Boeken

Schrijven over het schrijfproces doe ik met veel passie en inspiratie. In de loop der jaren zijn er verschillende boeken verschenen bij uitgeverij A3 boeken. Handboek over dagboekschrijven, een reisgids voor de innerlijke pelgrim die schrijvend haar tocht maakt, werkboeken ter bezinning en schrijfboekjes ter inspiratie.

Rondelen

Rondelen

Dit boekje bevat veertig thema's die je met je pen kunt verkennen. Wat je schrijft is materiaal waaruit je later kunt putten voor het rondeel.

Lijstjes

Lijstjes

Dit boekje biedt ruimte voor veertig lijstjes en een gedetailleerde tekst van elk lijstje.

Innerlijk Pelgrimeren

Innerlijk Pelgrimeren

Met dit boek als reisgids ga je op een innerlijke pelgrimage naar je hart. Je brengt jezelf in beweging door het kilometerschijven, jouw verbeelding en waarachtig waarnemen.

Dagboek als spiegel

Dagboek als spiegel

Door schrijven geven we uiting aan wat er al in ons is, maar wacht om gekend te worden. Het gaat er niet om hoe mooi of foutloos je schrijft, maar of je bereid bent om jouw dagboek te accepteren als een spiegel waarin je jezelf open en eerlijk onder ogen durft te komen. Pas dan zullen lege pagina's veranderen in een diepe bron van inzicht.

Open zinnen

Open zinnen

Dit boekje bevat twee keer veertig open zinnen. Bij een open zin is een begin gegeven en daarna schrijf je zelf in één vloeiende beweging wat die beginwoorden bij je oproepen. Eenmaal gestart vinden de woorden je vanzelf.

Clusters

Clusters

Dit boekje bevat veertig clusters. De clustertechniek is heel associatief en leid je schijnbaar kriskras door je geheugen naar gedachten, gevoelens en gebeurtenissen.

Fluisteringen van Licht

Fluisteringen van Licht

Creatief schrijven en meditatie staan in dit werkboek centraal. De voorbereiding kan vanaf 11 november tot de eerste Adventszondag (3 december 2017) worden opgepakt. Vanaf de eerste Adventszondag tot en met 7 januari zijn er voor iedere dag oefeningen, citaten, inspirerende uitspraken en gebeden opgenomen. Tijdens de meditaties kan een vingerlabyrint worden gelopen. Door daadwerkelijk in dit boek te werken, ontstaat er een persoonlijk document dat ook later nog van grote waarde is.

Ruimte scheppen voor een nieuw begin

Ruimte scheppen voor een nieuw begin

Op Aswoensdag start (14 februari 2018) de veertigdagentijd, ook wel vastentijd genoemd. Deze tijd staat geheel in het teken van innerlijk ruimte scheppen om het nieuwe begin, het nieuwe leven te kunnen toelaten. Vasten is een oefening in "nee" zeggen tegen onmiddellijke bevrediging en "ja" zeggen tegen wat wezenlijk is. Dit werkboek biedt houvast, omdat je hier dagelijks terugkeert om al mediterend en schrijvend te ontdekken wat vasten met je doet, om op adem te komen, terug te kijken en te dromen over de toekomst.