Grino

Al jaren wil ik zo graag een hondje, maar doordat ik voor mijn werk vaak van huis was, leek dit nooit te kunnen. Nu is alles in een klap anders geworden. De komende maanden ben ik heel veel thuis en wandelen met de hond door de natuur is het beste medicijn tegen spanning en zorgen.

 

Grino komt uit Spanje waar hij is gered en via via in een asiel in Nederland is gekomen. Hij is w.s. 16 maanden oud en qua voorouders een mix van alles wat. Hij heeft van ons een Spaanse naam gekregen. Grino komt van 'peregrino', wat pelgrim betekent. In zijn jonge leven heeft hij al heel veel gereisd. Vandaag is hij 2 weken bij ons en we zien steeds beter wie hij is. Hij moet nog heel veel leren, want hij had nooit in een huis gewoond of aan een riem gewandeld. Ook voor hem is de wereld een groot avontuur.

 

Ik ben zo blij dat hij er is, want hij leidt mijn aandacht af en zorgt er voor dat ik niet somber of verdrietig kan blijven wanneer hij vol overgave in de prachtig gekleurde natuur rond loopt te banjeren.

7 reacties op “Grino

 1. Tanja

  Lieve krachtige Christine,

  Wat een lieve ogen heeft Grino, een geschenk, net als wat je schrijft, dat ervaar ik ook als een geschenk dat me raakt en ontroert. Dank je voor het delen van het fragiele en kwetsbare deel van het leven dat soms alles onderuithaalt. Ik wens je heel veel moed en vertrouwen en samen met Harrie veel lichtpunten op de af en toe zware weg.
  Dag hart-verwarmende vrouw,kijk maar veel in de ogen van Grino.
  lieve groet, Tanja

 2. Goudsbloem

  Dag Christine,
  Eerst gefeliciteerd met jullie lieve hondje.
  Ik wens je toe dat het jou gaat geven waar je behoefte aan hebt in deze periode en ik ben er van overtuigd dat ze ook heel veel van jullie zal ontvangen. Ze boft met zo een nest.
  Dan wil ik zeggen dat ik elke dag aan je denk en zo benieuwd ben naar wat de verdere behandeling nu precies voor jou gaat inhouden.
  Heel veel sterkte, moed en vertrouwen,
  in liefde en verbondenheid, Goudsbloem

 3. Fieke

  Lieve Christine,
  Pas vandaag was ik zo snugger op je site te kijken. Dank je voor het delen van wat er aan en in je gebeurt. We gaan door met het branden van een kaarsje voor jou en Harrie, en nu uit dankbaarheid voor je compaan Grino. Komend weekend in Drongen zal ik over je blog vertellen. Loop maar in de ritselende bruine blaren en laat je verrassen door het licht, of de speelsheid van Grino.
  Lieve groet aan jullie allen,
  Fieke

 4. Gré

  Hé Christine,
  je maakt wat mee (ik heb een aantal berichten op je blog achter elkaar gelezen). Je hebt nog een hele weg te gaan; een weg met pieken en dalen, ik wens je ongeoofijk veel sterkte om, samen met je dierbaren, die weg te gaan. En wat een vondst om Grino in huis te nemen! Heel veeel plezier en verwondering met hem gewenst!
  Lieve groet Gré

 5. Mettie

  Lieve Christine,
  Wat heerlijk voor je dat Grino er is. Dat hij troostend en uitnodigend aanwezig mag zijn in je leven! Ik wil je zeggen dat ik opnieuw “Fluisteringen van Licht” heb uitgeprint. De data en de dagen van 2007 komen overeen met 2012, alleen het jaartal verschilt. Ik voel me dankbaar en ik kijk er naar uit om er mee aan de slag te gaan. Wat een voorrecht! Je teksten en suggesties raken me ook nu weer. Wat heb je ons mooi materiaal aangereikt! Je hebt een steen verlegd in de rivier! Bedankt. Veel sterkte en moed gewenst om in vertrouwen jouw pad te gaan.

 6. oeachsi

  Lieve Christine ! wat een leuk hondje ! dat zal veel vreugde geven als het moeilijk voor je is .
  Ik ben blij met je nieuwe aanwinst,wandel maar heerlijk met hem !
  Dikke knuffel Oeachsi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *