De Schrijfkaravaan 2021 met ‘De Alchemist’

– inschrijven kan TOT 15 juni 2021 – 

Volg de wijsheid van het hart…

Ga mee op schrijfreis, samen met ‘de Alchemist’ van Paulo Coelho.

De jonge schaapherder Santiago heeft één grote wens: de wereld bereizen tot in alle uithoeken om zo uit te vinden hoe deze in elkaar zit. Zijn dromen over een verborgen schat zetten hem aan tot een zoektocht. Na veel omzwervingen ontmoet hij in Egypte de alchemist, die over grote spirituele wijsheid beschikt. Hij adviseert de jongen: ‘Luister naar je hart. Dat kent alles, omdat het afkomstig is van de ziel van de wereld en daar ooit naar zal terugkeren (…) Waar je hart is, is ook je schat.’

(Wereldwijd zijn er van het boek ‘De alchemist’ meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht.)

Gedurende acht weken ga je met de Schrijfkaravaan op reis naar jouw eigen schat! Wanneer je mee op reis wilt is het belangrijk dat je jouw dromen nooit op geeft en de tekens leert volgen! Alleen dan kun je onderweg volop genieten, veel over jezelf leren én je eigen schat ontdekken .

Inleiding

In 2002 las ik het boek “De alchemist” voor de eerste keer en ik wist “dit boek heeft zijn verhaal nog niet helemaal prijsgegeven”. Eén keer lezen is een goed begin, maar er is nog veel meer dat op me wacht om herkend te worden. Ik las het een tweede keer en maakte notities in mijn dagboek. Heel voorzichtig ging het verhaal open en ontdekte ik dat het niet alleen over Santiago ging, maar het was ook mijn verhaal. Ik was ook op zoek naar een schat, naar de liefde, naar mijn legende…ook ik wilde de tekens volgen… Ik beluisterde het verhaal dat meesterlijk is voorgelezen door Henk van Ulzen.

Jarenlang heb ik met heel veel passie een weekendcursus “Geef je dromen nooit op! Volg de tekens” gegeven rondom dit prachtige verhaal. Samen met anderen vormden we een karavaan van inspirerende schatzoekers. Met een open blik keken we al schrijvend en verwachtingsvol naar onze eigen dromen. We oefenden ons de tekens op ons pad te herkennen, die de richting aangaven naar onze schat.

“De schrijfkaravaan” is een schriftelijke cursus van Shodo waar inmiddels een paar honderd mensen aan hebben deelgenomen.

Dit verhaal is nog steeds een grote favoriet van mij. Ik heb nu, ruim tien jaar later, het cursusmateriaal opnieuw vormgegeven, aangevuld en verbeterd. Het is verrijkt met visueel materiaal en heeft een andere indeling gekregen. De cursus duurt nu 8 weken. Het nodigt je uit om gedurende twee maanden gefocust aan de slag te gaan met jouw eigen dromen en verlangens, intuïtie en innerlijk weten. De schrijfkaravaan is geen boekbespreking, maar een inspirerende cursus, waar het boek de inspiratiebron voor is om vervolgens te kijken naar jouw persoonlijke zoektocht en hoe en wat je van de hoofdpersoon kunt leren.

 

Werkwijze

De Schrijfkaravaan bestaat uit 8 etappes. Het boek wordt als reisgids gebruikt en jouw dagboek is een trouwe reisgenoot. Ervaring met de werkwijze wordt vooraf niet verondersteld. Iedereen die van avontuur en schrijven, van dromen en tekens, van het luisteren naar de diepe wijsheid  houdt, kan deelnemen.

Iedere week lees je het gedeelte van het boek waar de opdrachten aan gekoppeld zijn.

Je bepaalt zelf hoe vaak en veel je wilt schrijven. Wel raad ik je aan om minimaal 3 keer per week te schrijven. Op deze manier geef jij jezelf gelegenheid om het verhaal van het boek én je eigen beelden en inspiratie helder tot je te laten spreken.

Er worden vele verschillende schrijftechnieken gebruikt. De speelse en creatieve werkvormen zorgen voor ontspanning, plezier en verrassingen, maar ook voor inzichten en een verruimd perspectief. Voor een duidelijke uitleg en achtergrondinformatie over de schrijftechnieken verwijs is in de opdrachten steeds naar pagina’s in mijn boek “Dagboek als spiegel – een handboek vol inspiratie”.

Naast de schriftelijke opdrachten worden er ook om de week een leesuurtje aangeboden, waar je als deelnemer naar eigen behoefte aan kunt deelnemen. Je ontvangt automatisch alle informatie die nodig is om deel te kunnen nemen.

– inschrijven kan TOT 15 juni 2021 – 

Kosten

 • Cursus materiaal = € 85,- inclusief 21% BTW
  • 8 x wekelijkse schriftelijke opdrachten die je ook gemakkelijk kunt uitprinten
  • aanvullende inspiratie en achtergrondinformatie op het blog
  • 4 x leesuurtje via Zoom (extra en ter inspiratie aangeboden, het is geen noodzakelijk deel van de reis)
 • Je hebt ook een exemplaar van het boek “Dagboek als spiegel” nodig. Wanneer je nog geen exemplaar hebt, kun je dit met jouw inschrijving bestellen voor € 19,50.  Shodo betaalt voor jou de verzendkosten binnen Nederland (en krijgen de deelnemers in het buitenland deze zelfde korting verrekend op de verzendkosten).
 • Een exemplaar van het boek “De alchemist” behoort niet bij het cursusmateriaal. Er zijn vele versies verkrijgbaar. Iedere versie is geschikt.
 • De factuur wordt binnen een week na aanmelding gemaild. Graag wachten met betalen tot deze is ontvangen.

 

Annuleringsvoorwaarden (ongeacht de reden)

 • Dit kan alleen schriftelijk.
 • Vóór 10 mei 2021 zijn hier geen kosten aan verbonden.
 • Vanaf 10 mei 2021 is het niet meer mogelijk om te annuleren.
 • Middels inschrijving voor de Schrijfkaravaan geeft men aan met deze voorwaarden akkoord te gaan.

 

Reisschema

Dit is het reisschema van deze karavaan, maar je kunt ook in een langzamer tempo deze schrijfreis maken. Je hebt namelijk tot 1 oktober 2021 toegang tot het blog met alle informatie en inspiratie.

De opdrachten verschijnen iedere dinsdagochtend om 8 uur op het blog – beginnende op 1 juni 2021

De leesuurtjes zijn allemaal van 20 tot 21 uur – via ZOOM op
  • woensdag, 9 juni
  • donderdag, 24 juni
  • dinsdag, 6 juli
  • donderdag, 22 juli

Klik hier en schrijf je in.

– inschrijven kan TOT 15 juni 2021 – 

Deelnemen

 • Al het cursusmateriaal bevindt zich in een afgeschermd deel op de website. Behalve de opdrachten, achtergrond informatie, visueel materiaal en een printvriendelijk pdf-bestand van alle opdrachten, is er ook een blog waar je met andere deelnemers ervaringen kunt uitwisselen.
 • Je ontvangt iedere week een bericht via e-mail met daarin een link naar de nieuwste cursusopdrachten op de website.
 • Heb je meer tijd nodig? Maak je geen zorgen. Alle opdrachten blijven tot 1 oktober 2021 op de website staan.
 • Er wordt door de deelnemers geen werk ingestuurd om door Christine/Shodo van commentaar en/of feedback te worden voorzien.

Klik en lees hoe een paar deelnemers deze tocht hebben ervaren.

 

Benodigdheden voor onderweg

 • Internetverbinding
 • Exemplaar van het boek “de Alchemist” van Paulo Coelho – iedere uitgave is goed.
 • Pen en dagboek
 • Exemplaar van mijn handboek “Dagboek als spiegel”
 • Oude tijdschriften waarin je kunt knippen, schaar en lijm
 • Adobe reader – de gratis software waarmee je de opdrachten kunt lezen en uitprinten.
 • De leesuurtjes vinden plaats via Zoom. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van Zoom.

 

Wil je deze reis nóg een keer maken?

Als je deze reis eerder hebt gemaakt en je wilt het dit jaar graag herhalen, dan kun je voor een heel voordelig tarief nog een keer mee met deze SchrijfKaravaan. Je schrijft je in dat geval in voor “HERHALING” en je betaalt slechts € 25.

LET OP:

 • Annuleren na inschrijving voor herhalen is niet mogelijk.
 • Geef het duidelijk aan op het inschrijfformulier dat het om een HERHALING gaat.
Annuleringsvoorwaarden voor wie deze reis herhaalt:

Het is niet meer mogelijk om te annuleren. Door je aan te melden voor de cursus, geef je aan dat je akkoord gaat met deze voorwaarden.

 

Copyright

De Schrijfkaravaan is een idee van en ontwikkeld door Christine de Vries / Shodo en is alleen voor individueel gebruik. Het is niet toegestaan om kopieën van de Schrijfkaravaan in delen of als geheel te verspreiden of te gebruiken als cursusmateriaal. Na inschrijving geef jij als deelnemer aan hiermee akkoord te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *