De wereld van Haiku

17 lettergrepen in 3 regels: 5-7-5

Vaak is dat wat men over de dichtvorm Haiku weet, maar er is zoveel meer te ontdekken! Haiku bevatten slechts 17 lettergrepen, al hoewel dat door verschillende stromingen wordt tegengesproken,  is Haiku onderdeel van een enorme grote wereld.

melk in de koffie –
op het ochtendterras
het enige wolkje

Luk Gybels

Ik ben dol op Haiku. Ik houd ervan om ze te lezen en af en toe te schrijven. De verwondering in het moment, het werkelijk aanwezig zijn, het aandachtig waarnemen zonder interpretatie…het zijn allemaal grote levenslessen, die Haiku probeert te spiegelen in drie regels en een paar woorden.

Mocht je belangstelling hebben om er meer van en over te leren, dan raad ik je aan om op bezoek te gaan bij de Haiku Kring Nederland.

Dé 17 van 2018 (gratis e-boekje)
‘Vuursteen’ is hét kwartaaltijdschrift voor gedichten in Japanse versvormen zoals haiku en tanka. Voor elke haiku liefhebber is ‘Vuursteen’ een must. Met veel dank aan de redactie verschenen in 2018 weer vier edities met mooie poëzie en interessante artikelen. Uit al dit moois is een selectie gemaakt en gebundeld in het e-boekje ‘Dé 17 van 2018’.

Via deze link kun je het gratis E-boekje downloaden met prachtige Haiku én je kunt je gratis aanmelden en dan ontvang je een inspirerend kennismakingspakket.

1 reacties op “De wereld van Haiku

  1. Jeanny Brouwers-Rouland

    PRACHTIG!
    Wat een leuke Haiku van Luk Gybels. Hij kleurt mijn ochtend in met vreugde en een uitbundige lach…

    Liefdevolle groet van,
    Jeanny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *