Mijn herberg – dag 3

Dichter bij de herberg (deel 2)

Een klein uurtje schrijven brengt me dichter bij het gedicht ‘De herberg’, de dichter Rumi én bij mezelf. Ik voel hoe ik land op de stoel waar ik zit te schrijven en kan rusten bij mezelf. Ik heb mijn schrijftijd wel een kort moment moeten bevechten. De wereld om me heen was zo verleidelijk…

Hoe eenvoudig én effectief is het om gewoon te beginnen. Geen ander doel dan: regels en pagina’s vullen met woorden, die moeiteloos uit mijn pen vloeien. Ik schrijf over van alles en nog wat en al schrijvend wieg ik moeiteloos als een veertje door de lucht tot ik geluidloos land in het gras. Wat een zegen!

Welkom!

4 reacties op “Mijn herberg – dag 3

 1. Jeanny Brouwers-Rouland

  Mijn Herberg – dag 5
  Vanuit
  overgave doen
  wat me te
  doen staat maakt alles
  lichter

  Hartverwarmende groet van,
  Jeanny

 2. Goudsbloem

  Mooi zoals je schrijft over het wiegen, het veertje en de moeiiteloosheid Christine.
  En zo herkenbaar die verleidelijke wereldse zaken.
  Niet denken. Gewon doen, gewoon beginnen is een goed motto.
  Mijn pen danste gisteren over het papier, woorden vormden zich tussen de regels,
  zin na zin ontvouwde, totdat ik uit kwam bij; Ruimte in de leegt…………..voorbij de woorden.

  Een inspirerende ZON dag,
  Goudsbloem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *