek als gids chronologisch volgen. Hoe je het ook doet, het is jouw tocht en het kan helpend zijn om een overzichtslijst te hebben waarop je kunt afvinken wat je wanneer hebt gedaan.

Je kunt de afvinklijst met alle oefeningen hier downloaden.

 

Labyrint op het strand lopen

Een prachtige sfeerimpressie gemaakt in Egmond aan Zee door Peter van Deutekom.

 

Vingerlabyrint lopen

Een inspirerende en verstillende manier waarop je ook een labyrint kunt lopen is met je vinger. Voordat je begint, raad ik je aan om het artikel, dat ik voor het tijdschrift Vruchtbare Aarde heb geschreven, eerste te lezen.

Ik heb twee verschillende labyrinten, die je kunt downloaden en uitprinten.

 

Stempelkaarten

Op deze kaarten kun je iedere week als het ware ‘stempels’ verzamelen. Zo kun je in het kort aangeven hoe het de afgelopen dagen is gegaan. Zo sta je even stil bij je ervaringen.

9 reacties op “Bagage voor onderweg

 1. Christine de Vries Bericht auteur

  Jeanine,
  Met mijn nieuwe website is er veel veranderd. Het blog is niet meer aanwezig, maar je kunt een stempelkaart in het bericht hierboven vinden.

  Heb je ook gezien dat ik van 1 tot 5 augustus online een retraite aanbied? Je kunt er via deze link alles over lezen: innerlijk pelgrimeren in de zomer

  Ik wens je sowieso een mooie schrijfreis met mijn boek toe!

 2. Miranda Molenaar

  Op pad met jouw boek. Eindelijk! Het staat al zo lang in de kast. En nu, na 40 dagen te hebben geschreven in de herberg merk ik dat er nog meer behoefte is aan verinnerlijking. Mijn hoofd ging meteen aan de slag. Wat, wanneer, hoe? Lijstjes maken, tijd inplannen. Nee! voel ik van binnen. Ik ga dit anders aanpakken. Ik ga gewoon op weg en zie wel waar ik uitkom. Geen lijstjes, geen planning vooraf. Ik en het boek. Ik kijk ernaar uit. Wat fijn dat je op mijn pad bent gekomen!

 3. Linda Brandse

  Dag Christine,

  volgende week ga ik je boek innerlijk pelgrimeren gebruiken in een workshop schrijven, in een klooster.
  Ik ben benieuwd, ik heb vast wat gedownload ter voorbereiding, het boek op zich is al een heerlijke pelgrimsreis.
  groetjes, Linda Brandse. ( we hebben ooit een schrijfworkshop gegeven bij dag en dauw)

  Neem de tijd, antwoorden heeft geen haast

  1. Christine de Vries

   Dag Linda,

   Wat fijn om te lezen dat je, samen met anderen, schrijvend op reis gaat in een klooster. Volgens mij is dit een perfecte combinatie van factoren die jullie zal inspireren. Geniet van het onderweg zijn!

 4. Jeanny Brouwers-Rouland

  Lieve Christine,

  Jouw filmpje hierboven raakt me op aangename wijze diep in mijn hart. Het maakt veel in mezelf los…
  Het laat me zien en voelen dat ik ‘op weg mag zijn’ met mijn verdriet, om mijn vorig jaar overleden vader. Een verdriet dat zo gemakkelijk op de achtergrond raakt in het dagelijkse leven. Het filmpje laat me voelen dat innerlijk pelgrimeren liefdevolle zelfzorg is, bewuste aandacht schenken aan dat wat ten diepste om aandacht vraagt in mezelf. Het filmpje ervaar ik op dit moment als heel troostend, als een warme mantel van liefde…
  Liefs van, Jeanny

  1. Christine de Vries

   Wat heerlijk dat je het zo ervaart! Het laat me opnieuw zien dat we echt innerlijk kunnen pelgrimeren, zonder ons huis te verlaten en prachtige, helende reizen kunnen maken terug naar ons hart. Ik wens jou, Jeanny, een prachtige schrijfreis toe en een inspirerend ‘onderweg-zijn’.

 5. Yvonne Mallander

  Jammer dat het blog niet meer actief is…
  Heb het boek weer opgepakt. Hoop nu de reis wel af te kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *