Dagboekschrijven in kaart brengen

Feestelijk ansichtkaartenproject

Vijfentwintig jaar geleden gaf ik mijn eerste cursus in creatief dagboekschrijven en dat wil ik nu vieren! Mensen inspireren tot schrijven is nog steeds mijn grote passie.

En… ik ben heel benieuwd waar jij in jouw dagboek over schrijft en hoe jij de pagina’s vult. Gebruik je alleen tekst of ook beelden? Voeg je foto’s of tekeningen toe? Maak je collages? Schrijf je lijstjes, gedichten of korte verhalen? Schrijf je vaak of juist niet? Kortom: Hoe gebruik jij jouw dagboek?

Deze vragen wil ik graag aan zoveel mogelijk dagboekschrijvers stellen om vervolgens alle antwoorden te verzamelen en te ordenen. Dit jubileumjaar is een prachtige gelegenheid om met dit feestelijk project te starten.

Nu maar hopen dat er heel veel van alle leeftijden beginnende én ervaren dagboekschrijvers hieraan willen meewerken.

Hoe gaat het in zijn werk?

Speciale ansichtkaarten

Voor dit project heb ik speciale ansichtkaarten laten ontwerpen. Ik hou heel erg van papieren post ontvangen, die met een zachte plof op de mat valt. Maar dat is niet de enige reden. Een ansichtkaart beschrijven geeft veel voldoening. De beperkte ruimte nodigt uit om sneller tot de kern te komen, zonder dat dit veel tijd vraagt. En… het brengt je in beweging en naar buiten – op weg naar de brievenbus.

 

Kaarten aanvragen

Om deel te kunnen nemen aan het project, heb je de speciale Shodo ansichtkaarten nodig. Ik stuur de kaarten met veel plezier gratis naar je toe. Ik voeg er altijd een paar kaarten extra bij, in de hoop dat jij die kaarten wilt doorgeven aan anderen of ze zelf wilt gebruiken voor het beantwoorden van meerdere vragen.

Wanneer je wilt meedoen kun je alleen via alleen via deze link een bericht naar Shodo versturen. Vermeld daarin altijd (dus ook als je eerder iets bij Shodo hebt besteld) duidelijk jouw voor- en achternaam, postadres en het aantal kaarten die je graag wilt ontvangen.

De kaarten zijn inmiddels bij de drukker en worden medio april 2018 naar iedereen verstuurd.

 

Hulp gezocht bij de verspreiding van de kaarten

Ken je een goede locatie waar jij een stapeltje kaarten mag achterlaten, bijvoorbeeld in de openbare bibliotheek, buurthuis, kerk, school, café, winkel, museum of op je werk, dan kun je me dit mailen en zorg ik er voor dat je voldoende kaarten toegestuurd krijgt.

Daarnaast zou het geweldig zijn, wanneer je een link van dit bericht wilt doorsturen en de informatie wilt delen  met jouw (sociaal) netwerk.

 

Expositie online

Alle teruggestuurde kaarten verschijnen op de website van Shodo. Eens per week worden de nieuwe kaarten toegevoegd aan de collectie en verschijnt er op het blog een bericht over de voortgang van het ansichtkaartenproject. Let er wel op, dat alleen de voorkant van de kaart wordt getoond.

Alle kaarten, die door Shodo worden terug ontvangen, zijn vanaf dat moment eigendom van Shodo©. Wanneer je een afbeelding uit de collectie wilt gebruiken op jouw website dan kan dit uitsluitend mèt vermelding van www.shodo.nl en het kaartenproject.

 

Correspondentie

Hoewel ik het heerlijk vind om brieven en kaarten te schrijven, is het voor dit project niet mogelijk om over de ingezonden kaarten te corresponderen. Op het weblog kan je wel een reactie achterlaten, inspiratie opdoen en op andere bijdragen reageren.

 

Anoniem deelnemen

Je kunt de kaart anoniem terugsturen of je naam op de achterkant vermelden, want alleen de voorzijde van de kaart zal worden getoond in de collectie op de website.

 

Postzegel plakken

De ansichtkaart bevat al het postadres van Shodo. Het enige dat je hoeft te doen is er een postzegel op te plakken en te posten. Via deze link kun je controleren welke postzegel er op de kaart geplakt moet worden: tarievenkaart van TNT

 

Met of zonder envelop

De kaart is zodanig ontworpen, dat je geen envelop nodig hebt. Heb je afbeeldingen op de kaart geplakt, dan raad ik je aan om het wél in een envelop terug te sturen, om te voorkomen dat de kaart met jouw afbeelding onderweg beschadigt. Weeg de kaart mét envelop, want wanneer deze zwaarder is dan 20 gram, is er een extra postzegel nodig.

17 reacties op “Dagboekschrijven in kaart brengen

 1. Jornaroos hamaker-Nauta

  dag Christine,
  Leuk bedacht! wil je mij 10 kaarten toesturen? ik doe graag mee en ben benieuwd: je werk zal zo een extra uitstraling krijgen, dat verdien jij, en het schrijven in het algemeen. Hartelijke groet Jornaroos

 2. ineke de Morée

  Dag Christien, Dankjewel voor alles wat je al deed met ” Shodo”. 25 jaar lang is niet niks. Het blijven ontwikkelen van nieuw materiaal en inspirerende schrijftrajecten vind ik bewonderingswaardig. Mijn complimenten. Graag wil ik 20 ansichtkaarten bestellen om uit te delen in mijn omgeving en hier en daar neer te leggen. 1761 LA 3.
  Hartelijke groet en geniet van alles wat je in beweging hebt gebracht…

 3. Tanja

  Lieve Christine,
  Van harte met dit mooie jubileum waarin je al zoveel hebt gedeeld. En het gevolg daarvan is dat het schrijven zich inmiddels ook in Zeeland aan het verspreiden is.
  Ik heb inmiddels kaarten bij je besteld voor dit bijzondere project waar ik graag aan meewerk.
  Warme groet!

 4. Elly

  Hallo Christine,
  Ik wil ook graag meedoen aan jou project, ik kan ook wel wat kaarten kwijt aan mijn vriendinnen op mijn spirituele ochtendje, die ik een keer in de maand geef, en ook de plaatselijke bibliotheek !
  Gefeliciteerd met je jubileum , en fijne Paasdagen toegewenst!

 5. Marian

  Ha Christine,

  Wat fijn, al zoveel jaren schrijfinspiratie, dankjewel daarvoor. Ik meld me van harte ook weer aan voor dit project.
  Ik schrijf regelmatig in diverse dagboeken, een voor tekst, en andere voor ingevingen, spreuken, dingen die ik tegenkom en waar ik verder over wil nadenken. Die versier ik met allerlei tekeningetjes en kleur en/of zwart-wit.
  Dus kom maar op met die kaarten, ik ben benieuwd.

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Fijn dat je mee gaat doen! Wil je me nog even via de mail het aantal kaarten dat je wilt ontvangen én jouw postadres mailen naar cdevries@shodo.nl ? Dan kan ik het gemakkelijker verwerken en hoef ik het adres niet op te zoeken. Dank je!!

 6. Linet Schouten

  Dag Christine,

  Hartelijk gefeliciteerd met je behaalde jubileum.
  Fantastisch dat je al 25 jaar heel veel mensen weet te inspireren tot schrijven.
  In een ver verleden heb ik mijn eerste cursus dagboek-schrijven bij jou gevolgd.
  Nu schrijf ik het liefst kaarten en brieven aan dierbaren.
  Op mijn werk en onder mijn vriendinnen kan ik beslist een aantal van je kaarten kwijt. (stuk of 10)

  Succes met de ansichtkaarten aktie en dank je voor de inspirerende cursussen en een workshop die ik bi je gevolgd heb.

  Groeten Linet

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Dank je Linet, voor je felicitaties en je bestelling van 10 kaarten. Ook aan jou het verzoek om me jouw postadres te mailen, zodat ik het samen met alle andere bestellingen gemakkelijker kan verwerken. Dank je!

 7. Joanna

  Allereerst gefeliciteerd!!

  Ik doe graag mee, schrijf (bijna) elke dag wel bedanktekst en soms collage dag afsluiting maar dit laatste is een beetje in een slop geraakt. Wellicht een goed moment om het weer op te pakken?!! Ik heb je zojuist ook een bericht gestuurd.

  Fijne dag,

  Hartelijke groet,
  Joanna

 8. Ellen van Bol-Es

  wat een leuk project! vrijwel elke maand schrijf ik in het Schrijfcafé olv Sarine Zijderveld. graag wil ik daar kaarten uitdelen en aan Sarine meegeven voor andere groepen. hartelijke groet en gefeliciteerd!

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Jany, ik heb jouw adresgegevens van het blog verwijderd. Leek me beter om dit niet openbaar te maken.
   De kaarten stuur ik je volgende maand met plezier toe.

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Dag Anita, Fijn dat je ook mee wilt doen met het project.

   Voor dit project kunnen alleen de speciale Shodo ansichtkaarten worden gebruikt.

   En…mocht je mij persoonlijk een kaartje willen sturen, dan ontvang ik dat van harte 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *