Kijk jij wel eens te ver?

Kijk jij wel eens te ver?

Hoe zou het voor je zijn, als je gedurende 12 dagen iedere dag dezelfde wandeling maakt? Niet ver weg, maar juist heel dichtbij de plek waar je woont. Misschien denk je dat je deze plek al heel goed kent, maar wat als je inderdaad steeds te ver had gekeken en niet had opgemerkt wat zich vlak voor jou afspeelt, zichtbaar is, op je ligt te wachten om door jou gezien te worden?

En wat als je gedurende deze dagen ook nog iedere dag zou schrijven en jouw innerlijke wereld zou openen voor dat wat op jouw aandacht lag te wachten… geduldig en vol vertrouwen dat je eens je blik erop zou laten rusten…?

Vorig jaar heb ik dit inderdaad ervaren: ik heb gewandeld én geschreven naar aanleiding van korte fragmenten in het schitterende boekje van Marjoleine de Vos “Je keek te ver – een wandeling”. Ik deed dit niet alleen, maar ben op pad gegaan met een grote groep mensen in binnen- en buitenland, die net als ik benieuwd waren, verwachtingsvol en nieuwsgierig. Het dagelijkse wandelen, lezen en schrijven blijkt een gouden combinatie te zijn, die ons van binnenuit in beweging brengt en ons meer en meer doet verwonderen over al het moois dat er nu, in dit moment, gewoon is.

Dit jaar bied ik deze schriftelijke cursus nog een keer aan. We starten op 17 oktober 2022

Klik hier en lees alles over deze schriftelijke cursus en doe ook mee!

2 reacties op “Kijk jij wel eens te ver?

 1. Miriam Janssen

  Christine, allereerst beterschap en voldoende rust gewenst!

  1. Waar kan ik de opdrachten vinden van het blog? Ik ben bij dag 2 en probeer filmpje ‘innerlijk landschap’. te vinden
  2. Het vervolg van diezelfde opdracht op dag 3 begrijp ik niet, wrsch is er een typfout? : ‘… gebieden in bij een innerlijk landschap passen’Moet dat ‘die’ zijn?
  En dan kom je met allemaal uitdrukkingen……. Ik zie de link niet, sorry.

  Miriam Janssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *