Inspiratie Tiendaagse (informatie)

Inspiratie groeit wanneer je het
met gulle hand en hart deelt.

Inspiratie, creativiteit, zelf-expressie en levenskracht zijn thema’s waar de Inspiratie Tiendaagse zich op richt.  De Inspiratie Tiendaagse start op 25 mei (Hemelvaartsdag) en duurt tot Pinksteren (4 juni).

 

Hoe werkt de Inspiratie Tiendaagse?

Tien dagen lang krijg je van mij iedere ochtend een nieuwe creatieve opdracht. De eerste opdracht kun je op donderdagochtend 25 mei (Hemelvaartsdag) ‘s morgens op het blog vinden. Schrijven is de belangrijkste werkvorm zijn, maar er worden ook andere vormen gebruikt. Probeer iedere dag slechts één dagopdracht te maken. Lukt het een keer niet, ga het niet inhalen. Je hoeft je niet te haasten, want de Inspiratie Tiendaagse zal op het blog blijven staan.

De opdrachten heb ik samengesteld om al doende ruimte te scheppen voor meer inspiratie en creatieve expressie. Ik heb met opzet deze tien dagen voor Pinksteren uitgekozen, omdat dit in de christelijke traditie het feest is van de Heilige Geest, van de Spirit. Inspiratie wil eigenlijk niets anders zeggen dan in-de-spirit-zijn, wat ook wel vertaald wordt met het woord bezieling.

 

Waar vind ik de opdrachten?

Je vindt iedere ochtend een nieuwe opdracht op het weblog.  In tegenstelling tot eerdere berichten is dit niet op een afgeschermd weblog waar je een code voor nodig hebt, maar op het openbare blog van mijn site, waar iedereen zo naar toe kan, mee kan lezen en ook schriftelijk op kan reageren. Wanneer je reageert is jouw e-mailadres niet zichtbaar.

Nog even voor alle duidelijkheid: er worden géén opdrachten per mail verzonden.

 

Lijstje van benodigdheden

 • pen
 • papier
 • tijdschriften
 • schaar
 • lijm
 • kleurtjes of verf

 

Inspiratie delen

Alleen door inspiratie te delen, kan het groeien. Ik hoop van harte dat wanneer de Inspiratie Tiendaagse jou ook inspireert, dat je het wilt delen en anderen wilt uitnodigen om zich bij ons aan te sluiten. Wanneer we dit allemaal doen, creëren we samen een inspirerende groep vol creatieve energie.

 

Wat kost het?

Deze tiendaagse schrijfinspiratie is mijn cadeau aan jou. Je hoeft er niets voor te betalen. Ik hoop dat je er van geniet!

 

Klik hier naar het volgend bericht van de Inspiratie Tiendaagse

34 reacties op “Inspiratie Tiendaagse (informatie)

 1. Ellen Berens

  Superblij met dit cadeau.
  Eerder nam ik deel aan je schrijfcursus
  over De Kleine Prins vanuit Kanker in Beeld.
  Ik doe graag mee! Dankjewel

  Ellen Berens

 2. Marjo

  Ja, schrijven fijn goed en wandelend over het papier.Gedachten en diepte in het licht brengen. Ik had me toch ook al opgegeven?
  Was vanmorgen begonnen met de schrijfoefening.

 3. Liesbeth

  Ook ik ben er weer aan toe om het schrijfproces op te pakken na onze verhuizing. Heerlijk! Dank je wel voor de oproep.
  Groet. Liesbeth

 4. Els

  Wat een mooi en lief cadeau, Christine. . Dankjewel! Ik doe graag mee. Ben benieuwd wat het mij deze keer gaat brengen…

 5. Joanna

  Ik doe graag mee waarmee ik wat er nog verborgen zit in mij wil laten ontluiken. Ik hoop op veel inspiratie / fijne onderlinge energie. Dank je wel voor dit mooie gebaar / cadeau!
  Warme groet
  Joanna

 6. Marian

  Ha Christine, wat leuk weer, ik doe zeker mee, kan wel wat inspiratie gebruiken.
  Dank voor dit leuke idee, ik kijk er weer naar uit.

 7. Fia

  Hallo Christine,
  ik doe graag mee vind het leuk om te doen,hoop meer tot mijzelf te komen,
  dichter bij mijn ziel.Ik kijk er naar uit tot donderdag.
  De Hartelijke groeten van Fia Vreeswijk.

 8. Marion Suner

  Wow Christine!! Alvast dank voor de vreugde en inspiratie! Ik die graag mee en kijk ernaar uit!!!
  Wat een mooi lieve vrouw! ❤️

 9. Jetty armaiti scholten

  Beste Christine,
  Graag ontvang ik je berichten over de Inspiratie Tiendaagse.
  Ik hoop dat de heilige geest, ofwel de spirit of guidance, zoals we dat bij de soefies noemen, je veel inspiratie zal geven.
  Ik laat me leiden door wat jij mij stuurt.
  In Haarlem is Hemelvaartsdag al jaren de dag van de Haarlemse Dichtlijn, waar ik ook meestal aan meedoe.
  Dit jaar schrijf ik over mijn verhuisproces. Bijgaand gedicht komt in de bundel. Het gaat ook over je laten leiden.
  Misschien vind je het leuk om het te lezen. Hier is het:

  Dit scheiden gaat stap voor stap
  afscheid is te vaak abrupt geweest en scheurend
  zo kan het ook – stap voor stap voor stap

  In het prille tere ochtendlicht gloort de nieuwe dag
  kondigt de stem aan wat te doen duidelijker en
  luider dan ooit tevoren – dag na dag na dag

  En ik luister en volg behoedzaam en kordaat
  dit nieuwe pad in het volle vertrouwen in
  deze openliggende weg – en ga en ga en ga

  Buigend onder het gewicht
  wetend dat ik kan dragen en gedragen word en ik buk
  en til en laat los – adem in adem uit adem in adem uit

  Dankjewel bij voorbaat.
  Alle Goeds en Groetjes,

  Jetty armaiti

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Dank je Jetty. Heb je al wel gezien dat je de creatieve opdrachten op het weblog kunt vinden – ze worden niet per mail verstuurd. Ik hoop met jou dat de Inspiratie Tiendaagse je veel moois zal brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *