Innerlijk Pelgrimeren – Zomerse Thuisretraite

Tijdens deze unieke Zomerse Thuisretraite gaan we 5 dagen lang, solo én samen, innerlijk op pelgrimage. Het doel van de 5-daagse pelgrimstocht is zowel de eindbestemming als het onderweg zijn. We reizen met de pen in de hand en gebruiken ons hart als zuiver kompas.

In ieder van ons bevindt zich een heilige plek, een innerlijk heiligdom waar we volledig geliefd en gekend zijn, waar we diepe vrede ervaren en ons verbonden weten met de Liefde Zelf. Onze innerlijke pelgrimage brengt ons (opnieuw) in contact met deze heilige plek. En wanneer we die plek eenmaal gevonden hebben, kunnen we er ieder moment naar terugkeren en ons daar laven aan heelheid en heiligheid.

Deze innerlijke pelgrimstocht leidt ons langs bekende én onbekende (pleister)plaatsen. Het boek “Innerlijk Pelgrimeren” is gedurende deze vijf dagen onze reisgids. Materiaal uit het boek wordt aangevuld met unieke creatieve oefeningen, verrassende excursies en verschillende  mogelijkheden om reisgenoten onderweg te ontmoeten.

Als dit tot je hart spreekt, weet dan, dat je zeer welkom bent op deze innerlijke pelgrimage.

Tijdens de innerlijke pelgrimstocht maken we gebruik van verschillende werkvormen, zoals

 • pelgrimerend schrijven, solo en samen tijdens de sessies
 • jezelf innerlijk eerlijk en liefdevol leren bevragen
 • luisteren naar jezelf en elkaar
 • lichaamswerk (adem, ontspanning en rust, beweging)
 • muziek beluisteren
 • reisjournaal
 • soulcollages
 • op excursie gaan
 • en nog veel meer

Praktische informatie en hulp

Je hoeft vooraf geen ervaring te hebben met de bovenstaande werkvormen. Alleen jouw verlangen, om als innerlijke pelgrim te reizen en onderweg te kijken naar wat er in je leeft en door jou beleefd en gekend wil worden, is voldoende.

Tijdens de Zoomsessies werken we zowel in de grote groep als in kleine subgroepen. Digitaal is er echt zoveel mogelijk!! Hoewel ik het liefste met iedereen fysiek in één ruimte zou willen zijn, is deze manier een geweldige oplossing zolang het nog nodig is.

Je ontvangt  na inschrijving een aantal praktische tips zodat je jouw innerlijke pelgrimage zo goed mogelijk vooraf kunt voorbereiden en jouw thuisretraite kunt inrichten.

Ook als je (nog) geen ervaring hebt met Zoom, word je daarin geholpen. Er komt een oefensessie voordat de retraite begint, zodat je tijdens de vijf retraitedagen je aandacht kunt richten op de inhoud en niet zo bezig hoeft te zijn met de techniek.

 

Dagritme

Gedurende de 5-daagse retraite ontmoeten we elkaar negen keer via Zoom:

 • 5 x ochtendsessie van 10 tot 12 uur
 • 4 x avondsessie van 19:30 tot 21:30 uur.

Tijdens elke zoom-sessie is er een gevarieerd aanbod in werkvormen. Ook is er tijdens iedere sessie een pauze waarin je even kunt bewegen én voor jezelf iets te drinken inschenken.

Na de sessies ontvang je via de mail een bericht met een link naar het blog op de website én naar de volgende Zoomsessie.

Op het blog vind je alle informatie van de afgelopen Zoom sessie en je vindt er nieuwe creatieve en bezinnende opdrachten om thuis mee te oefenen. Zo heb je o.a. een (telefonische) uitwisseling met een reisgenoot (je krijgt hier concrete handreiking voor hoe je dit kunt doen). Op de dag is er ook tijd en ruimte om een wandeling te maken, te verstillen en creatief bezig te zijn.

 

1 t/m 5 augustus 2020

We starten op Zaterdag, 1 augustus om 10 uur.
We eindigen om 12 uur op Woensdag, 5 augustus.

 

Kosten

Deze 5-daagse thuisretraite kost per persoon € 225, inclusief 21 % btw.
Dit is exclusief het boek “Innerlijk Pelgrimeren”.

Inschrijven

Aanmelden kan alleen via de webwinkel van Shodo.

 

Annuleringsvoorwaarden

Men kan alleen schriftelijk annuleren. Nadat de factuur is verstuurd, is het niet meer mogelijk om kosteloos te annuleren. De factuur voor de retraite wordt in de eerste week van juli 2020 per mail verstuurd. Lees hier over de voorwaarden.

 

Wat heb je nodig?

 1. Een exemplaar van mijn boek “Innerlijk Pelgrimeren” kost € 19,50
  Wanneer je tegelijkertijd een exemplaar van dit boek bij jouw aanmelding bestelt, betaalt Shodo de verzendkosten (in Nederland).
 2. Dagboek en pen
 3. Printer om de opdrachten uit te printen
 4. Goede internetverbinding voor de Zoomsessies
 5. Camera op je laptop of computer
 6. Contact tijdens de Zoomsessies verloopt het beste op een laptop of computer (omdat je een groter beeldscherm hebt), maar het kan ook op een iPad/tablet en zelfs op een telefoon.
 7. De nieuwste versie (5.0 of hoger)  van het software “Zoom” – dit kun je hier gratis downloaden.

 

Ervaringen van deelnemers

Eerder dit jaar ben ik voor ruim zes weken op retraite geweest bij Living Miracles Spain (Mallorca). Ik heb daar zo geïnspireerd van terug gekomen, dat ik nu uit deze rijk bron van inspiratie en focus graag met jou wil delen. Op de laatste dag van de retraite heb ik een heel informeel interview gegeven, zittende achterin de auto op weg naar de luchthaven. Ik mocht toen volgens de Spaanse regelgeving rondom de corona-crisis niet naast de chauffeur zitten 😉 Je kunt het hier bekijken.

Direct na mijn terugkomst heb ik een aantal workshops en korte retraites via Zoom gegeven. Enkele deelnemers hebben op de website over hun ervaringen geschreven. Wellicht ben je ook benieuwd. Je kunt het hier lezen.

2 reacties op “Innerlijk Pelgrimeren – Zomerse Thuisretraite

 1. Christine de Vries Bericht auteur

  Marion Korenromp schrijft vandaag op Facebook:

  De afgelopen dagen heb ik een retraite gevolgd bij Christine De Vries met een ander thema. Met een groep van 12 vrouwen maakten we een indringende reis met het verhaal van de verloren zoon.
  Elke ochtend en avond logden we in. Elke middag kon je zelf invullen. Christine koos voor online, omdat het ook nog ingewikkeld is op dit moment op een ontspannen wijze in een bezinningscentrum samen te komen. En eerlijk is eerlijk: daarover zou ik ook geaarzeld hebben.
  Na mijn eigen ervaringen met online bezinningsbijeenkomsten van het voorjaar was het voor mij vanzelfsprekend deze stap te doen.
  En ik zou het jou ook aanbevelen. De techniek is eenvoudig en heb je snel onder de knie. Ze biedt mogeljjkheden om in een grote groep en ook in kleine groepjes samen te komen. Er is tijd om alleen aan opdrachten te werken. Er zijn zoveel mogelijkheden!
  Er is nog een retraite op korte termijn. Er zijn 1000 redenen om te aarzelen. En 1001 om het te doen. Christine begeleidt je warm, veilig, deskundig en vol van inspiratie en bezieling.
  Je maakt echt een stap(je) die er toe doet!

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Dank je voor deze hartverwarmende woorden.
   Wat hebben wij het met elkaar én de hele groep fijn gehad! ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *