Goede voornemens

Verleden

Ooit schreef ik lange lijsten met dingen die ik aan mezelf en de situatie wilde veranderen en vooral verbeteren, maar eerlijk gezegd werd ik daar niet echt gelukkig van. Als een goed voornemen sneuvelde, voelde ik me altijd vervelend, want ik had het in mijn hoofd zo leuk bedacht. Om de teleurstelling te verzachten at ik nóg een lekker stuk pure chocolade …

Heden

Dit jaar wil ik vooral meebewegen met de stroom en me laten verrassen waar ik uitkom als ik de teugel meer laat vieren in vertrouwen dat ik het vooraf allemaal niet zeker hoef te weten of te kunnen…

Vandaag werd ik direct op de proef gesteld, toen ik bij de huisarts te horen kreeg, dat in mijn linker knie de meniscus gescheurd is. Er kwamen direct herinneren bij me boven. Ruim twee jaar geleden ben ik maar liefst  twee keer geopereerd aan mijn rechter knie voor hetzelfde euvel. “Dit is echt wat je noemt ‘dikke pech’. Ik zal je doorverwijzen naar de orthopeed in het ziekenhuis.”

Toekomst

Ik weet niet hoe het verder gaat, hoe lang ik moet wachten op een consult bij de specialist of welke behandeling er zal volgen. Ik weet alleen dat ik nu een dikke knie heb, niet te lang kan lopen, aan tafel zitten of staan en regelmatig moet rusten met mijn been omhoog. Het is niet wat ik voor ogen had, maar het is wat het is en als ik mee kan bewegen is het een stuk eenvoudiger. Het enige dat ik nu kan doen is goed voor mezelf zorgen en afwachten…

 

Heb jij nog voornemens gemaakt voor dit jaar?

5 reacties op “Goede voornemens

 1. Marian

  Jee Christine, dat is zeker pech. Zo zie je maar, je kunt nog zoveel plannen, het leven en je lijf gaan hun eigen gang.
  Maar dat wist jij al lang natuurlijk. Ik heb het zelf ook ervaren toen ik afgelopen najaar ziek was, stond er zelf van te kijken.
  Ik bespeurde geen enkel verzet, zorgde goed voor mezelf en genoot van de zon op mijn raam, muziek, boeken en soms een film.
  Dat was het leven op dat moment en dat was prima. Ik geloof dat dat overgave heet.
  Ik wens je veel liefde en geduld en een goed genezingsproces.
  Lieve groet, Marian

 2. carolien

  Hoi Christine.

  Mooi dat je deze wijsheid hebt om zo met het leven en alles wat je toevalt, onaangenaam of aangenaam om te gaan.
  Ik heb deze week een challenge gedaan van Henk Franssen en daarin heb ik geleerd om te affirmeren maar vooral om ook de moeilijke en lastige dingen onder te brengen in de affirmatie, want die mogen er ook zijn, hebben dezelfde aandacht nodig als de fijne dingen. En ja dan is er flow, en kun je lekker mee stromen.
  Veel liefde voor jou en je zere knie.

  Carolien.

 3. Sarah

  Dag Christine,
  Het enige voornemen dat ik mezelf heb gemaakt is elke dag, beetje bij beetje, dingen toevoegen aan mijn leven die me deugd doen en die ik graag doe. Wat dat is zal afhangen van de dag, het moment, het seizoen … Flexibel denken is de oefening die erbij hoort, en niet vasthouden aan één iets. Meer schrijven en dus je project van Etty volgen blijkt daar binnen te passen.
  Veel zelfzorg voor je knie toegewenst !
  Liefs,
  Sarah

 4. Gerda

  Lieve Christine,

  Dit is wel een hele directe en concrete oefening!
  Wens je de flexibiliteit, het geduld en de liefdevolle wijsheid om mee te bewegen op wat is.

  Liefs Gerda

 5. Goudsbloem

  Ach Christine, dit is zeker dikke dikke pech!
  Ja het leven en het lichaam zitten vol verrassingen.
  “Kan je verblijven in de wrijving van het ogenblik?”, vroeg iemand mij
  toen ik vorig jaar mijn knieschijf brak. Dat is steeds een uitdaging.
  Heel veel helende energie, draagkracht en beterschap,
  Warme groet Goudsbloem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *