Herbergen tijdens lockdown – dag 3

Feiten

 • Dag: Donderdag
 • Datum: 17 december 2020
 • Plaats: aan tafel in de woonkamer
 • Tijd: 9:05-10:15 uur

 

Ervaringen op dag 3

Vanmorgen was het stil in huis. Ik haalde daarom mijn herberg op uit mijn werkkamer, zette een mok sterke koffie en gaf me in de rust over aan een dik uur schrijven: heerlijk!!

 

Gasten verwelkomen

Schrijvend kwamen er zoveel ideaalbeelden langs, dat ik er zo een lange lijst van kon maken. En tussendoor voelde ik me afgeleid door een aantal dingen die ik nog moet doen voordat… De rust keerde terug toen ik besloot om hoe dan ook nu eerst en alleen te schrijven en al het andere te laten wachten!

Elfje

lijsten
als metgezellen
jagen me op
maar ik wil minder
doen

Gedicht als spiegel

Ook als het niet in de opdrachten voorkomt, had ik gisteren al met mezelf afgesproken om het gedicht van Rumi één keer per dag met aandacht en in de vertraging hardop voor te lezen.

Ik heb genoten van het regel voor regel dieper door dringen in het gedicht, tussen de versregels en achter de woorden. Het voelde een beetje aan als Scriptio Divina, echt heel wonderlijk!

 

Ben jij ook aan het herbergen?

Hoe heb jij deze dag in het Schrijfretraiteboek ervaren? Je bent van harte welkom om in je eigen tempo met me mee te schrijven. Ook jouw reacties zijn zeer welkom op het blog, want op die manier kunnen we elkaar inspireren en bemoedigen!

 

Wil jij ook gaan herbergen?

Je kunt ieder moment beginnen en er net zo lang over doen als je wilt.

Klik hier en lees de eerste paar pagina’s met praktische informatie in het boek “De herberg”.

Lees hier alles over het boek “De herberg”.

5 reacties op “Herbergen tijdens lockdown – dag 3

 1. Debby

  Dag 3 van de Schrijfherberg heb ik in over twee dagje verdeeld. Het was mooi om te zien hoe het schrijven over de verschillende regels van het gedicht me bracht van weerstand, naar verwondering, naar acceptatie en uiteindelijk naar inzicht. Ik had de behoefte om dit in een elfje te gieten:

  Verwelkom
  Alle gasten
  Ze komen helpen
  Jouw leven te ontvouwen
  Vertrouwen

 2. Mirjam v H

  Regel: Behandel dan toch elke gast met eerbied.
  Eerbied, mooi woord. Zeker in combinatie met gastvrijheid. Warme gastvrijheid. Het is goede grond om kwetsbare gevoelens te planten en te laten openen als een bloem.

 3. Mirjam

  In het schrijven over de laatste zin van het gedicht, raakte het woord ‘raadgever’ me. Ik mijmerde erover:

  Raadgever: gever van raad. Bruikbare, wijze informatie. Advies, die mij helpt om de volgende stap te kunnen zetten. Die me inzicht geeft in welke richting de volgende stap te zetten.
  Raadgevers, stuk voor stuk gestuurd door de hemel. De hemel die wil dat ik gelukkig ben. Raadgevers, om mij te dienen, mijn geluk te dienen. Ik voel me rijk en gelukkig.

 4. Mirjam

  Vanochtend, in de loop naar een te volgen cursus, schreef ik over de onzekerheden die voorbij kwamen (kan ik het wel?) en over het verlangen om me te verbinden met de anderen. Net als gisteren de keuze die ik kan maken tussen angst en liefde (besef ik me me nu); hierover schreef ik het volgende elfje:

  Liefde
  samen komen
  gedragen door eenheid
  geborgen tot uiting komen
  creatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *