Dagboek van de ziel

Vorige week heb ik samen met een geweldige groep vrouwen een bijzondere 5-daagse retraite beleefd in het klooster in Heiloo. Samen met dertien boeiende vrouwen die allemaal het verlangen voelen om stil te staan en diep te luisteren naar de fluisteringen van onze innerlijke stem. We hebben heel veel geschreven, samen gedeeld, onder hoge schaduwrijke bomen gezeten, gewandeld in de tuin en op een avond een labyrint gelopen op het strand van Egmond. Gaandeweg worden we opener en zetten we voorzichtige stappen op de weg van onze ziel.

 

 

 

Ik heb deze dagen als heel bijzonder ervaren. Het was voor de eerste keer na 2 jaar dat ik een retraite organiseerde en begeleidde. Lida heeft op onnavolgbare wijze de rol van gastvrouw op zich genomen, zodat ik me alleen op de inhoud van het programma en de deelnemers van de groep kon richten. Na vijf dagen kwam ik heel gelukkig, moe en voldaan thuis. Na een rustig weekend kan ik voelen dat ik terugveer in mijn energie en dat is bemoedigend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de laatste ochtend hebben we een zegen gelezen

 

Vandaag sta ik op
in de naam van de Stilte,
schoot van het Woord,
in de naam van Verstilling,
huis waar ik thuishoor,
in de naam van de Eenzaamheid
van de Ziel en de Aarde.

 

Vandaag sta ik op
door alle dingen gezegend,

vleugels van adem,

verrukking van ogen,

wonder van fluistering,

innige aanraking,

eeuwigheid van ziel,

drang van gedachte,

mirakel van gezondheid,

omarming van God.

 

Moge ik vandaag

meedogend zijn van hart,

helder in mijn woorden,

dankbaar in mijn bewustzijn,

dapper in wat ik denk,

gul in mijn liefde.

Uit: Gezegend de ruimte tussen jou en mij

John O´Donohue

 

Ik lees en herlees deze zegen iedere ochtend en voel me dankbaar voor wat we samen hebben beleefd én ontvangen!

3 reacties op “Dagboek van de ziel

 1. Natascha Bruti

  Lieve Christine,

  zalig om zo ziel-ich te zijn geweest. Het was een week die altijd bij me zal zijn in herinnering en gevoel. 

  Natascha

   

 2. agnes

   

  Lieve dames,

  240Wat een prachtige woorden!!! Ik kan voelen hoe jullie week is geweest. Ben in gedachten veel in Heiloo geweest en ook ik heb mij  deel gevoeld van deze fantastische groep. Helaas had ik andere verplichtingen die mij met jullie energie veel vreugde hebben gegeven.

  Fijn Christine dat ook jij er weer nieuwe energie van hebt gekregen en dat het je weer gelukt is deze retraite te begeleiden.

  Veel liefs,

  agnes

 3. Noor Breuning

  Lieve Christine,

  Wat een mooi verslag, en nogmaals reuze bedankt voor de fijne en bijzondere retraite. Ik koester de vele mooie momenten. En het was een hele bijzondere ervaring om op het strand een labyrint te lopen.

  Veel liefs van Noor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *