Herbergen tijdens lockdown – dag 4

Feiten

 • Dag: Vrijdag
 • Datum: 18 december 2020
 • Plaats: aan tafel in de woonkamer
 • Tijd
  • 10:55-11:10 uur voor oefening 1 en 2
  • 17-18:05 uur oefening 3 – eerste deel
  • 22:30-22:38 oefening 3 – tweede deel en 4

 

Ervaringen op dag 4

Bij de eerste oefening heb ik me vooral gericht op de uitademing. Door die licht te ondersteunen en te verlengen volgt de inademing als vanzelf en voel ik hoe het uitademen helpt bij het loslaten. Dit ga ik vaker doen!

 

Gasten verwelkomen

Een oude bekende gast kwam vandaag als eerste binnen. Ze stond al heel vroeg in de ochtend op de deur te kloppen, terwijl ik nog in bed lag. Het was buiten nog pikdonker. “Verdienen” is haar motto! Bij alles waar ik naar verlang, roept zij als eerste “Tja, dat is heel mooi, maar je moet het wel eerst verdienen!!” Ik word moe van haar aanwezigheid en commentaren, maar ja, ze is inmiddels al binnen, dus dan maar vragen of ze erbij komt zitten…al is het wel met enige tegenzin van mijn kant.

Elfje

verdienen
word ik
of ben ik
wie kijkt naar mij?
LIEFDE!

Beeld van mijn herberg

Ik ben eigenwijs geweest en heb de opdracht veranderd in het maken van een collage. De laatste tijd is dat een

werkvorm waar ik erg van geniet. En ‘genieten’ is iets waar ik meer en meer voor wil kiezen!! Ik ben begonnen met een bijna leeg landschap en vervolgens kwamen er geen huizen of impressies van interieur, maar verschenen er vrouwen in allerlei leeftijden en houdingen op de pagina.  Genoeg inspiratie om later nog eens over te schrijven op een lege pagina achterin het boek.

Heb jij ook een tekening of afbeelding gemaakt? Stuur je me dan een foto via dit mailadres: cdevries@shodo.nl, dan zal ik het bij jouw reactie onder dit bericht plaatsen.

 

Workshop over het thema “Welkom”

Op zaterdag, 16 januari 2021 geef ik een speciale workshop (via zoom) over het thema “welkom” en “verwelkomen”. We laten ons inspireren door een combinatie van woord en beeld/collage. Lees meer >> over de workshop en ervaringen van enkele deelnemers.

 

Ben jij ook aan het herbergen?

Hoe heb jij deze dag in het Schrijfretraiteboek ervaren? Je bent van harte welkom om in je eigen tempo met me mee te schrijven. Ook jouw reacties zijn zeer welkom op het blog, want op die manier kunnen we elkaar inspireren en bemoedigen!

 

Wil jij ook gaan herbergen?

Je kunt ieder moment beginnen en er net zo lang over doen als je wilt.

Klik hier en lees de eerste paar pagina’s met praktische informatie in het boek “De herberg”.

Lees hier alles over het boek “De herberg”.

7 reacties op “Herbergen tijdens lockdown – dag 4

 1. Christine de Vries Bericht auteur

  Bericht van Lia

  Mijn herberg is een herberg van Hoop

  Elfje

  Doorgaan
  Goede weg
  Overwin hiermee (Covid)Angst
  Voel wat te doen
  Levenskunst

 2. Chris

  In mijn herberg zijn nog geen gasten aanwezig……
  zo blijkt terugkijkend naar mijn tekening.

  Beeld van mijn herberg:

  Welkom in mijn herberg
  er is plaats genoeg voor iedereen
  voel je als gast welkom in mijn
  onderkomen en zoek een gastenkamer
  uit waar jij je thuis voelt.
  In de centrale ontmoetingsruimte
  mag je vertoeven met de andere
  gasten en vertellen waar je vandaan
  komt, welke boodschappen je meebrengt en wat je in mijn
  herberg van betekenis kunt zijn.
  Zeg mij wat je als gast nodig hebt
  zodat ik er voor zorg dat het je
  aan niets ontbreekt.
  Met de andere gasten wil ik graag
  ook met jou om het haardvuur
  zitten om elkaar verhalen te vertellen,
  raad te geven en te ontspannen in aandacht
  en liefde.
  Mocht je weer verder gaan dan
  wil ik je bedanken voor je komt
  en je een goede reis wensen.
  Daarbij ben je welkom, elke keer weer.

 3. Debby

  Mijn herberg is getekend in zwarte inkt. Een soort bruine kroeg. Zware houten balken, oude bakstenen, een vuurplaats in het midden met houten stoelen eromheen. Kussens op de grond voor wie een dutje bij het vuur wil doen. In de achtergrond een lange tafel met een grote pan stevige kost. Pak maar als je trek hebt.
  Het valt me nu pas op dat er (nog) niemand is. De stoelen zijn leeg, het vuur brandt, het eten staat klaar, maar nog geen gast te zien!

  Welkom
  Mijn herberg
  Is een rustplaats
  Ontmoetingsplek voor allerlei gasten
  Welkom

 4. Margreet

  Mijn herberg ziet er uit als een schilderij van Jan Steen: gezellig maar wel erg druk en chaotisch. En waar is de herbergier om alles in goede banen te leiden?

  Tekening van Margreet

 5. Mirjam v H

  In mijn herberg zijn mijn familieleden – dood en levend – als stripfiguren aanwezig. Erg grappig..

  Mijn elfje:

  plannen –
  gezond leven
  tijdens deze lockdown
  kerst of geen kerst
  opschonen

 6. Mirjam

  Het voelde als een feestelijke dag, met de Ster van Bethlehem aan de hemel.

  Mijn herberg werd een Licht Huis in de vorm van een bloemblad, versierd met een rand van blauwe kristallen met erboven een stralende ster. 2 engelen in glas-in-lood met een stralende glimlach heten alle gasten een warm welkom aan weerszijden van de turquoise deur waarop staat: Huis van Mens-Zijn. Er is veel openheid tussen binnen en buiten door de grote ronde ramen.

  Het was een leuke opdracht om te doen, het gevoel van het liefdevolle, lichte huis droeg ik de hele dag bij me.

 7. kitty van der reis

  Dag 4 werd een dag van geven en ontvangen
  Mijn herberg blijkt een auto met caravan te zijn
  Altijd onderweg, zoekende, soms op eenzelfde plek wat verwijlen
  Raampjes achterin, terugkijkend naar wat was
  Stoppen en nieuwe gasten ter plekke binnenlaten…

  een
  stortvloed van
  lieve energie overspoelt
  spanning en fysiek ongemak
  blijmoedig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *