Heel je leven – systemisch schrijven (deel 2)

Jouw verhaal reikt verder…

Toen ik aan de eerste twee groepen de cursus “Heel je leven” gaf, wist ik al heel snel dat ik in het systemisch schrijven gevonden had waar ik lang naar had gezocht.

Deze manier van werken raakt me in mijn hart én mijn ziel en ik voel hoe de liefde opnieuw vrij kan stromen wanneer er bereidheid is om op een andere manier te kijken naar ons leven en het systeem waar we deel van uitmaken.

Ik zie het systemisch schrijven als een helende oefening in het kijken met de ogen van ons hart naar wat er was en hoe het voor ons is geweest en nu soms nog steeds zo is. Om dat oprecht te kunnen doen oefenen we ons stap voor stap in het loslaten van oordelen over onszelf, over wat we in het leven aantreffen en hoe er in op gereageerd is.

In de basiscursus hebben we ons familiesysteem in kaart gebracht en mede daardoor ontdekt welke persoonlijke thema’s en levenslessen hier een rol in spelen. We hebben gekeken naar drie pijlers in de systemisch werkwijze: eigen plek en ordening, loyaliteit en de balans tussen geven en nemen.

 

Nu nodig ik jullie uit om…

Met de inzichten die je in de basiscursus hebt gekregen kun je in deze cursus vervolgstappen zetten op jouw persoonlijke weg van heling en vergeving. Dit tweede deel van de cursus zal zich nog meer dan de richten op het helende en therapeutische karakter van systemisch schrijven en het persoonlijk innerlijk werk vanuit het verlangen een grotere innerlijke vrijheid te ervaren.

Behalve door mijn opleidingen bij Phoenix word ik ook geïnspireerd door ‘Een cursus in wonderen’, die een unieke kijk op vergeving heeft.

Volgens ‘Een cursus in wonderen’ is het schenken van vergeving de sleutel tot geluk. Mensen kunnen zich slechts goed voelen, als ze bereid zijn zichzelf en anderen te vergeven. Vergeving betekent hier niet dat je altijd goedkeurt wat een ander gedaan heeft. Vergeving is in feite niets anders dan onze waarneming veranderen en zo onze angsten, veroordelingen en grieven loslaten.

Je hoeft overigens voor het deelnemen aan deze vervolgcursus vooraf geen kennis te hebben over de ‘Een cursus in wonderen’. Het is voor mij een inspirerend perspectief vanwaaruit ik deze vervolgcursus “Heel je leven” voor een deel heb vormgegeven.

 

Data in 2018-2019

De vervolgcursus bestaat uit 3 lesblokken van 2 dagen van 10:30 uur tot 16:30 uur. Tussen de lesblokken in maakt de cursist thuis een aantal (schrijf)opdrachten. Naast de lesdagen vraagt dit om een tijdsinvestering van 3 uur per week.

Groep 3
Blok 1: maandag 5 en dinsdag 6 november 2018
Blok 2: maandag 17 en dinsdag 18 december 2018 (gewijzigde data!)
Blok 3: maandag 14 en dinsdag 15 januari 2019

 

Kosten

€ 595,- inclusief cursusmateriaal, koffie/thee en 21% btw. Indien gewenst kan men in drie termijnen betalen.

 

Groepsgrootte

De cursusgroep bestaat uit minimaal 8 deelnemers.
Per groep is er plaats voor maximaal 16 deelnemers.

 

Locatie

Remonstrantse Kerk in de oude binnenstad van Alkmaar.

 

Inschrijven >>

Dit kan alleen wanneer je deel 1 van  “Heel je leven” hebt gevolgd.
Schrijf je vóór 4 oktober 2018 in!

 

Annuleringsvoorwaarden – ongeacht de reden:

  • Je kunt alleen schriftelijk annuleren.
  • Tot 1 oktober 2018 kun je kosteloos annuleren.
  • Bij een annulering tot 1 maand voordat de cursus start, betaal je alleen de administratiekosten (€25)
  • Daarna is annulering niet meer mogelijk en wordt de hele cursus in rekening gebracht.

Door je in te schrijven via de webwinkel geef je aan dat je met deze annuleringsvoorwaarden akkoord gaat.