Interview in Women’s Health

Waarom je vanaf nu een dagboek wilt bijhouden –
en hoe je dat het beste doet…

Met deze kop begint het artikel in het Online Magazine Women’s Health waar ik twee weken geleden voor geïnterviewd werd.

Inmiddels heb ik al heel veel interviews gegeven en het verrast me iedere keer dat ik, naast alle bekende zaken, steeds weer nieuwe dingen zeg. In de loop der jaren heb ik geleerd om het schrijfproces zelf te vertrouwen en durf ik me meer te openen voor de helende kracht van het schrijven. Toen ik in 1993 mijn allereerste schrijfcursus gaf kon ik bijlange na niet vermoeden hoe dit proces zich zou ontwikkelen. Mijn dagboek is niet langer een notitieboekje waarin ik schrijf, maar een open ruimte geworden waarin ik mezelf ontmoet en waar ik mijn gedachten en ervaringen kan onderzoeken. Ik kan oprecht stellen, dat ik mezelf beter heb leren kennen sinds ik regelmatig schrijf.

Mijn dagboek is een spiegel waarin ik aspecten van mezelf ontdek, die ik gemakkelijk over het hoofd zou zien. Het is ook een gids, die me uitnodigt om te komen naar het open veld. Het is zoals Rumi telkens weer zegt:

Voorbij alle gedachten over goed en fout
is een groot open veld.

Ik ontmoet je daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *