Herbergen tijdens lockdown – dag 33

Feiten

 • Dag: Vrijdag
 • Datum: 5 februari 2021
 • Plaats: aan de eettafel
 • Tijd: 14:50-15:25 uur
 • Lockdown – dag 53

 

Ervaringen op dag 33

Ik schrijf nog even voordat ik naar mijn zus rijd om daar een paar dagen te gaan logeren.

 

Gasten

Ik voel opwinding over de aanstaande dagen bij Inge. We gaan samen naar een online-retraite en ik ben benieuwd of er nog tijd/gelegenheid is om te herbergen. Meestal lukt me dit niet. Ik voel ook de vermoeidheid van het vele zoomen – de afgelopen week was het gewoon ongehoord druk, dat Vermoeidheid zich steeds nadrukkelijker meldt en aandacht van me opeist.

 

Elfje

samen
thuis zijn
betekent niet automatisch
elkaar heel nabij zijn
openstellen

Niet welkom zijn

In het cluster komen uiteindelijk deze woorden op papier:

zelfstandig, gewond, afwerend, overtuigen

Een herinnering uit mijn schooltijd kwam helder bij me terug.

 

Spiegelelfje

studeren
was belangrijk
maar ik leerde
mijn hart te verbergen
gevoelig
gevoelig
als een bottende knop
in de lente
ik wil
bloeien


Ben jij ook aan het herbergen?

Hoe heb jij deze dag in het Schrijfretraiteboek ervaren? Je bent van harte welkom om in je eigen tempo met me mee te schrijven. Ook jouw reacties zijn zeer welkom op het blog, want op die manier kunnen we elkaar inspireren en bemoedigen!

Stuur je mij een foto van jouw drieluik? Dan zet ik het voor je op het blog.

 

Wil jij ook gaan herbergen?

Je kunt ieder moment beginnen en er net zo lang over doen als je wilt.

Klik hier en lees de eerste paar pagina’s met praktische informatie in het boek “De herberg”.

Lees hier alles over het boek “De herberg”.

2 reacties op “Herbergen tijdens lockdown – dag 33

 1. Debby

  Elfje

  Afmaken
  Losse eindjes
  Eigenlijk niet belangrijk
  Nu eerst weekend vieren
  Keuze

  Tijdens het maken van het cluster had ik geen herinnering aan me ooit niet welkom gevoeld te hebben. Toen ik uiteindelijk aan het schrijven ging, kwam er opeens iets met heel veel helderheid bij me terug. En óf ik me onwelkom voelde! Zo, dat zat diep weggestopt, of het lag misschien al achter mij. Er was weinig oordeel bij.

  Onwelkom
  Afstandelijk, gehaast
  Met zichzelf bezig
  Verbinding bleef duidelijk uit
  Teleurstelling

  Teleurstelling
  Mijn positieve, krachtige hart
  Verandert de koers
  Opent voor
  Anderen

 2. Mirjam v H

  Elfje

  Wandelweekje
  Go, go,
  In het ritme.
  Duin op, duin af.
  Yes!

  Spiegelelfje

  Wat
  als ik
  gewoon een beetje
  saai ben? Academisch opgevoed,
  gereserveerd.
  Gereserveerd,
  maar van binnen voel
  Ik me spontaan,
  open, sprankelend
  mezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *