Herbergen tijdens lockdown – dag 2

Feiten

 • Dag: Woensdag
 • Datum: 16 december 2020
 • Plaats: aan tafel in de woonkamer
 • Tijd: 21:00-21:45 uur

 

Ervaringen op dag 2

Opnieuw pas in de avond geschreven en ook vandaag had ik het echt eerder op de dag willen doen…

Overdag heb ik geprobeerd nieuwe exemplaren van het schrijfretraiteboek “De herberg” te bestellen, want ik was in de ochtend al door mijn voorraad heen. Iets dat echt geweldig is én spijtig tegelijkertijd 😉
Helaas was het op korte termijn niet mogelijk. Door de wonderlijke lockdown situatie is het niet meer te voorspellen hoe lang het zal duren voordat ik ze in huis heb. Om de mensen, die ook graag nu willen beginnen met herbergen, niet langer te laten wachten, heb ik hen doorverwezen via deze link naar de gigant BOL.COM, die gelukkig nog een kleine voorraad heeft.

Eerlijk gezegd had ik hen liever naar hun lokale boekhandel verwezen, want alle aankopen die we nu bewust lokaal en/of bij kleine ondernemers doen zijn behulpzaam. (Later hoorde ik dat er boekhandels zijn, waar men de bestellingen kan ophalen, dus dat is wellicht het uitzoeken waard.)

 

Gasten verwelkomen

Heel fijn om met deze vragen bezig te zijn:

 • Wat denk ik?
 • Wat voel ik?
 • Wat wil ik?

Wat vooral voelbaar werd, was dat ik het graag anders wil, dan het nu is en dat ‘het-anders-willen” een oordeel is over de situatie in dit moment. Ik wil die rommel niet, ik wil een schoon en opgeruimd huis… want dan… ben ik gelukkiger en meer in vrede… tenminste dat neem ik aan. Maar het oordeel zelf is een gast, die aanklopt op de deur van mijn herberg. De bagage die het bij zich heeft bevat een reeks argumenten waarom het echt anders moet…

In plaats van de argumenten te gaan onderzoeken, heb ik tegen deze gast gezegd: “Ik zie dat je veel bagage bij je hebt. Het ziet er zwaar uit. Misschien wil je het tijdelijk onder de kapstok neerzetten, zodat je kunt binnenkomen…”

Elfje

rommel
verzamelt zich
rond mijn voeten
ik wil het niet
zien

 

Ben jij ook aan het herbergen?

Hoe heb jij deze dag in het Schrijfretraiteboek ervaren? Je bent van harte welkom om in je eigen tempo met me mee te schrijven. Ook jouw reacties zijn zeer welkom op het blog, want op die manier kunnen we elkaar inspireren en bemoedigen!

 

Wil jij ook gaan herbergen?

Je kunt ieder moment beginnen en er net zo lang over doen als je wilt.

Klik hier en lees de eerste paar pagina’s met praktische informatie in het boek “De herberg”.

Lees hier alles over het boek “De herberg”.

6 reacties op “Herbergen tijdens lockdown – dag 2

 1. Mirjam

  Leuk om het schrijven van vanochtend te vertalen naar gasten. Dan stonden er vandaag aan mijn deur: Vreugde, Angst (zullen ze me raar vinden, accepteren ze mij wel); die zich verdeelde in Minderwaardigheid en Meerderwaardigheid. Toen klopte Bereidheid aan de deur met de welkome uitnodiging om door de verschillen heen naar de overeenkomstige zondeloosheid van de ander te kijken, waarna Vrede zich meldde.

  En ik het volgende elfje schreef:
  zien
  ik kies
  wat ik zie
  afscheiding, eenheid, angst, liefde
  keuze

 2. kitty van der reis

  De gasten die zich bij mij melden waren oude bekenden, de tweeling Twijfel, doe ik het wel goed en Onzekerheid: ben ik wel goed genoeg.
  Toch ook Dankbaarheid voor de lieve vrienden om mij heen. Voel me met hen verbonden. Werd er warm van en moest glimlachen. Toch ook het Gemis, Verlangen naar een maatje om me heen. Vooral nu, om te knuffelen, om mee te sparren.

  Mijn elfje

  Gemis
  een maatje
  Twijfel en Vertrouwen
  het goede te doen
  Glimlach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *