Delen is helen

Schrijven uit zelfbehoud, om je verhaal te delen of om orde te scheppen in je hoofd. Drie schrijvers vertellen hoe het delen van hun verhaal hen helpt en heelt.

Marion Korenromp heeft vaak aan mijn schrijfcursussen en schrijfretraites deelgenomen. De laatste keer was tijdens de Shodo Summer School.

Marion vertelt over haar ervaringen in een artikel dat in oktober 2018 is gepubliceerd in het Perspectief, het magazine van UWV.

Artikel: Delen is helen – in UWV Perspectief oktober 2018

Hoe ervaar jij ‘delen is helen’?

2 reacties op “Delen is helen

  1. Linda Bertels

    Delen is helen, dit merkte ik op vorig zomer retraite, schrijven alleen is niet voldoende! Juist door het te delen, in kleine groepjes, stel ik meer mijn hart open voor mezelf, lees ik de tekst voor aan anderen, maar ook aan mezelf, wat ik thuis dus niet doe! Dit IS nodig om geraakt te worden, ontroerd te worden, om zo bij diepere lagen in mezelf te komen. Lagen die ik voor mezelf had afgesloten vanuit verdediging, angst om daar gekwetst te worden. Enkel door mezelf te laten raken, ontroeren kan er vanbinnen opnieuw “beroering komen”, de pijn aangeraakt worden en zo geheeld worden. Eindelijk mag het er zijn, met mildheid naar mezelf toe! JA, delen IS helen!!!
    Dank je wel Christine dat je hiervoor de mogelijkheid schept !

    1. Christine de Vries

      Wat fijn om terug te lezen wat je tijdens de zomerretraite ook met ons hebt gedeeld. En wanneer ik als luisteraar aanwezig ben bij mezelf én bij het verhaal van de schrijver die voorleest, word mijn eigen wereld groter en is er meer ruimte om gewaar en aanwezig te zijn bij wat er is. Dat is een van de vele redenen waarom ik zo intens geniet van mijn werk met mensen die hier voor kiezen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *