Herbronnen

 

Meer dan opladen…

Volgende week start er voor mij een hele nieuwe periode, die ik ‘herbronnen’ ben gaan noemen. Dit laatste half jaar was ongekend zwaar. Er gebeurde zoveel tegelijkertijd, dat ik geen gelegenheid meer vond om bij te tanken of te herstellen. Naast alle geplande workshops, cursussen en trainingen was ik opeens intensief mantelzorger én verscheen er een nieuw werkboek. Hoe ik het heb kunnen doen is achteraf gezien alleen een wonder te noemen. Ik kan alleen maar mijn hoofd buigen voor alle hulp die ik heb gekregen, waardoor ik het heb kunnen volhouden. Als ik terugkijk zie ik hoe ik in een soort overlevingsstand heb gestaan. Van het één naar het ander en vooral niet te ver vooruit kijken, want dan zakte de moed me in de schoenen.

 

Herbronnen

Dat er iets moet veranderen is niet alleen heel duidelijk, maar ook écht noodzakelijk. De komende maanden heb ik in mijn agenda veel lege ruimte waarin ik kan kijken naar wat mij energie geeft en het contact met mijn Bron herstelt. Harrie is vandaag op zijn fiets zijn droom achterna gegaan: een zelfvoorzienende  lange solo-fietstocht van ruim acht weken door Spanje. (Harrie schrijft iedere dag over zijn reiservaringen op Facebook. Je kunt hem hier volgen.)

Daardoor heb ik de kans om hier in huis een stilteplek te maken met eenvoud, afwisseling en ontspanning. Deze weken zijn voor mij geen retraite, want ik kan ik eindelijk thuis de hoge stapel ‘uitgestelde en onaffe zaken’ onderhanden nemen en zo ruimte scheppen voor wat er gehoord en ervaren wil worden.

Herbronnen is voor mij tijd nemen om te spelen, mijn eigen creativiteit voeden met nieuwe inspiratie en gehoor te geven aan de stem van mijn hart. Hoe wonderlijk is het dat juist in die tijd van enorme drukte en vermoeidheid er een heel helder beeld is ontstaan van een thema wat ik graag wil verkennen en over wil schrijven. De inhoud houd ik nog even voor mijzelf. Ik wil er geen druk op leggen of een deadline aan koppelen, maar het in alle eenvoud stilte, ruimte, spel en woorden geven.

 

Nog één workshop op 12 juni a.s.

Voor de zomer geef ik nog één workshop online op de
Nationale Dag van het Dagboek: 12 juni 2022.

Ik zal er dit keer een video-opname van maken, zodat mensen die er via zoom niet bij kunnen zijn, het later alsnog kunnen volgen. De workshop is van 10-12 uur. Meer informatie volgt binnenkort via de SchrijfWijzer en hier op de site.

 

Zomerse Stilte Retraite

Heel bijzonder is het voor mij om zó de tijd te hebben en te kunnen nemen. Deze zomer wordt in alle opzichten heel anders, want dit keer ga ik geen schrijfretraites geven, maar ga gedurende dertig aaneengesloten dagen zelf op stilteretraite in een klooster in België. Het is een langgekoesterde wens van mij om dit een keer mee te maken. Ik heb al zeven keer een achtdaagse retraite in stilte gevolgd en kijk met nieuwsgierig en een kleine spanning hoe het zal zijn om zó lang in die stilte te blijven.

 

Nieuw Cursusjaar 2022-2023

De agenda voor het nieuwe jaar wordt dan ook stap voor stap verder ingevuld…

Agenda van Shodo

 

Vertel eens…

  • Wat betekent ‘herbronnen’ voor jou?
  • Ken jij dit ook: de behoefte om te herbronnen? Zo ja, wat heb jij toen gedaan?

Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden en laat me graag door jouw ideeën inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *