Herbergen tijdens lockdown – dag 7

Feiten

 • Dag: Maandag
 • Datum: 21 december 2020
 • Plaats: aan tafel in de woonkamer
 • Tijd: 18:06-18:35 uur

 

Ervaringen op dag 7

Deze dag is opnieuw heel anders verlopen, want ik lig in de lappenmand met een pijnlijke buik en een zwaar hoofd. Ik heb de tekenoefening nog niet gedaan, maar zodra ik wat opgeknapt ben, ga ik daar heerlijk mee aan de slag.

 

Gasten verwelkomen

Sinds gisteravond zegt mijn lijf “nu wil ik rust en aandacht!!” en geef me over. Ik zeg al mijn zoomafspraken af voor deze week en blijf in bed liggen met een warm pittenkussen en mokken vol slappe thee. Hoewel ik me echt niet lekker voel, kan ik ook iets van het welkom ervaren door gewoonweg te gaan liggen en weer in slaap te vallen.

Elfje

ziek
en zeer
komen samen binnen
stilzwijgend halen ze me
onderuit

 

 

 


Ben jij ook aan het herbergen?

Hoe heb jij deze dag in het Schrijfretraiteboek ervaren? Je bent van harte welkom om in je eigen tempo met me mee te schrijven. Ook jouw reacties zijn zeer welkom op het blog, want op die manier kunnen we elkaar inspireren en bemoedigen!

 

Wil jij ook gaan herbergen?

Je kunt ieder moment beginnen en er net zo lang over doen als je wilt.

Klik hier en lees de eerste paar pagina’s met praktische informatie in het boek “De herberg”.

Lees hier alles over het boek “De herberg”.

7 reacties op “Herbergen tijdens lockdown – dag 7

 1. Mirjam

  De tekenopdracht vond ik erg leuk!
  Ik heb er een paar dagen over gedaan, na alle gezelligheid tijdens de Kerstdagen, stonden vanochtend (28 december) Overprikkeling & Behoefte aan Rust voor de deur:-)

  Op de boekenlegger waterverfde ik allerlei bloemen en schreef op de achterkant het ‘Kom, Kom’ gedicht van Rumi. Deze reist nu verder mee door het retraiteboek.

 2. Debby

  Elfje:

  Haast
  Bijna nieuwjaar
  Veel dingen afmaken
  Leidt tot gejaagde oppervlakkigheid
  Bewustwording

  N.a.v. oefening 3 ga ik morgen met mijn ouders in gesprek over hoe ze mij welkom hebben geheten toen ik geboren werd. Ik weet dat ik in liefde gemaakt en welkom geheten ben, maar ben erg benieuwd hoe zij er destijds zelf in stonden. Wat een verrassende opdracht!
  Ik vond het tekenen ook heerlijk om te doen. Voor de boekenlegger heb ik ook nog lekker zitten spelen met waterverf. Leuk!!!

 3. kitty van der reis

  zondag 27 dec. 11.00 uur

  Elfje

  Waarderen
  wat is
  maakt me met
  Glimlach tot een te-Vrede-n
  mens

  Waarover ik mijmerde:
  De splitsing van het woord welkom in wel en kom
  gaf me een bijzonder prettig gevoel: Kom WEL, Kom binnen, Kom!
  Dat was vooral verrassend, omdat ik het best lastig vind om bezoek
  dat spontaan langskomt frank en vrij te verwelkomen…

  tot slot ontsprong gisteravond dit elfje

  Gevonden
  een maatje
  de herberg, schrijfretraiteboek
  voeding voor mijn ziel
  verbonden

  Dankjewel Christine!

 4. yris

  Vandaag begonnen en dacht dat het dag zeven was. Loop dus toch nog een dag achter.
  Elfje
  Aandacht
  Rust voor
  Mij een must
  Om te kunnen functioneren
  Levensvreugd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *