Mijn dinsdagen met Morrie

40 dagen bezinnend schrijven

Voor een 40-daagse bezinningstijd heb ik dit boek gekozen:

"Voor Mitch Albom was Morrie Schwartz iemand die hem inspireerde, raad gaf en op weg hielp in het leven. Bij Schwartz’ afscheid van de universiteit zei Albom: “We houden contact.” Maar daar kwam weinig van. Tot Albom Morrie Schwartz twintig jaar later terugzag in een televisieprogramma en vernam dat hij niet lang meer te leven had. De volgende dag zocht hij contact. En in de maanden die volgden, de laatste maanden die Morrie nog te leven had, bezocht Mitch hem elke dinsdag in zijn studeerkamer, net als vroeger op de universiteit, voor een laatste reeks colleges: lessen in leven."

 

40 dagen schrijvend bezinnen is echt iets voor jou wanneer je…

 • behoefte hebt aan een periode van bezinning
 • van lezen en van schrijven houdt
 • benieuwd bent naar creatieve werkvormen
 • fragmenten van jouw levensverhaal in kaart wilt brengen
 • je wilt laten raken door het verhaal van een ander
 • van een uitdaging houdt

 

Duur van de cursus

De cursus duurt 6,5 week en kan op iedere woensdag naar keuze van start gaan.

 

Kosten

Voor dit bezinningsprogramma zijn €65, inclusief 21% btw (Dit bedrag is exclusief een exemplaar van het boek “Mijn dinsdagen met Morrie” en het handboek “Dagboek als spiegel”.) Alleen het boek"Dagboek als spiegel" kun je ook bij mij bestellen voor € 19,50. Wanneer je dit samen met de cursus bestelt, betaalt Shodo binnen Nederland de verzendkosten.

 

Het boek "Mijn dinsdagen met Morrie" van Mitch Albom is in verschillende uitgaven te koop en is uitgegeven door Ambo Anthos.

 

Aanmelden & betaling

Je kunt je alleen via de webwinkel op deze website inschrijven >>

Wil je aub wachten met betalen tot je de factuur ontvangen hebt?

 

Wat heb je nodig?

 • Goed schrijfmateriaal (papier en pen)
 • Een exemplaar van het boek "Mijn dinsdagen met Morris".
 • Het handboek “Dagboek als spiegel” van Christine de Vries.
 • Computer met e-mailadres en printer om de opdrachten te ontvangen en uit te printen
 • Kookwekker of timer
 • Kleurpotloden, schaar, lijm, oude tijdschriften, evt. iets groter papier wanneer je in een klein formaat dagboek werkt
 • Tijd in je agenda om hier elke dag een half uur tot een uur mee bezig te kunnen zijn gedurende de cursus. Op de zondagen heb je waarschijnlijk iets meer tijd nodig i.v.m. de wekelijkse reflecties.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Het programma bestaat uit creatieve bezinnende opdrachten, die je eens per week van de website kunt downloaden en achtergrond informatie lezen. De opdrachten hebben verschillende werkwijzen, zoals teksten schrijven, maar ook creatieve opdrachten zoals tekenen, kleuren, knippen en plakken, en…lezen!

 

Maandag t/m zaterdag schrijf je iedere dag aan de hand van creatieve opdrachten over de hoofdpersoon in het boek én over jezelf! Zondag is officieel geen vastendag en krijg je gelegenheid om op de voorgaande 6 dagen terug te kijken.

Er wordt in de creatieve schrijfopdrachten verwezen naar schrijftechnieken in het handboek “Dagboek als spiegel”.

De opdrachten doe je alleen en voor je zelf en jij bent de enige die betekenis geeft aan jouw persoonlijk proces. Je kunt geen teksten insturen voor feedback of een beoordeling, maar op de website is een speciaal weblog voor alle deelnemers waar ervaringen met anderen gedeeld kunnen worden en elkaar zo kunnen inspireren. Meer informatie hierover ontvang je wanneer jouw inschrijving wordt bevestigd.

 

Copyright van Shodo

Wanneer je je inschrijft voor dit programma geef je tegelijk aan dat je het copyright van Shodo / Christine de Vries zal respecteren door het materiaal dat je van Shodo ontvangt alleen voor je zelf te gebruiken en het niet te kopiëren, door te sturen naar anderen of te verwerken in een andere cursus, zonder vooraf schriftelijke toestemming te hebben ontvangen van Shodo.

 

Reacties van deelnemers

 • Was weer een prachtige cursus, zijn geld dubbel en dwars waard.
 • Ik vond het heel fijn om mee te schrijven in de veertig dagen tijd en zal zeker nog eens weer mee doen!
 • Het waren heerlijke en soms lastige momenten, eerlijk en onbevangen schrijven tijdens alle dagen. Het mooiste was voor mij de opdracht: een ode aan de liefde. Ik heb er een liefdesbrief van gemaakt voor mijn man en hem ook voorgelezen. Dat was wel spannend! Maar het was prachtig. Verder genoten van alle opdrachten en er ook bij geplakt, citaten bij gezocht, versierd etc.etc.
  Het is een mooi aandenken aan de vastentijd geworden met als uitkomst het woord: Ruimte.
 • Prachtig vind ik het hoe deze cursus is opgezet! Samen met mijn zus hebben we deze cursus uitgewerkt en hebben er echt veel van geleerd.
 • Dank je wel voor de mooie schrijfopdrachten. Ik vond het geweldig om te doen.
 • Ik heb elke dag geschreven en het was goed voor mij. Dank voor je inspirerende opdrachten. Ik voel mij bemoedigd door wat er in mij opkomt. Voel mij bewuster in het leven staan.
 • De schrijfcursus heeft me zeker mooie inzichten gegeven. Soms was het confronterend en moest ik uit mijn comfort zone, maar juist dan leverde het veel op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *