Huis van Zijn

nog plaats op de wachtlijst

‘Huis van zijn

De winterretraite gaat over hoe we kunnen rusten in zijn i.p.v. verdwalen in het vele doen. Alleen onze persoonlijkheid is onzeker over wie en wat we zijn. We proberen ons tegen die onzekerheid te wapenen door veel in de wereld te doen en onze blik naar buiten te richten.

Tijdens deze retraite maken we een tegenovergestelde beweging. We keren onze blik naar binnen en reizen uit de drukte naar het Huis van Zijn. Dit is een plek waar we geheel gekend en geliefd zijn, waar we volledig kunnen ontspannen, waar we ons niet langer hoeven te bewijzen en we ons kunnen openen voor wie we werkelijk zijn. Hier komen we thuis!

Tijdens deze retraitedagen reizen we op creatieve wijze uit de wereld naar het innerlijk Huis van Zijn.  Onderweg zullen we bekende en onbekende aspecten in onszelf tegenkomen. De werkvormen die we gebruiken zijn er op gericht om oordelen los te laten, aandachtig te zijn voor wat er is en een open ruimte te scheppen. Het Huis van Zijn bevindt zich in deze open ruimte…

We zullen tijdens deze retraite gebruik maken van een aantal werkvormen zoals:

  • mediteren
  • stilte ervaren
  • schrijven in een groep en alleen
  • verbeeldingsoefeningen
  • creatieve expressie
  • lichaamswerk (adem, ontspanning en rust, beweging)

Je hoeft vooraf geen ervaring te hebben met de bovenstaande werkvormen. Alleen jouw bereidheid om te kijken naar wat er in je leeft en door jou beleefd en gekend te willen worden is voldoende.

 

Dagorde

Geïnspireerd door het monastieke leven hebben alle retraitedagen een duidelijke dagorde en structuur, zodat er voor alles tijd is: samen en solo, binnen en buiten, schrijven en lezen, wandelen en rusten, luisteren en spreken. Alles wat je wordt aangeboden kun je zien als een uitnodiging: jij maakt altijd je eigen keuzes of je wilt deelnemen aan een onderdeel van het programma.

– vanaf 8 uur ontbijt in stilte
– 9 uur meditatie
– 10 uur programma
– 13 uur lunch
– solo programma
– 16 uur oefeningen in een kleine groep
– 17 uur programma
– 18:30 uur warme maaltijd
– 19:30 uur programma
– 21:30 uur afronding van de dag / meditatie

 

Data:

Maandag 28 januari t/m vrijdag 1 februari 2019

Ontvangst is om 17 uur op maandag. Na aankomst is er eerst een broodmaaltijd met o.a. soep en een warm gerecht. Het inhoudelijke programma begint om 19:30 uur. De retraite wordt na de koffie/theepauze op vrijdag om 10:30 uur afgesloten.

Locatie

De Hof van Kairos
Vosseveldseweg 17
7107 AD Kotten

Route

Winterswijk is te bereiken met de trein vanuit richting Zutphen of Arnhem.
Er rijdt een regiotaxi: www.regiotaxigelderland.nl

Met de auto vanuit richting Aalten (N318).
Neem bij het begin van de bebouwde kom van Winterswijk de eerste rotonde rechts richting Oeding (N319). Dit is de Rondweg Zuid.
Deze weg gaat over in de Kottenseweg en volg je ongeveer 6 km tot aan je aan je linkerhand de Bekeringweg hebt. Je hebt dan inmiddels het bordje Winterswijk Kotten gepasseerd.
Je rijdt de Bekeringweg in en volgt deze tot aan het eerstvolgende kruispunt.
Daar ga je naar links de Vosseveldseweg op.
De Hof van Kairos is de eerste boerderij aan je rechterhand.
Je rijdt het weggetje op, passeert de boerderij en de schuur.
Na de schuur is aan de rechterkant de parkeerplaats.
Je bent aangekomen.

Met de auto vanuit richting Groenlo (N319).
Neem bij het begin van de bebouwde kom de eerste rotonde rechts riching Aalten (N319). Dit is de Rondweg West. Volg deze tot de 2e rotonde. Ga daar naar links richting Oeding. Je bent dan op de Rondweg Zuid.
Volg de routebeschrijving van hierboven verder.

 

Verblijf in De Hof van Kairos

Kamers

Tijdens deze retraite biedt de Hof verblijf aan een groep van 12 deelnemers: verdeeld over 8 eenpersoonskamers, 2 tweepersoonskamers. Iedere kamer heeft een eigen schrijftafel. Douche en toilet zijn op de gang.

Linnengoed

Dit kun je zelf meenemen of je kunt bedlinnen bij De Hof huren voor € 8 per set, inclusief handdoek € 10 per set. Je kunt dit bij inschrijving bestellen, dan zorg ik dat het voor je klaar ligt op je kamer. Je kunt aan het begin van de retraite dit contant aan De Hof betalen.

 

Maaltijden

Ik heb een geweldige kok gevonden, die tijdens de retraite speciaal voor ons bourgondisch vegetarisch komt koken en van iedere maaltijd een feest maakt (en dat geldt ook voor jou als je genoodzaakt bent een dieet te volgen.)! Alle maaltijden zijn zonder vlees en vis, maar bevatten wel zuivel en eieren.

Het is niet alleen belangrijk dat het er allemaal mooi uitziet, heerlijk ruikt, verrukkelijk smaakt, maar dat het ons ook wezenlijk voedt! Mocht je bepaalde voeding niet kunnen of willen eten (zoals zuivel, gluten of suiker), dan kun je dit bij inschrijving doorgeven en dan zal er alles aan worden gedaan om hier voor te zorgen. Bij zeer uitzonderlijke situaties hebben we onderling even overleg over de mogelijkheden.

 

Kosten

Het retraiteprogramma kost per persoon € 345, inclusief 21 % btw
Het verblijf, inclusief alle maaltijden, koffie en (kruiden)thee en vruchtensap inclusief 9% btw. (Mocht de verhoging van het lage btw-tarief per 1 januari 2019 niet doorgaan, dan wordt de prijs herberekend met 6%)

Totale kosten
  • verzorgd verblijf op een eenpersoonskamer in De Hof € 385 + programma € 345 = € 730
  • verzorgd verblijf op een tweepersoonskamer in De Hof € 300  + programma € 345 = € 645

Het aantal bedden dat per kamer gebruikt wordt bepaalt de prijs. Als je graag een kamer met een vriend(in) wilt delen, vermeld dan direct op jouw inschrijfformulier met wie je de kamer wilt delen.

De prijs van de kamer wordt bepaald door het aantal personen met wie je de kamer tijdens de retraite deelt.

 

Inschrijven

Beschikbaarheid op dit moment is:
  • wachtlijst voor eenpersoonskamer
  • wachtlijst voor een tweepersoonskamer

Aanmelden kan alleen via de webwinkel van Shodo. De volgorde van aanmelden is bepalend. Je ontvangt na inschrijving een bevestiging via de mail met het verzoek om een korte brief te schrijven over jouw ervaring in schrijven en wensen voor de retraite.

De factuur voor de retraite wordt op 2  januari 2019 verstuurd.

Wachtlijst

Mocht er geen plaats meer zijn, dan kom je op de wachtlijst en word je direct geïnformeerd zodra er een plek vrij komt. Je kunt dan alsnog besluiten of je wilt komen.

Annuleringsvoorwaarden

Men kan alleen schriftelijk annuleren. Nadat de factuur is verstuurd, is het niet meer mogelijk om kosteloos te annuleren. Leer hier over de voorwaarden.

 

Voorbereiding op de retraite

Ik raad je aan om vooraf het handboek Dagboek als spiegel te lezen, zodat de basistheorie van mijn schrijfwijze bekend is. Wanneer je tegelijkertijd een exemplaar van dit boek bij jouw aanmelding bestelt, betaalt Shodo voor verzending in Nederland de verzendkosten.

 

Ervaringen van deelnemers

Afgelopen zomer heb ik een retraite gegeven (op verschillende locaties) en vele deelnemers hebben op de website over hun ervaringen geschreven. Wellicht ben je ook benieuwd naar hun belevingen. Je kunt het hier lezen.