Herbergen tijdens lockdown – dag 9

Feiten

 • Dag: Woensdag
 • Datum: 23 december 2020
 • Plaats: aan tafel in de woonkamer
 • Tijd: 20:00-20:37 uur

 

Ervaringen op dag 9

De energie was er niet echt meer, maar ik wilde toch graag schrijven over wat me vandaag was overkomen en wie zich bij mijn herberg hadden gemeld. Ook mijn handschrift vertelt een verhaal, het is hoekiger en rommeliger dan anders.

Wel heel verrassend om mijn eigen woorden te lezen rondom het thema van vandaag: Dankbaarheid. Het voelt als bemoedigend in de situatie waarin ik vandaag en ik vermoed ook de komende tijd bevind.

 

Gasten verwelkomen

De twee gasten, die zich voorstelden als Ziek en Zeer blijken samen een ernstige darmontsteking te zijn. De huisarts vertelde vanmorgen dat ze gisterochtend twijfelde of ze me met spoed zou laten opnemen in het ziekenhuis.

Gelukkig zijn de uitslagen nu minder hoog en lijkt het gevaar geweken. Heel vervreemdend om dit te horen, want ik voel me heel belabberd, maar niet doodziek.

En ja, toen kwam het nieuws dat ik rust moet nemen om te herstellen én dus mijn werk moet afzeggen toch als een mokerslag.

Het zijn veel gasten, die zich vandaag bij mij herberg melden…

 

Elfje

zieker
dan gedacht
uitslagen zijn torenhoog
Oudejaarsretraite moet ik afzeggen
verslagen

 


Ben jij ook aan het herbergen?

Hoe heb jij deze dag in het Schrijfretraiteboek ervaren? Je bent van harte welkom om in je eigen tempo met me mee te schrijven. Ook jouw reacties zijn zeer welkom op het blog, want op die manier kunnen we elkaar inspireren en bemoedigen!

 

Wil jij ook gaan herbergen?

Je kunt ieder moment beginnen en er net zo lang over doen als je wilt.

Klik hier en lees de eerste paar pagina’s met praktische informatie in het boek “De herberg”.

Lees hier alles over het boek “De herberg”.

5 reacties op “Herbergen tijdens lockdown – dag 9

 1. Mirjam

  De vraag: wat verlang ik werkelijk?, bracht me tot het volgende elfje:

  keuze
  telkens weer
  angst of liefde
  slachtofferrol of kind van
  God

  Dankbaar ook voor weer een leuke geste uit het retraiteboek: de dankbaarheidspot!
  Er stond al maanden een mooie, maar lekke glazen drankdispenser (waar in de zomer limonade in ging), voor de schuur. Deze heb ik vandaag eindelijk opgepakt en omgespoeld. Hij is een beetje groot, misschien leuk om met het hele gezin straks de dankbaarheidspot te gaan vullen?

 2. kitty van der reis

  Hoofdpijn
  nek, schouders
  Lijf op slot
  De dag ontvouwt zich
  verrassend

  Dankbaarheid inspireert me om
  door te gaan
  op de weg, die ik op dat moment ging

 3. Mirjam v H

  Elfje

  Duf
  Iedere ochtend
  Wordt ik wakker
  Waar ben ik geweest?
  Dromeland

  Balans
  Herinneringen ophalend
  Moeilijkheden aftastend, soms
  radeloos. Heden, verleden, toekomst,
  in de breedste zin van het woord.

  Dankbaar voor mijn dierbaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *