Herbergen tijdens lockdown – dag 13

Feiten

 • Oefening 1 – 2
 • Dag: Zondag
 • Datum: 27 december 2020
 • Plaats: aan tafel in de woonkamer
 • Tijd: 15:40-15:52 uur
 • Oefening 3 – 5
 • Dag: Maandag
 • Datum: 28 december 2020
 • Plaats: aan tafel in de woonkamer
 • Tijd: 6:35 – 6:59 uur

 

Ervaringen op dag 13

Opnieuw in twee delen. Tijdens het schrijven kwam er onverwachts fysiek bezoek van kinderen en kleinkinderen, die allemaal zin hadden in warme chocolademelk na een uurtje schaatsen op de ijsbaan hier in Alkmaar.

 

Gasten verwelkomen

Het had vandaag iets zoets om schrijvend te kijken wie er in mijn herberg waren en ook weer wilde vertrekken.

 

Elfje

verlangen
voor 2021
stille lege ruimte
in hoofd , hart en huis
open

Begroeten

Opnieuw realiseer ik me hoe lang het is geleden dat ik onbekende mensen in een begroeting heb aangeraakt en de hand heb geschut. Dat we dichtbij elkaar hebben gestaan, hartelijk heb gelachen en elkaar recht hebben aangekeken.

Ik voel ook hoeveel er in mijn hart gebeurt. Ik ben me daar juist nu meer dan ooit bewust van, waardoor fysieke afstand op een wonderbaarlijke manier wordt overbrugd.

En… mijn verlangen om elkaar weer te kunnen aanraken zonder schroom of angst staat daar onverminderd naast en wacht op vervulling…

 


Ben jij ook aan het herbergen?

Hoe heb jij deze dag in het Schrijfretraiteboek ervaren? Je bent van harte welkom om in je eigen tempo met me mee te schrijven. Ook jouw reacties zijn zeer welkom op het blog, want op die manier kunnen we elkaar inspireren en bemoedigen!

 

Wil jij ook gaan herbergen?

Je kunt ieder moment beginnen en er net zo lang over doen als je wilt.

Klik hier en lees de eerste paar pagina’s met praktische informatie in het boek “De herberg”.

Lees hier alles over het boek “De herberg”.

3 reacties op “Herbergen tijdens lockdown – dag 13

 1. Mirjam

  Fijn om weer op het blog te zijn en jullie verhalen te lezen!

  Ik deelde deze opdracht ook in twee delen, met een week ertussen:-)
  Het elfje na de eerste schrijfopdracht:

  klaar
  met oordelen
  kiezen voor liefde
  voor ruimte om te
  zijn

  Na de oefeningen over het begroeten en begroet worden schreef ik het volgende woordgedicht:

  Liefhebben van mezelf
  Innerlijk groeten
  En welkom heten
  Fietsend, anderen aardig groeten doe ik graag
  Dat mag ik aan mezelf geven
  En voelen dat ík er mag zijn

 2. Debby

  Elfje:

  Inzicht
  Geen moment
  Tijd voor rust
  Even je ogen dichtdoen
  Stilte

  Ik heb de oefeningen over twee dagen verspreid. Vanochtend toen ik naar de bakker wandelde bewust mensen begroet op straat en bij de bakker. Wat een rare tijd is dit toch, ik verlang ernaar om weer mensen aan te mogen raken, een hand op de schouder, een kus op de wang.

 3. Mirjam v H

  Elfjes

  Samen
  Met mama
  Onder onze dekentjes
  Michael Palin op tv
  Cozy

  Verlangen
  Contact voortzetten..
  Kan ik dat?
  Durf ik de stap
  te zetten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *