De jongen, de mol, de vos en het paard – schriftelijke cursus in twee delen

De jongen, de mol, de vos en het paard

Dit ongekend mooie boek van Charlie Mackesy, waarin thema’s als vriendschap, (zelf)vertrouwen, elkaar helpen en bemoedigen een grote rol spelen, is de inspiratiebron voor mijn nieuwste schrijfcursus.

Het boek is uniek en raakt iedereen die het openslaat direct. Het boek gaf mij troost en bemoediging toen ik het zelf zo nodig had. En het maken van deze schrijfcursus was echt een feest. Ik heb er ruim de tijd voor genomen en er intens van genoten.

Maar al gauw bleek dat ik veel te veel materiaal had verzameld en dat ik oefeningen moest schrappen. Wat vond ik dát lastig. En hoe meer ik er over nadacht, hoe groter mijn weerstand en hoe zwaarder deze klus werd. Alle inspiratie, die eerder zo rijkelijk vloeide, leek plots op te drogen. Ik kreeg het opeens heel druk met andere dingen en liet de jongen, de mol, de vos en het paard steeds meer links liggen.

Zo jammer, want wat eerder een prachtig feest was, was nu een vervelende klus geworden. Ik wilde geen pagina’s in het boek overslaan of al die speelse en creatieve oefeningen schrappen. En… ik wilde deze schrijfcursus in een rustig en aangenaam tempo aanbieden… Ik wilde de inspiratie weer voelen stromen.

Op een dag stelde ik mezelf deze vragen:  Waarom zou ik alles in 30 dagen moeten stoppen? Waarom kan ik niet alle pagina’s en oefeningen gebruiken en de cursus langer maken?

De oplossing is heel eenvoudig

Deze cursus bestaat niet langer uit één deel van 30 dagen, maar uit TWEE DELEN, namelijk 30 dagen in het voorjaar en 30 dagen in het najaar. De ruimte die ik toen voelde liet de inspiratie stromen. Ik vond op verrassende wijze nieuwe werkvormen en maakte creatieve oefeningen. Ik ontdekte aanvullende inspiratiebronnen naast het boek. Ik was terug op het feest van creatie.

Op deze manier past alles in de cursus en is er volop ruimte en tijd om ervan te genieten.

 

Praktische informatie

Deel 1 start op 13 maart 2024 en gaat over het eerste deel van het boek.
Deel 2 start op 16 oktober 2024 en gaat over het tweede deel van het boek.

Elk deel duurt 30 dagen. Je kunt je in maart 2024 alleen voor het EERSTE deel inschrijven.

Werkwijze
Iedere dag verschijnen er nieuwe opdrachten op de website, behalve op maandag en donderdag, want dan worden er in de avond zoombijeenkomsten gehouden. Tijdens deze twee dagen heb je tijd om de wat langere oefeningen (af) te maken en/of terug te blikken op wat je in de voorgaande dagen hebt geschreven. Je krijgt hier handvatten voor aangereikt, zodat je dit op eigen kracht en naar behoefte kunt doen.

De cursusopdrachten worden NIET per mail verstuurd en zijn alleen te vinden op de website.

Deze extra zoombijeenkomsten zijn voor wie het fijn vinden om ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers middels een leesuurtje. Tijdens deze bijeenkomst is er ook ruimte vragen te stellen over oefeningen en het schrijfproces. De bijeenkomsten worden voor een deel opgenomen en de volgende dag aan het cursusmateriaal op de website toegevoegd, zodat je het ook op een later moment kunt bekijken.

 

Hier vind je de kalender met afvinklijst en de data van de zoombijeenkomsten, die je kunt uitprinten voor eigen gebruik.

 

Jubileumkorting van 30% op de cursusprijs

Shodo bestaat 30 jaar en dat wil ik graag met je vieren, door deze schriftelijke cursus aan te bieden met een feestelijke korting van 30%. Deze korting wordt automatisch bij inschrijving gegeven.

De prijs per deel is € 125 – 30% jubileumkorting = € 87,50
Als cursist heb je een jaar lang toegang tot al het cursusmateriaal.

Je betaalt vooraf en via iDeal.
Mocht je in termijnen willen betalen, dan kun je hierover contact met me opnemen.

Heb je een Shodo Cadeaubon en wil je die voor deze cursus gebruiken, neem voordat jij je inschrijft contact met me op. Ik zal je een speciale kortingscode geven, waarmee jij jouw Shodo Cadeaubon kan verzilveren.

 

Je kunt je nu via deze link inschrijven.

 

Wat heb je nodig?

 • exemplaar van het boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard
 • exemplaar van mijn handboek ‘Dagboek als spiegel’. In de cursusopdrachten wordt herhaaldelijk verwezen naar dit handboek.
 • een fijn dagboek, dat je speciaal voor deze cursus gebruikt
 • tijdschriften, lijm, schaar
 • favoriete pen
 • kleurpotloden en/of stiften
Een exemplaar van ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’

Let goed op dat je de juiste versie van dit boek hebt:

 • Bekijk hier de zwart/wit versie DEZE versie heb je nodig.
 • Er bestaat ook een versie in kleur met als ondertitel ‘het geanimeerde verhaal’, maar die kun je NIET gebruiken tijdens de schrijfcursus.
Een exemplaar van het handboek ‘Dagboek als spiegel’

Dit handboek heb je nodig, omdat ik in de schrijfopdrachten van de schrijfcursus hier direct naar verwijs. Zo vind je de instructie en achtergrondinformatie die je nodig hebt tijdens het schrijven. Bestellen kun je via deze link of bij jouw boekhandel om de hoek of onlineboekhandel.

 

4 reacties op “De jongen, de mol, de vos en het paard – schriftelijke cursus in twee delen

 1. Henny Versteeg

  Ik kijk er ook naar uit!!
  Begin januari was ik jarig, toen mijn man vroeg wat mijn verlangens waren, heb ik deze schrijfcursus als kado van mijn man gevraagd, zo fijn!!

 2. Lucia

  Wat fijn dat je het in twee delen hebt gesplitst.
  kijk er naar uit, weer heel fijn

  De opname was ook weer zo vertrouwd, wat he pas hebt gemaakt. Dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *