Delen van de oogst

Opruimen

In de zomer heb ik een paar klussen op de agenda staan, die me daarna veel ruimte zullen geven, maar die eerst nog wel moeten gebeuren! Ik ben de afgelopen tijd flink aan het opruimen. Iedere dag ga er iets het huis uit. De ene dag heb ik een doos met spullen naar de kringloop gebracht en de andere dag zet ik een zak met kleding bij de stoeprand voor het goede doel. Ik vind het een intensieve klus, want het vraagt over alles een keuze, een beslissing. Ik stel de vraag "Wat heb ik liever: meer ruimte of dit ding?" en die vraag helpt, want er kan steeds meer de deur uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In mijn werk richt ik me steeds meer op wat ik echt het allerliefste doe. Ik kan mijn energie maar één keer inzetten. Samen met tijd en aandacht vormt het voor mij een kostbare helende drie-eenheid! Dit inzicht is een stuk van de oogst van ziekzijn en daar probeer ik nu meer en meer naar te leven. Ik wil graag groeien in mijn werk als schrijfster en begeleider/trainer.

 

Loslaten

Ik heb daarom besloten om een aantal werkzaamheden over te dragen aan anderen. Ik hoef het ook van mezelf niet langer alleen te doen. Zo geef ik dit jaar nog één keer de basiscursus "Luisteren naar je pen"© en de gecertificeerde training. Daarna nemen de gecertificeerde cursusleiders het van mij over. Een deel van deze groep ga ik eind dit jaar opleiden tot "Reisleider Innerlijk Pelgrimeren". 

 

Dit alles is een heel boeiend proces waarin ik mijn eigen plek steeds meer inneem, inspiratie en ideeën uitzuiver, vastpak wat mijn hart raakt en durf los te laten waar ik me zo aan heb verbonden. Het geeft me ook heel veel vreugde om te kunnen delen met anderen wat me zo inspireert! Deze vreugde geeft kleur aan de oogst.

 

Ik geniet enorm van mijn werk én ik wéét dat ik niet mijn werk bén, maar meer dan dat!
Dit inzicht geeft me nog de meeste ruimte!

Een reactie op “Delen van de oogst

  1. Adriana

    Wat een intensieve en, voor mij, inspirerende processen!
    Ik voel ook meteen dat dit voor mij er ook aan zit te komen. Fijn om jou als leermeester te hebben. Graag wil de gecertificeerde training dan ook nog van jou ontvangen! Misschien wil je me de data, kosten en locatie laten wete? Liefs, Adriana (Jani)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *