Clusters

Shodo schrijfboekje 2

auteur: Christine de Vries
met tekeningen van: Pol Wijnberg
uitgeverij: A3 boeken
prijs: € 9,95

Dit boekje bevat veertig clusters. De clustertechniek is heel associatief en leid je schijnbaar kriskras door je geheugen naar gedachten, gevoelens en gebeurtenissen.

Schijnbaar kriskras, want je geheugen is een uniek systeem dat eigenhandig alles aan elkaar knoopt tijdens het opbergen. Als je vooraf nadenkt over wat je wilt schrijven, volg je al gauw een platgetreden pad en beperk je jezelf in je creativiteit en het ontdekken van wat er werkelijk in je leeft. Maak je eerst een cluster aan de hand van één gegeven woord, dan zul je versteld staan over de vele verhaallijnen die als vanzelf ontstaan. Die werk je vervolgens uit op de pagina naast het cluster, ter reflectie en verdieping.

Aan het eind kijk je terug op alle reflectieve teksten en ontdek je wat het werken met deze veertig clusters jou heeft gebracht. Dat zal meer zijn dan verwacht.

 

Bestellen

Dit boek is te koop tijdens cursussen en in de webwinkel van Shodo.
In tegenstelling tot mijn andere boeken is dit schrijfboekje niet in de lokale boekhandel te koop.

Verzendkosten volgens huidige tarief van PostNL- Jij betaalt dus alleen de postzegels.
Bij een bestelling van € 55 of meer voor boeken en/of papier, betaalt Shodo in Nederland alle verzendkosten. Bij een zelfde bestelling in het buitenland, wordt deze korting verrekend met de feitelijke portokosten.

De verzendkosten voor  slechts 1 schrijfboekje bedragen in Nederland € 3,84

AANBIEDING!
Wanneer je meerdere schrijfboekjes bestelt (max. 4 stuks per envelop, dit kan ook worden gecombineerd met het boekje “Clusters” en/of  “Rondelen”) betaal je binnen Nederland €4,80!
Bij meer dan 4 exemplaren betaal je het tarief voor pakketpost in Nederland.

  • Wanneer je meer dan € 55 aan boeken en/of Topo papier bestelt, betaal je GEEN verzendkosten binnen Nederland. Dat is een korting van maar liefst € 6,75.
  • Bestellingen naar het buitenland ontvangen een korting van € 6,75 op de verzendkosten.

 

Recensie over de schrijfboekjes “Open zinnen” en “Clusters”

In Schrijven Magazine (oktober 2009)