Ervaringen GT

Persoonlijke reacties

van een aantal cursisten die de gecertificeerde training "Luisteren naar je pen"© hebben afgerond
 

 

Natascha van 't Hooft

Een training volgen zonder examen te hoeven afleggen. Dat klinkt vrijblijvend. Dat is de training van Christine absoluut niet. In plaats van kennis te stampen en naderhand op te lepelen, daagde Christine mij uit om onbevangen de kennis toe te passen en met vallen en opstaan te leren. Net zoals de methode Luisteren naar je pen veiligheid biedt om dichter bij de kern te komen, weet Christine een veilige omgeving te scheppen waardoor je onbekommerd leert van fouten en jezelf ontwikkelt tot een cursusleidster die het plezier van het schrijven weet over te dragen en ondertussen de cursisten ook nog wat leert. Voor mij waren de trainingsdagen een feestje. Spannend, verrassend en leerzaam.


Anja van der Starre

In december 2008 las ik in het AD een interview met Christine de Vries. De titel was ‘Laat de leegte toe in je leven’. Vooral de zin "Vrijheid zit in je hart, niet in het rationele. Als je niet kunt beantwoorden aan je diepste verlangen ben je niet vrij. En je zult stilte en leegte moeten toelaten om te ontdekken wat dat diepste verlangen eigenlijk is." raakte bij mij echt een gevoelige snaar. Dit smaakte naar meer! Ik bezocht de website van Christine en las daar over de cursus Luisteren naar je pen©, die in februari 2009 in één weekend in het Liobaklooster in Egmond werd gegeven. Mijn hart ging bij voorbaat al zingen; hier moest ik bij zijn! Ik wás er ook bij en het bleek een voltreffer. Door het schrijven en reflecteren kwam ik eindelijk thuis bij mezelf. Ik ontdekte wat mij echt beweegt en daar ben ik op gaan focussen. Het was voor mij dan ook vanzelfsprekend in het najaar van 2009 de gecertificeerde training Luisteren naar je pen te gaan volgen met als doel uiteindelijk andere vrouwen op weg te helpen naar hun innerlijke bron (en misschien wel diepste verlangen!). Cursus en training waren zeer de moeite waard en hebben mij echt een stap verder gebracht in het verwezenlijken van mijn dromen. Vanaf mei 2010 ga ik de cursus zelf aan anderen geven en dat geeft nu al een heerlijk gevoel van voldoening en vrijheid. Ik popel echt om te starten! www.schrijfjewijs.nl


Nelie Tjalling

Schrijven maakt zichtbaar
wat nog verborgen sluimert in het verborgene,
in het ongeschrevene,
in het onuitgesprokene,
tussen de woorden.
In het vermoeden vanuit een tasten
brengt het woord ons thuis.

 

Illa Wolters

Mijn ervaringen met het volgen van de gecertificeerde training zijn alleen maar positief. Christine deelde haar kennis, ervaringen en gevoelens met de cursisten op integere, rustige en stimulerende wijze, waardoor wij allen steeds enthousiaster en betrokkener werden. Het viel mij op dat in het begin van de training de meeste deelnemers twijfelden of ze wel echt een cursus zouden gaan organiseren. Aan het eind van de training had iedereen een flyer, een aankondiging, een website of een kaartje paraat met daarop de aankondiging van een komende cursus Luisteren naar je pen. En ieder goot de cursus in weer net een andere vorm, van een cursus aan strand tot aan een cursus in een buurthuis of in combinatie met schilderen. De creativiteit spatte ervan af. En dat vind ik prachtig. Bedankt Christine!


Barbara Bouwman

Ik had al veel train-de-trainer trainingen” achter de rug. De certificerende training bij Shodo was anders, ging voor mij meer over hoe ìk het “schrijven” aan anderen zou willen overbrengen. Het heeft voor mij een heel proces op gang gebracht rondom het zoeken naar mijn eigen tempo, route en authenticiteit hierin.

 

Conny Plomp

De Gecertificeerde Training “Luisteren naar je pen” van Christine de Vries, heeft mij geholpen mijn missie ‘met, voor en in dialoog met mensen” vorm te geven. Na 30 jaar ouderenzorg vond ik in het schrijven een nieuwe passie en door middel van deze training, ben ik in staat anderen te coachen op hun weg van persoonlijke ontwikkeling. Heel bijzonder!
 

2 reacties op “Ervaringen GT

 1. linda brandse

  Lieve Christine,

  heb ik het geod begrepen?
  kan ik op 28 juni beginnen met de online cursus luisteren naar je pen,
  en dan doorstromen naar de gecertificeerde cursus die wordt gegeven in de remonstrantse kerk?

  Dat lijkt me heerlijk, ik hoor het graag van je, liefs, Linda Brandse
  ( mijn kameel van de kamelentocht blaast op dit moment uit bij mij thuis)

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Dag Linda,

   Ik ben inderdaad aan het onderzoeken of ik de gecertificeerde training ook online kan gaan geven. Daarom geef ik nu éénmalig de basiscursus online via Zoom.

   Misschien verandert de wereld opnieuw en kan ik de training later dit jaar weer in groepen in de Remonstrantse kerk geven, maar dat is nu nog niet te overzien.

   Je bent van harte welkom op de basiscursus ONLINE, maar ik kan nog geen garantie geven hoe de gecertificeerde training aangeboden zal worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *