Gebruiksvoorwaarden & Privacybeleid

Shodo – Japans voor de weg van het schrijven – richt zich op het verspreiden en verdiepen van kennis en ervaring op het gebied van creatief en helend (dagboek)schrijven. Daartoe heeft Christine de Vries, oprichter en eigenaar van Shodo een groot aantal activiteiten ontwikkeld zoals: Groepscursussen “Luisteren naar je Pen©”, “Heel je leven”, boeken, trainingen, retraites en begeleidingstrajecten.

Shodo werkt zijn Privacybeleid bij om te voldoen aan nieuwe Europese wetgeving op het gebied van gegevensbescherming. Hierin wordt beschreven welke gegevens we verzamelen, gebruiken en bewaren.

Wanneer je je inschrijft voor een activiteit georganiseerd door Shodo, je aanmeldt voor onze Nieuwsbrief of een bestelling plaatst, moet je op het inschrijf- of bestelformulier het vakje “Ik ga akkoord met de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van Shodo” aanvinken. Hierdoor geef je Shodo toestemming voor het verzamelen en verwerken en bewaren van je persoonlijke gegevens.

 

Privacybeleid van Shodo

1. Doel van het verzamelen en verwerken van je persoonlijke gegevens is het kunnen uitvoeren van jouw opdracht tot levering van bestelde goederen en/of diensten.

3. Daartoe gebruiken wij de door jou verstrekte gegevens, dit kunnen zijn:
Naam en voornaam, adres en woonplaats, telefoonnummer(s) en emailadres

4. Voor elke relatie worden de gegevens bewaard van de bestelde, afgeleverde en betaalde goederen en/of diensten.

5. Wij bewaren jouw gegevens niet langer dan nodig is voor het doel waarvoor wij ze verzameld hebben. Verzoeken tot correctie of verwijdering van jouw gegevens kunnen via een email aan Shodo worden doorgegeven. Bij nieuwsbrieven kun jij, als abonnee, de persoonsgegevens direct wijzigen of verwijderen.

6. Gegevens worden bij Shodo zorgvuldig bewaard en worden niet aan derden verstrekt.

7. Wij zullen de aan ons verstrekte gegevens zo goed mogelijk bewaren en beschermen tegen ongeoorloofd gebruik en verlies. Daartoe maakt Shodo gebruik van de recentste versies van beveiliging- en beschermingssoftware die door Shodo op haar apparatuur is geïnstalleerd. Shodo aanvaardt hiertoe een inspanningsverplichting.

 

Inschrijving

Inschrijving voor een cursus of retraite kan uitsluitend via het inschrijfformulier op www.shodo.nl  in te vullen en te verzenden.

 

Annuleringsregeling

Je kunt jouw deelname tot 30 dagen voor aanvang van de eerste bijeenkomst van een cursus of retraite schriftelijk of per email annuleren. De administratiekosten van inschrijving en annulering bedragen € 25,-. Na jouw annulering krijg je het cursusgeld, verminderd met € 25,- administratiekosten, teruggestort.

Indien jouw annulering binnen 30 dagen voor aanvang van de eerste bijeenkomst van een cursus of module plaatsvindt, is teruggave van cursusgeld niet meer mogelijk. Ook niet bij ziekte. In het algemeen kun jij iemand anders jouw deelnemersplaats laten innemen. Wij willen dit wel graag van te voren met je overleggen.

N.B. Indien op het moment van annulering van de inschrijving het cursusgeld nog niet betaald is, zijn de administratiekosten à € 25,- ook verschuldigd.

 

Wanneer een cursus of retraite niet door gaat

Indien de cursus of retraite door Shodo wordt geannuleerd, wordt het volledige cursusgeld z.s.m. en in elk geval binnen twee weken teruggestort op de rekening waarmee het cursusgeld is betaald.

Een cursus of retraite kan door Shodo worden geannuleerd wanneer er minder dan 8 deelnemers zijn. Dit is uitsluitend ter beoordeling van Shodo.

Bovenstaande annuleringsregeling geldt voor cursussen en retraites. Voor bijzondere evenementen zoals conferenties, seminars en jubileumactiviteiten kunnen afwijkende annuleringsregelingen gelden. In de aankondigen van dergelijke bijzondere evenementen wordt dit vermeld.

 

Facturering

Bij inschrijving ontvangt u de nota voor de cursus of retraite. De nota dient binnen 14 dagen voldaan te worden.