Ervaringen GT

Persoonlijke reacties

van een aantal cursisten die de gecertificeerde training “Luisteren naar je pen”© hebben afgerond

Terugkijkend op de gecertificeerde training heb ik meer gekregen dan ik verwachtte. Op de eerste dag dacht ik nog dat ik vooral zou leren over handige schrijftools, maar de ervaring zat veel dieper, ik heb wederom mogen ervaren wat ze met me doen en kunnen zien wat ze bij anderen teweegbrengen. Ook van de groep heb ik veel geleerd, zo veel verschillende mensen bij elkaar, met elkaar verbonden in het schrijven. Het heeft me erg geholpen in het leren luisteren zonder oordeel, ook naar mezelf.

– Eva Smitt

 

Ik ben heel blij dat ik de training gevolgd heb. Ik heb veel meer inzicht gekregen in de methodiek die gebruikt wordt. De samenhang is me dan ook duidelijker geworden. Ik merk dat het werken met een oefengroepje heel inspirerend is en me heel enthousiast maakt. Wel grappig dat het formeren van het groepje aanvankelijk mijn grootste drempel was. Daardoor twijfelde ik om met de training te starten. Dit ging uiteindelijk heel soepel toen ik eenmaal besloten had de stap te zetten. Dit was nadat Christine me nuchter en bemoedigend advies had gegeven. Ik ben heel benieuwd welk pad ik ga volgen.

– Frances Giesberts

 

Een training volgen zonder examen te hoeven afleggen. Dat klinkt vrijblijvend. Dat is de training van Christine absoluut niet. In plaats van kennis te stampen en naderhand op te lepelen, daagde Christine mij uit om onbevangen de kennis toe te passen en met vallen en opstaan te leren. Net zoals de methode Luisteren naar je pen veiligheid biedt om dichter bij de kern te komen, weet Christine een veilige omgeving te scheppen waardoor je onbekommerd leert van fouten en jezelf ontwikkelt tot een cursusleidster die het plezier van het schrijven weet over te dragen en ondertussen de cursisten ook nog wat leert. Voor mij waren de trainingsdagen een feestje. Spannend, verrassend en leerzaam.

– Natascha van ‘t Hooft

 

De training had niet op een beter moment in mijn leven kunnen komen. Het heeft me heel erg ondersteund in een lastige periode rondom het sterfbed van mijn broer. Het heeft me tegelijkertijd enorm geïnspireerd om het vak Taal en Verhaal voor Sociaal werkers/studenten meer diepgang en betekenis te geven. Ik heb een ingang gevonden om mijn collega’s met weinig ervaring te scholen in het vak Taal en Verhaal. Ik voel meer verbinding met mijn eigen gevoelens en met de mensen om me heen, doordat ik me meer bewust realiseer wat ik voel, hoezeer ik verbonden ben met anderen en hoe belangrijk het is om verbonden te zijn met mezelf. Ik ben meer zin in mijn leven gaan ervaren en heb ik er meer zin in gekregen. En ook de onzin hoort erbij.

– Ruud Kroes

 

Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat dit op mijn pad is gekomen. Naast inspiratie en nieuwe inzichten en technieken heeft het me ook een nieuw perspectief op de toekomst gebracht.

– Helena Hartholt

 

Terugkijkend heb ik het gevoel dat het snel voorbij is gegaan. Een beetje als in een droom. Er is veel voorbij gekomen, zowel inhoudelijk als qua proces in mezelf. Het was waardevol om in mijn trainerschap, terwijl ik daar al heel wat ervaring in heb, weer nieuwe invalshoeken aangereikt te krijgen. Daar kan ik ook in andere situaties in het werken met groepen mijn voordeel mee doen.

– Cecilia van der Geest

 

Ik had al veel “train-de-trainer trainingen” achter de rug. De certificerende training bij Shodo was anders, ging voor mij meer over hoe ìk het “schrijven” aan anderen zou willen overbrengen. Het heeft voor mij een heel proces op gang gebracht rondom het zoeken naar mijn eigen tempo, route en authenticiteit hierin.

– Barbara Bouwman

2 reacties op “Ervaringen GT

 1. linda brandse

  Lieve Christine,

  heb ik het geod begrepen?
  kan ik op 28 juni beginnen met de online cursus luisteren naar je pen,
  en dan doorstromen naar de gecertificeerde cursus die wordt gegeven in de remonstrantse kerk?

  Dat lijkt me heerlijk, ik hoor het graag van je, liefs, Linda Brandse
  ( mijn kameel van de kamelentocht blaast op dit moment uit bij mij thuis)

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Dag Linda,

   Ik ben inderdaad aan het onderzoeken of ik de gecertificeerde training ook online kan gaan geven. Daarom geef ik nu éénmalig de basiscursus online via Zoom.

   Misschien verandert de wereld opnieuw en kan ik de training later dit jaar weer in groepen in de Remonstrantse kerk geven, maar dat is nu nog niet te overzien.

   Je bent van harte welkom op de basiscursus ONLINE, maar ik kan nog geen garantie geven hoe de gecertificeerde training aangeboden zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *