Deelnemers vertellen…

 

Herbergen tijdens de lockdown (2021)

Jacobien schrijft:
Het idee van Christine om tijdens de tweede lockdown een schrijfretraite te gaan doen met behulp van ‘de Herberg’ sprak mij aan. Het boek had ik al een tijdje in de kast staan , maar ik was er nog niet toegekomen om er daadwerkelijk iets mee te gaan doen. Ik heb het ervaren als een welkome oefening , iedere ochtend op een min of meer vast tijdstip, heeft het me geholpen de verbinding met mezelf te verstevigen. Schrijven geeft me structuur en houvast en door de enorme afwisseling in het aanbod van oefeningen vond ik het elke dag weer heerlijk, 30 – 60 minuten ongestoorde aandacht voor dat wat mij bezighoudt. Een aantal voornemens die ik al een tijdje had ben ik op deze ‘reis’ gaan inplannen in mijn dagelijks leven en daar heb ik nu ook nog steeds plezier van. Het is een gevarieerd boek geworden met plaatjes, tekeningen en tekst.

R. schrijft:
In mijn eigen tempo volgend schrijf ik me door ‘De herberg’, je fantastische schrijfretraiteboek. Iedere keer dat ik het boek opensla en begin te schrijven, klopt er weer een nieuwe onverwachte gast aan. De gast welkom heten in mijn herberg achter de bar is geen moeite , maar in mijn hart wel. Fijn hoe een informeel gesprekje aan de bar, of aan een tafeltje zoveel ontspant en vergemakkelijkt.

Schriftelijke cursus over het boek “Het zwijgen van Maria Zachea”
van Judith Koelemeijer (2020-2021)

Hanneke schrijft:
Hartelijk dank voor alle mooie en fijne schrijfopdrachten. Soms overviel mij tijdens het schrijven een enorm heimwee naar het grote gezin waaruit ik zelf kom, naar vroeger en naar onze ouders die er niet meer zijn. Fijne en verdrietige herinneringen. Het verleden kwam weer binnen in het hier en nu. Ik ben nog lang niet klaar met het schrijven over het gezin van Maria Zachea en hoop daar de komende maanden mee verder te gaan.
Op dit moment besteed ik veel tijd aan het onderzoeken van onze stamboom en eigen familiegeschiedenis. En af en toe schrijf ik een stukje aan mijn eigen levensverhaal. Bedankt voor alle inspiratie.

Atty schrijft:
Dag Christine en medecursisten,
Wat heb ik genoten van het schrijven rondom het boek ” Het zwijgen van Maria Zachea”. Ook de Zoomleesmomenten waren zo waardevol. Samen lezen en luisteren naar elkaars schrijfsels waren een geweldige aanvulling op mijn eigen schrijfplezier. Ook ” Petje af” voor de professionele en warme begeleiding van Christine! Ik heb al meerdere keren geschreven onder begeleiding van Christine. Elke keer opnieuw ben ik blij verrast dat deze schrijfmanier me zoveel vreugde schenkt. Ook is het vaak helend en helpend. Christine, dank je hiervoor en ik blijf bij schrijven!

Truus schrijft:
Het was een geweldige schrijfreis! Wonderlijk hoe creatief schrijven steeds weer nieuwe inzichten biedt. Ik heb het idee dat er weer een stukje terrein van mijn innerlijk is ontgonnen. De blinde vlek iets kleiner geworden. Dankjewel, Christine voor de als altijd inspirerende oefeningen en alle medeschrijvers voor de aanvullende en vooral prettige ontmoetingen tijdens de zoom-meetings. We komen elkaar vast nog eens tegen!

Spiegels van de ziel – workshop (via zoom) schrijven met SoulCollage® 2020

Anna Lammers schrijft:
Ik heb gisteren een ‘Spiegels van de ziel – inspiratieworkshop met SoulCollage®’ gevolgd bij Christine De Vries met als onderwerp Creativiteit’. Een workshop die in het teken stond van schrijven én een SoulCollage kaart maken. Het was zo inspirerend en vervullend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *