Goede Vrijdag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb toch nog heel wat op mijn dingen-te-doen-lijstje staan, waardoor ik mijn planning niet heb ‘gehaald’. Belastingpapieren die op tijd bij de boekhouder moeten zijn, een propvol digitaal postvak, de jaaropdracht bij Phoenix waar ik zo mee aan het stoeien ben geweest, jarige familieleden, een zieke moeder van en naar het ziekenhuis brengen, het laatste deel van ‘Departures’ aan de cursisten versturen… Nee, het is niet helemaal gegaan zoals gepland, maar het is prima zo.


Ik kijk uit naar de komende weken met meer rust en genieten van het dagelijkse schrijven. Ik voel me opgelucht even niets te hoeven en heel erg dankbaar dat ik de gelegenheid heb om thuis op retraite te gaan. Harrie, mijn man, steunt me hierin en geeft me alle ruimte.
 

In de komende weken ga ik het ‘doen met wat ik al in huis heb’ en dan bedoel ik dit ook heel letterlijk: boeken herlezen die al jaren op de plank staan te wachten op een beetje aandacht, de vriezer en voorraadkast leeg eten zonder eerst uit gemak even boodschappen te gaan doen, niets kopen wat ik niet echt heel erg hard nodig heb…


Ik heb vorige week aan iedereen een bericht gemaild met de tekst: ik ga de komende zeven weken thuis op retraite. Hoe geweldig was het om zoveel positieve en bemoedigende berichten te ontvangen van zovelen! Heel veel dank hiervoor.


Volgende week geef ik een workshop op de schrijfdag die de uitgever A3 boeken organiseert. Hoe heerlijk is het om ook hierin heel dicht bij mezelf te blijven en een workshop te gaan geven met als titel: “Met mijn dagboek op retraite”! Ik verheug me op deze bijzondere dag. Informatie en aanmelden >>


Morgen is mijn eerste retraitedag. Ik zal in de avond voor iedereen die me de afgelopen dagen, weken en maanden hebben gesteund een noveenkaars aansteken en blijft negen dagen lang branden.

4 reacties op “Goede Vrijdag

 1. Valentijn

  Een laatste berichtje op jouw Goede Vrijdag blog.

   

  Mijn eindreflexie van de schrijf-40-daagse liet op zich wachten. Uitstel van 'n echt afscheid, broedend op 't nieuwe in wording. Het was heilzaam, troostend en bijzonder deze vastentijd ook schrijvenderwijs binnen een stramien door te brengen. Nogmaals dank voor alles op deze 'weg'.

 2. paola

  Lieve Christine,

  Geniet de komende tijd van je rust en kom tot jezelf,over denk wat er met je gebeurt is en denk; ik heb het toch allemaal gedaan en ben de strijd aangegaan! 

  Xxx Paola

 3. marieke

  Dag Christine,

  Voor jou trok ik voor de komende retraiteperiode een engelenkaart. Er stond:

  Genezende Engel – "Op dit moment word je ondergedompeld in gouden, roze en diepgroen licht. Accepteer deze genezing. Wij, je engelen, omgeven je met vleugels van liefde. Je bent oneindig vrij, oneindig zuiver en oneindig rijk."

  Alsjeblieft,  en ik wens je een fijne periode om je ziel weer te voeden.

  Liefs en hartelijke groet. (en beterschap voor je moeder)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *