De schrijfkaravaan is vanmorgen vertrokken!

Het avontuur is begonnen!

Met maar liefst 138 deelnemers zijn we vanmorgen met onze schrijfreis begonnen. Wat een feest om met zovelen te zijn!

De afgelopen weken stonden voor mij helemaal in het teken van de Schrijfkaravaan. Deze schriftelijke cursus, die ik 10 jaar geleden voor het eerst heb aangeboden,  heb ik helemaal herschreven en vormgegeven. Verrassend om er weer mee bezig te zijn. Ik ben er opnieuw heel blij mee.

En vanaf nu is het genieten van de ervaringen die we onderweg  opdoen. Ik ga zo een lekkere kop koffie inschenken en met een nieuw dagboek en de eerste opdrachten mezelf installeren in de schaduw in de achtertuin om daar heerlijk een uurtje te schrijven.

 

De volgende Schrijfkaravaan start in februari 2020.

11 reacties op “De schrijfkaravaan is vanmorgen vertrokken!

 1. Rita Spijker

  hallo medereizigers,
  klopt het dat er totaal 7 reacties zijn? De laatste van begin juli?
  Ik kan geen andere blogs vinden en/of weet niet waar ik moet zoeken.
  Kan iemand me helpen met een aanwijzing?

 2. anna rosa

  Met plezier heb ik geschreven aan de opdrachten. Ondertussen al enkele schrijfreizen gemaakt. IK heb eerst het boek na 13 jaar weer gelezen. Bijzonder wat ik nu lees en hoe ik sinds 3 jaar gefascineerd ben door schapenkudde met herder en honden. De vraag welk boek ik zou meenemen: Ik zou een nieuw leeg dagboek met prachtige kaft meenemen en schrijven over mijn legende.
  Verheug me weer op de nieuwe opdrachten morgen. Warme groet en succes iedereen. Anna Rosa

  1. Lucia ES

   Ja precies. Een leeg boek Het schrijven geeft mij ook zoveel voldoening. Mara t lezen van reacties maakt het minder eenzaam

 3. Thea

  Wat bijzonder om met zoveel mensen , maar in m’n eigen stilte, op reis te gaan!!

  Vanwege andere verplichtingen heb ik nog niet kunnen schrijven, maar ik heb de opdrachten en bijbehorende teksten uit het boek wel alvast gelezen.
  Ook heb ik bij de Kringloop de Happinez “Vrijheid” uit 2006 gekocht. En ook weer heel bijzonder: bij de foto-opening staan toepasselijke teksten en foto’s van nomaden en kamelen op reis en andere hele mooie ‘Arabische’ sfeerbeelden.

  Morgen ga ik een mooi schrijfboek kopen en beginnen met het inplakken van de foto’s!

 4. Lucia

  Goedemorgen, op de valreep heb ik me aangemeld om mee te doen met de schrijfkaravaan. De eerste schrijfmomenten zijn ingepland. De eerste pdf’s uitgeprint. Ik ben nieuwsgierig naar de karavaan waar ik nu ook toe behoor. Best een beetje spannend, wat gaat het mij (ons) opleveren. Allemaal veel sukses en plezier.

 5. Henny Stam

  Eigenlijk voelt het een beetje als een pelgrim die nu op reis gaat. Ik start niet met de missie om een pelgrim te zijn, maar gaande weg de reis hoop ik het wel te worden.. Het is voor mij ook de eerste keer dat ik deze cursus ga volgen. . Wel ben ik bekend met de schrijf kring in Harderwijk en in Ermelo. Mijn grote voorbeeld en inspirator. is Krishnamurti. . Tot aan vandaag lees ik steeds zijn boeken en wijsheden die actueel blijven. Het is spannend wat er onderweg allemaal kan gaan gebeuren. met onze
  schrijfcaravaan. Beste, lieve, leuke medereizigers. Ik hoop dat we elkaar zullen inspireren tot mooie niet ontdekte gebieden van onszelf.!

 6. Pieter-Paul

  Hoi beste medereizigers,

  Hoera, de schrijfkaravaan is vertrokken. Het is voor mij de eerste keer dat ik mee doe.
  Drie dagen geleden heb ik me ingeschreven. Ik ga vol goede moed van start.

  Lang geleden, in 1996, ik was toen 32 jaar heb ik voor het eerst kennis gemaakt met het verhaal van de Alchemist.
  Het werd voorgelezen in een trainingsgroep op de Voorde, levensschool.
  Wat op mij toen het meeste indruk maakte was dat de alchemist in staat was lood in goud te veranderen.
  De drie trefwoorden waar ik voor kies zijn liefde , magie , en vertrouwen.

  Behouden reis allemaal, en doe toch een beetje rustig aan want het is erg warm.

  Pieter-Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *