Herbergen tijdens lockdown – dag 11

Feiten

 • Dag: Vrijdag – Eerste Kerstdag
 • Datum: 25 december 2020
 • Plaats: aan tafel in de woonkamer
 • Tijd: 17:40-18:28 uur

 

Ervaringen op dag 11

Deze dag schreef ik direct na mijn laatste reflecties. Ik zat nog helemaal in de flow en het voelde moeiteloos en heerlijk om gewoon door te schrijven.

 

Gasten verwelkomen

Vandaag ontmoette ik “Jaloers” die al in de hal van mijn herberg zijn jas had opgehangen en verwachtingsvol stond rond te kijken… Het duurde even voordat ik zag dat achter zijn rug nog iemand was meegekomen. Hij probeerde zich klein te houden, maar dat lukte niet echt. Haar naam was “Brandend Verlangen”…

 

Elfje

verlangen
naar roeping
van de Liefde
klooster van het hart
geboorte

 

Ontmoeting

Vanmiddag heb ik Duende (een stralende, passievolle en wijze vrouw) ontmoet en heb intens van ons samenzijn  genoten.

Ik wil graag de gevoelens en gedachten die haar brief in me hebben wakker gekust eren door er rustig bij te blijven en het (nog) niet met anderen te delen. Het voelt als een pril en kwetsbaar begin van iets kostbaars…een geboorte op Eerste Kerstdag!

 

 

 


Ben jij ook aan het herbergen?

Hoe heb jij deze dag in het Schrijfretraiteboek ervaren? Je bent van harte welkom om in je eigen tempo met me mee te schrijven. Ook jouw reacties zijn zeer welkom op het blog, want op die manier kunnen we elkaar inspireren en bemoedigen!

 

Wil jij ook gaan herbergen?

Je kunt ieder moment beginnen en er net zo lang over doen als je wilt.

Klik hier en lees de eerste paar pagina’s met praktische informatie in het boek “De herberg”.

Lees hier alles over het boek “De herberg”.

5 reacties op “Herbergen tijdens lockdown – dag 11

 1. Lia

  ELfje

  Vaccinatie
  Jaarbeursgebouw Economie
  Nu oude mensen
  Ontvangen Zorg Aandacht Liefde
  Prachtig

  Prachtig
  Goeds Corona
  Open je ogen
  Zie wat ook gebeurt
  Vaccinatie

 2. mirjam

  vanochtend schreef ik het elfje:
  aangekomen
  in retraite
  centrale, warme hart
  in herberg nodigt uit
  kom

  in de middag ontmoette ik ‘bliss – geluksgevoel’:
  Bliss is als een stralende ster. Ze laat mij er in vol ornaat zijn. Zoals ik bedoeld ben om te zijn!
  Ze komt me herinneren aan mijn hoogste goed: gelukkig zijn!
  Stralen als een ster!
  Een doorstroomd en vervuld raken met het geluksgevoel dat dat geeft.

 3. Debby

  Elfje:

  Voldoening
  Na inspanning
  Een positieve gemoedstoestand
  Rust in de herberg
  Dankbaar

  Ik had een ontmoeting met Voldane Vermoeidheid:
  Deze gast sloft de deur door. In een traag tempo zoekt hij een plek in de herberg om te gaan zitten. Met een zucht laat hij zich onderuit zakken op de stoel. Wanneer je hem aankijkt zie je een vage glimlach op zijn vermoeide gezicht. Zijn ogen zijn echter helder, sprankelend. Hij zegt niet veel, is wat in zichzelf gekeerd. Hij heeft honger en dorst, maar is tevreden met wat hij krijgt. Er ligt een deken van rust en tevredenheid over hem heen.

  Ik kwam erachter dat ik deze gast heel vaak negeer. Hij is er ook altijd maar even, en het was heel fijn om nu eens aandachtig kennis te maken. Dit is een hele fijne gast, die snel tevreden is, maar het wel op prijs stelt als hij gezien wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *