Je keek te ver – schriftelijke cursus

 

Je keek te ver is een kleine boekje, maar wat een pareltje!

Geschreven door dichter Marjoleine de Vos zal dit prachtige boekje onze inspiratiebron zijn. Haar dichterlijke taal gecombineerd met dagelijkse wandelingen en creatieve schrijfoefeningen brengt je stap voor stap en woord voor woord dichterbij jezelf.

 

Opzet

 • Iedere dag maak je een wandeling in de buurt waar je woont. Juist door iedere dag en in alle weersomstandigheden dezelfde (!) wandeling te maken, leer je opnieuw te kijken naar de plek waar je al jaren woont, naar de natuur die je omringt en het landschap dat je verwelkomt.
 • Iedere dag schrijf je over jouw dagelijkse wandeling en laat je verrassen door de creatieve schrijfoefeningen.
 • Op het blog van Shodo vind je behalve de dagelijkse schrijfopdrachten en achtergrondinformatie, ook ruimte om ervaringen te delen met anderen deelnemers.
 • Voor wie wil zijn er drie extra zoombijeenkomsten waar je ervaringen en inspiratie met een paar andere deelnemers kunt delen.

 

Cursus duurt 12 dagen

17 t/m 28 oktober 2022

 

Dit heb je nodig:

Je keek te ver
Je hebt een exemplaar van het boekje “Je keek te ver” nodig. Dit zit NIET bij de cursusprijs inbegrepen. Het boek is te koop bij alle boekhandels.  Het is ook te beluisteren op Storytel en Nextory én te leen bij de openbare bibliotheek.

Uitgever: van Oorschot
ISBN 9789028210325
Paperback (klein formaat: 11 x15 cm), 72 pagina’s
Prijs:€ 12,50

Dagboek als spiegel
Je hebt ook een exemplaar van mijn handboek “Dagboek als spiegel” nodig, want voor de schrijfopdrachten wordt direct naar dit handboek verwezen. Het boek is te koop voor € 19,50 bij alle boekhandels. Wanneer je hebt sámen met deze cursus bestelt, betaal je binnen NL geen verzendkosten. Ook dit boek is te leen bij de openbare bibliotheek.

Marjoleine de Vos wandelt elke dag een rondje vanuit haar huis in het Noord-Groningse Zeerijp. Onder een strakblauwe hemel, een grijs wolkendek of genadeloze regen, ze zijn er altijd: de akkers in bloei of kaal, de kraaien, de bomen in alle stadia van blad of niet blad, het kerkje van Eenum. Soms uien op het land, soms dollende hazen – alles is altijd hetzelfde en altijd anders.

Wat is het toch dat je zo kunt verlangen naar wandelen, vraagt De Vos zich af in Je keek te ver. Ze denkt na over het verschil tussen stad en platteland, de plek van cultuurlandschap in Nederland, over de kunst van het verliezen, landschapsleescursussen. En over hoe het hoofd zich verhoudt tot het lichaam: vaak zijn gedachten maar al te druk bezig, alsof je helemaal niet door een landschap loopt maar uitsluitend door je eigen bange, drukke hoofd. Kijk om je heen, moet je dan tegen jezelf zeggen. Niet de tijd in, maar over het land. Je keek te ver. Dat wat je zoekt is hier.

Inschrijven vanaf 10 augustus 2022

 

Praktische Informatie

Data

17 t/m 28 oktober 2022

Extra leesuurtjes via zoom

zijn van 19:30 – 20:30 uur en los van elkaar te volgen

 1. donderdag, 20 oktober 2022
 2. maandag, 24 oktober 2022
 3. vrijdag, 28 oktober 2022

 

Wil je op een ander moment starten?

Dat kan! Je kunt je aanmelden via de website en dan krijg je automatisch de link naar het blog met al het cursusmateriaal en kun je de opdrachten in jouw eigen tempo doen. Wat hierbij komt te vervallen zijn de drie zoombijeenkomsten met andere deelnemers.

 

Kosten

 • Particulier tarief = € 35
 • Zakelijk tarief = € 50
  (voor btw-houders, ondernemers en bedrijven)

Dit bedrag is inclusief 21% btw, schriftelijke cursusmateriaal, drie extra zoombijeenkomsten en toegang tot het cursusmateriaal tot eind 2022

Annuleren is NIET mogelijk!

Inschrijven vanaf 10 augustus 2022

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.