Etty Hillesum en Jung

C.G. Jung Bibliotheek organiseert…

Studiemiddag over Jung en Etty Hillesum (online)

Op zaterdagmiddag 29 mei 2021 organiseert het bibliotheekbestuur haar jaarlijkse studiemiddag. Leden van IVAP en NAAP, maar ook andere belangstellenden zijn hartelijk welkom. Het thema van deze middag is ‘Jung en Etty Hillesum’.

De middag wordt verzorgd door drs. Harm Knoop; theoloog en geestelijk verzorger. Harm noemt Jung zijn grote leermeester; hij geeft cursussen en lezingen, waarbij Jung nooit ver weg is. Harm schreef in 2012 ‘Leef je eigen mythe’. Over religie, mythen en ons Zelf.

Datum 29 mei 2021 Etty Hillesum
Ontmoeting online via Zoom
Tijd 13:30 – 16:00 uur
Kosten € 10
Inleider drs. Harm Knoop
Voertaal Nederlands

Jung heeft ons (d.i. wie het maar wil lezen en weten) iets ongehoords nagelaten. Namelijk zijn leven als ‘een geschiedenis van de zelfverwerkelijking van het onbewuste’. Heel nadrukkelijk niet de, maar een geschiedenis.
In het Rode Boek zijn wij daar nabije getuigen van. Maar wij kunnen geen leentjebuur spelen. Alleen door zelf in de ongekende diepte van het onbewuste af te dalen – dat klinkt eigenlijk nog te comfortabel, meestal is het afdalen in het onbewuste als in een donker meer ten onder gaan. Maar wie kan dat, wie durft dat?

Etty Hillesum (1914-1943) heeft in haar dagboeken verslag gedaan van haar zelfverwerkelijking van het onbewuste. Een jonge Joodse vrouw, midden in de verschrikkingen van WO II. Diep geïnspireerd door Carl Jung en door R.M.Rilke, inspireert zij anderen, ons wellicht. In een interactieve online bijeenkomst van de Jungbibliotheek gaan wij ze bij elkaar brengen: Carl Jung en Etty Hillesum.
En proeven hoe hun zelfverwerkelijking die van ons oproept.

Voor deze online bijeenkomst moet u zich vooraf aanmelden. Dat doet u door een e-mail te sturen naar Eduard Verbree, de penningmeester van de C.G. Jungbibliotheek:
studie CGJung-Bibliotheek
Geeft u alstublieft aan voor hoeveel personen u een plek reserveert. Nadat u zich heeft aangemeld, ontvangt u nadere informatie.

(Bron: website C.G. Jung Bibliotheek)

 


 

Gratis schrijftraject

Voor wie graag samen met Etty wil schrijven, bied ik een gratis schrijftraject aan, dat je geheel in eigen tempo kunt doorlopen. Lees meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *