Herbergen tijdens lockdown – dag 8

Feiten

 • Dag: Dinsdag
 • Datum: 22 december 2020
 • Plaats: aan tafel in de woonkamer
 • Tijd: 17:31-18:15 uur

 

Ervaringen op dag 8

Ik heb gesmokkeld, want ik had zo’n wattig hoofd dat ik haast geen woorden kon vinden. Daarom heb ik bij oefening 3  “Woordenschat” 2 x 5 minuten gezocht 😉

 

Gasten verwelkomen

Mijn lichaam vertoont nog steeds klachten, maar ik voel wel dat de rust me goed doet. Ik geef me er vandaag helemaal aan over en dat is het moment waarop vermoeidheid ook nog een duit in het zakje komt doen. Ik sputter niet tegen en dat scheelt een hoop energie.

Elfje

herberg
zonder muren
ruim en geestelijk
lichaam met symptomen verschijnt
gast

 

Welke woorden heb jij in de woordzoeker gevonden?

1. afscheid
2. annulering
3. begroeten
4. bezinnen
5. buitensluiten
6. gastvrijheid
7. gedachten
8. gevoelens
9. herbergen
10. herbergier
11. herinneringen
12. kennismaken
13. onderdak
14. ontmoeten
15. opbergen
16. reservering
17. tijdelijk
18. verbergen
19. verrassing
20. welkom

Ik kwam – na 10 minuten – op deze woorden:
herinneringen, annuleringen, buitensluiten, welkom, reserve, ring, gevoelens, ontmoeting, kees, nier, herbergier, bezinnen, opbergen, onderdak, begroeten, herbergen

Maar misschien heb jij er nog wel veel meer gevonden. Je kunt ze hieronder met ons delen!

 

Welke schat heb ik gevonden?

Buitensluiten is mooi-weer spelen, door te ontkennen wat er is en verwelkomd wil worden in mijn herberg, ben ik  een gevangene in mijn eigen herberg, druk met het bewaken van alle deuren en ramen!

 

Jullie reacties

Ik lees ze allemaal met aandacht, ze ontroeren me met inspiratie en herkenning. Ik heb besloten om er inhoudelijk niet op te reageren, omdat het dan voor mij gauw een ‘taak erbij’ wordt en dat wil ik tijdens deze schrijfretraite juist niet. Ik hou daarom mijn reacties voor mezelf en schrijf er soms over in mijn herberg. Maar weet dat ik het heel fijn vind om ze te lezen en zo te voelen dat we met elkaar verbonden zijn!

 


Ben jij ook aan het herbergen?

Hoe heb jij deze dag in het Schrijfretraiteboek ervaren? Je bent van harte welkom om in je eigen tempo met me mee te schrijven. Ook jouw reacties zijn zeer welkom op het blog, want op die manier kunnen we elkaar inspireren en bemoedigen!

 

Wil jij ook gaan herbergen?

Je kunt ieder moment beginnen en er net zo lang over doen als je wilt.

Klik hier en lees de eerste paar pagina’s met praktische informatie in het boek “De herberg”.

Lees hier alles over het boek “De herberg”.

7 reacties op “Herbergen tijdens lockdown – dag 8

 1. Mirjam

  En de woordzoeker vond ik ook leuk, de prestatiedrang kwam hier ook langs; ik vond niet alles:-)

  Het woord ‘verrassing’ sprong eruit.
  En gaf me de schat dat ik ervan houd om me mee te laten nemen op de stroom van het leven en me te laten verrassen.
  Door een nieuw inzicht, een nieuwe plek, een nieuwe sfeer, een onverwachte ontmoeting.

  Ik voelde de wens om meer te vertrouwen op de stroom van het leven.

   1. Lia

    Als schat vond ik door dit schrijven helderheid van geest te krijgen. Beslissingen kan nemen die mij en misschien ook anderen ten goede komen.

 2. Mirjam

  Vanochtend een bekende gast: prestatiedrang.
  Een doel willen hebben, presteren, erkenning krijgen. Mijn gedachten slaan op hol.
  En tegelijkertijd de werkboekles uit A Course In Miracles van vandaag (deze gedachten beteken niets) die ook doorwerkt. Ik voel hoe ik in 2 dimensies tegelijk ben: die van tijd en die van eeuwigheid. En hoe ik tot rust kom.

  veiligheid
  in Zijn
  in de eeuwigheid
  mijn gedachten betekenen niets
  thuisbrengend

 3. Debby

  Elfje:
  Nieuwjaar
  Nieuwe mogelijkheden
  In mijn agenda
  Tijd vrijmaken voor schrijven
  Herbergen.

  Ik merkte dat mijn fanatisme voor spelletjes meteen omhoog kwam, dus ik heb in 5 minuten alle woorden gevonden, behalve ‘onderdak’. Ik moest ook wel weer lachen om mezelf en heb veel plezier gehad met de woordzoeker.
  Ik heb geschreven met het woord ‘verrassing’. De schat die ik gevonden heb is dat ik me er weer van bewust werd hoeveel energie ik krijg van het verrassen van anderen en dat ik me daar in het nieuwe jaar weer meer mee bezig mag houden.

 4. kitty van der reis

  28 dec. 19.30uur

  Elfje

  Kracht,
  Moed om
  door te gaan
  Lieve kids, Lichtpuntjes van
  Leven

  Het woord dat mijn aandacht bleef trekken was ‘gek’
  Weer lekker gek doen, anders dan anderen durven en mogen zijn, vrij en creatief
  Niet langer bang zijn om buiten de boot te vallen, maar trots op mijn eigen gekte
  Voer voor de toekomst.

 5. Mirjam v H

  Elfje

  Bijzonder
  Deze kerst
  Samen in rust
  Eenvoud en even niets
  Zachtheid

  Mijn schat

  Naar aanleiding van het woord: Maken

  ‘Tijd besteed je maar één keer, dus geniet van je’ Mirjam tijd’ en ga frübelen. Is dát de remedie tegen – Mirjam de workaholic – ??’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *