Mijn herberg – dag 1

Gewijzigde plannen

Vooraf dacht ik dat het me nog goed zou lukken om op Aswoensdag (6 maart j.l.) met mijn persoonlijk schrijfretraite te beginnen, maar het verliep heel anders. Ik kon de rust om te starten niet vinden. Iedere dag was ik druk bezig om alle bestellingen van mijn nieuwe boek te posten en de bijkomende administratie te verwerken. Ik gaf les, ging op retraite met een grote groep, werkte aan een nieuwe cursus, schreef op mijn blog…kortom ik was gewoonweg te druk!

 

Gisteren ben ik begonnen

Gisteravond ben ik tegen half acht met een geurige mok thee naar boven gegaan om op mijn sfeervolle schrijfkamer annex kantoor te zitten schrijven. Op de achtergrond klonken mooie mantra’s. Een kaars brandde en ik schreef mijn eerste woorden in mijn herberg. De vulpen met paarse inkt gleed soepel over het papier en op dat moment voelde ik een stil moment van geluk. Ik schreef…ik luisterde…ik hield mijn pen in beweging…

 

Mijn persoonlijke schrijfretraite

Nog voor ik goed en wel begonnen was, kreeg ik dit inzicht…

op retraite
uit de wereld
rijg ik woorden
tot een sieraad

zonder haast
vind ik mijn tempo
zonder moeten
geniet ik
van mezelf
herbergen

4 reacties op “Mijn herberg – dag 1

 1. Saskia van Weelden

  Hallo Christien, vandaag 3 april bedacht ik me weer eens hier te kijken. Wens je een hele fijne schrijfreis toe en tot binnenkort!

 2. Trudy

  Ik heb het boek net opgehaald en wat is het prachtig! Ik heb er erg veel zin in en ga zondag beginnen. Morgen nog wat tijd om me voor te bereiden. Ik moet nog wel over een drempel heen om in het boek zelf te gaan schrijven….

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Dank je Goudsbloem!

   Het is ook een werkwoord:
   ik herberg
   jij /hij / zij / het herbergt
   wij / jullie / zij herbergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *