Judith Koelemeijer geeft lezing op 1 mei 2022

Mens durf te lezen – Etty Hillesum

Judith Koelemeijer over Etty HillesumGenre: Theatercolleges & Salons

* Deze voorstelling is verplaatst van 2 mei 2021 naar 1 mei 2022. Bezoekers met kaarten hebben persoonlijk bericht gehad.*

De laatste literaire salon van dit seizoen gaat over Etty Hillesum (1914-1943), ook wel de volwassen Anne Frank genoemd. Etty werd net als Anne wereldberoemd door haar oorlogsdagboeken. Het verstoorde leven (1981) beleefde 26 herdrukken en werd in 19 talen vertaald. Ook Het denkend hart van de barak (1982) en In duizend zoete armen (1983) hebben miljoenen mensen bereikt.

3 Juli 1942 – Ik zou lang willen leven, om het later eens te kunnen uitleggen. Als me dat niet vergund is, welnu, dan zal een ander het doen en dan zal een ander mijn leven verder leven, daar waar het mijne is afgebroken…’

Te gast
Speciaal voor de bezoekers van Mens durf te lezen vertelt auteur Judith Koelemeijer (Zaandam, 1967) over haar biografie over Etty Hillesum die in het najaar van 2022 verschijnt.
Judith Koelemeijer werd door Het zwijgen van Maria Zachea (2001) in één klap een bekend Nederlands auteur. In deze familiegeschiedenis staat het leven van een gewoon, groot gezin in de Zaanstreek centraal. Het boek won de NS Publieksprijs, het Gouden Ezelsoor en de Zaanse Cultuurprijs. Ook haar tweede boek, Anna Boom, werd een bestseller. In 2013 verscheen het indrukwekkende autobiografische boek: Hemelvaart – Op zoek naar een verloren vriendin.

Muziek

Pianist Marcel Worms vertelt over en speelt werk van Etty’s broer Mischa (1920-1943/44), een begaafd componist en pianist. Voor liefhebbers van klassieke muziek is het deze middag trouwens extra genieten! Ook Chopin, Glinka, Doucet, Adolf Strauss én Hoagy Carmichael staan op het programma.

En verder …
Natuurlijk is er ook aandacht voor Zaanse oorlogsdagboeken en actueel Zaans boekennieuws.

Na afloop is er gelegenheid boeken en cd’s te kopen en Judith Koelemeijer en Marcel Worms te ontmoeten.

Mens durf te lezen! is een programma van producent Anita Gundlach.
Presentatie: Hans Kuyper

——————
Om uw bezoek aan ons theater prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie leest u op onze speciale informatiepagina.
——————

Koop hier jouw kaartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *