Inspiratie Tiendaagse (Citaat 1 van 10)

 

Opwarmoefening

 1. Zet de timer (kookwekker) op 5 minuten.
 2. Schrijf het citaat over en…
 3. schrijf door – zonder te pauzeren om na te denken – tot je het geluid van de timer hoort.
 4. Schrijf sneller dan je gewend bent, maar haast je niet.
 5. Houd de pen in beweging en volg jouw associaties, gedachten en gevoelens.
 6. Verbeter niets in je tekst tijdens het schrijven.
 7. Stop ook echt als je de timer hoort.
 8. Lees tot slot jouw tekst hardop en langzaam aan jezelf voor.
 9. Onderstreep na het lezen woorden of korte fragmenten die je raken.

 

Het tweede gedeelte van de oefening

vind je in het blogbericht “Inspiratie Tiendaagse – dag 1”.

21 reacties op “Inspiratie Tiendaagse (Citaat 1 van 10)

 1. Sari

  Op de valreep ontdek ik dat ik het eerste citaat heb gemist, maar nu alsnog.

  Sommige dingen die ik opschrijf zou ik niet hardop durven zeggen.
  Dat klopt, mijn zielenroerselen zijn van mij. Niet omdat ze het daglicht niet kunnen verdragen, maar een open boek zijn maakt me kwetsbaar. Ik kan delen als ik er aan toe ben en me veilig voel.

 2. Viviane

  (tweede poging om te reageren met een elfje en twee rondgedichten)

  het
  leven is
  een inktpot vol
  inspiratie gekleurd door dit
  leven
  *****
  schrijven
  zonder gelezen
  of gehoord worden
  maakt gesprek met
  innerlijke criticus en
  innerlijke wijsheid
  mogelijk
  *****
  schrijven
  zonder door
  derden gehoord of
  gelezen te worden
  maakt dit gesprek
  heilig en
  puur

 3. Linda

  Een heel straf citaat, vind ik dit. Ik dacht dat ik zoveel durf uit te spreken, tot ik me nu bewust werd, dat dit niet klopt! Vooral als ik geconfronteerd word met bepaalde gevoelens vanuit kwetsuren uit mijn jeugdjaren! Vooral als ik schrijf over onderliggende behoeften vanuit tekort en een sterk verlangen in mij voelbaar word vanuit een diep gemis! Ik kan erover schrijven, maar dit uitspreken…dan raak ik telkens in de knoop! Schrijven helpt me deze knoop ontwarren !

 4. Lucia

  Door het schrijven, maakt het mij gemakkelijker om te zeggen.
  Immers de eerste spanning is er, in mijn beleving, er af.

 5. Olga

  Soms hebben mijn verhalen pas gewicht in de toekomst, soms helpen ze mij in het heden. Een enkele keer laten ze mij het verleden begrijpen en zit er een rode draad door verweven. Als ik heb geschreven komt het lezen en spreek ik hardop mijn zinnen uit. Ze kunnen nergens naar toe, want ik ben alleen tijdens het lezen en stilletjes glijden ze weer terug op papier.

 6. Meta

  ….omdat ik toch bang ben voor het oordeel van de ander.
  …Omdat ik het als een bevrijding ervaar om onnadenkend mijn gedachtes en emoties op papier te zetten. Het zorgt voor ruimte in mijn hoofd en het schept afstand van die gedachte/emotie, zodat ik er wel/niet verder mee kan gaan.

 7. SandraW

  Afwijzing van mijn diepste ik, waar ik niet voor durf te staan. Zelfafwijzing zo duidelijk zichtbaar nu ik er zo over schrijf. Zo voelbaar en tastbaar pijnlijk. Bang voor watvik voel wat ik ten diepste voe in mezelf. Verlangen naar actie.

 8. Joanna

  Heel confronterend inderdaad maar wat een doeltreffendheid! Ik heb een stuk van mezelf blootgelegd wat snakt naar aandacht. Er zijn wat tranen gevloeid en ze zijn welkom. Het mag er zijn, ik mag (er) zijn.

  Grote dank voor deze online schrijf 10 daagse! Ik ben een schrijver die uit zijn cocon wil…

  Warme groet
  Joanna

 9. Anne

  Sommige dingendie ik op schrijf ,zou ik niet hard op durven zeggen.
  Ze zijn te gevoelig voor mij,bang om afgewezen en veroordeeld te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *