Liefde in kaart gebracht

Liefde groeit door het te delen!

Afgelopen Valentijnsdag (de dag van de Liefde) kreeg ik van mijn lieve vriendin Anky Floris een set van haar beeldschone Beeldhaikukaarten. Ze nodigde me uit om samen met haar en een kleine groep vriendinnen het komende jaar lang iedere maand een kaart (eventueel aangevuld met een brief) te schrijven aan iemand die ons zeer dierbaar is.  We kijken allemaal rond in ons eigen leven. Het kan iemand in de familie, vriendenkring, collega’s of buurtbewoners zijn. Iedere maand kiezen we iemand uit die voor ons belangrijk is en van wie we houden of waarderen. Iemand die we op persoonlijke wijze willen vertellen wat hij of zij voor ons betekent. Gewoon omdat het delen van liefde en waardering zo goed voelt! En alleen door Liefde te delen het in ons kan groeien.

 

Doe ook mee!

Ik vind het een geweldige uitnodiging en ben er direct heel enthousiast over. Het is heerlijk om mensen om me heen te vertellen dat ik hen waardeer, bewonder, liefheb en dankbaar ben dat zij er zijn. Het versterkt onze relatie én doet de liefde in mij én in de wereld groeien!!

“Dit idee is te mooi om alleen voor onszelf te houden!”, zei ik de volgende dag tegen haar. “Laten we het delen met de wereld! Ik nodig alle abonnees van de SchrijfWijzer uit om zich bij ons aan te sluiten. En hopelijk gaan zij dit nieuws verder delen, door dit bericht te delen met hun eigen netwerk, op hun websites en social media.

 

We starten met de kaart “Vreugde”

We starten op 1 maart 2019 met de kaart “Vreugde”. Dan hebben we allemaal een maand de tijd om ons te bezinnen wie we deze kaart-brief willen sturen en wat we willen schrijven. Na afloop kan ieder die dit wil een kort bericht op het blog van Shodo plaatsen. Zo inspireren we elkaar en maken we schrijvend een verbinding met anderen die de Liefde in kaart brengen!

 

Op de 1ste dag van de maand

verschijnt er op het  blog de nieuwe kaart van de maand. Onder het maandelijkse bericht kun jij – als je dit wilt – delen aan wie je de kaart-brief hebt geschreven. Dit wordt echt geweldig!!

Het eerste maandbericht vind je hier.

 

Gratis deelnemen

Je hoeft je niet ergens aan te melden of in te schrijven om deel te nemen. En het is geheel gratis! Als je het een mooi idee vindt, dan is het fijn als je deze uitnodiging met anderen deelt.

 

Kaarten bestellen

Het zou ook prachtig zijn als jij, samen met ons,  iedere maand dezelfde kaart van Anky de wereld in stuurt. Je kunt deze prachtige set van twaalf kaarten bij Anky bestellen via deze link >>

44 reacties op “Liefde in kaart gebracht

 1. henriette

  Lieve Anky en Christine

  Na 10 weken reizen ben ik weer thuis. In Marokko kon in niets op het blog plaatsen.
  Even een vraagje, komt er ook een aparte link om te reageren op de kaarten van april en van mei?
  Dat zou ik wel leuk vinden.
  Moet de wonderkaarten nog versturen trouwens. 😉

  Liefs en groetjes: Henriette

 2. Anky Floris

  Lieve mensen,
  Woensdag komt Christine terug en dan zal ze de kaart van April plaatsen. Ik kan jullie alvast vertellen wat de kaart voor april is: EEN TEKEN VAN LICHT. Dat kan haast niet anders met al dat heerlijke lentelicht dat tevoorschijn komt….
  Ik geniet er met volle teugen van en wens jullie het zelfde.
  Fijn dat we allemaal weer tekens van licht de wereld in sturen. Liefs en een fijne, lichte maand!

   1. Anky

    Hoi Petra, ik had de titel van de kaart vanochtend hier geplaatst , maar zie het niet terug. Ik zal het nog een keertje plaatsen. Voor jou alvast: De kaart voor april is: Een teken van licht.

 3. Annie

  De eerste brief heb ik al verstuurd!

  Ze belde me terug en wist weinig te zeggen, alleen , * ik weet niet wat te zeggen ,ik ben er helemaal stil van*.

  Gewldig, elke maand verstuur ik.
  De vlgende heb ik in klad al klaarliggen.

  Zo fijn als de mensen geraakt en blij worden.

  Liefs van
  Annie

 4. Veertje

  En ik wil heel graag een kaartje ontvangen. . Mijn allerliefste kleine zus is totaal onverwacht overleden en ben er nog niet aan toe om weer te schrijven.. ze is vandaag en morgen jarig omdat ze 29 februari verjaart. Wat mis ik haar. Zij was liefde…is liefde. Dankjewel dat ik dit hier kan delen.. Hoop dat mijn pen me binnenkort weer roept maar krijg geen woord op papier nu…

  1. Anky

   Ach lieve lieve Veer. . Ik voel haar en jouw liefde in elk woord wat je over haar schrijft. Mijn hart reikt uit naar jou en hoopt je te mogen omarmen.
   Graag stuur ik je een kaart.
   Heel veel liefs xxx Anky

   1. Veertje

    Lieve Anky
    Zo hartverwarmend jouw berichtje…
    Het is een pareltje van troost…. ik rijg
    ze aan mekaar en leg me te rusten onder
    dit deken van troost. Dankjewel. Christine
    heeft mijn adres. Ik probeerde 2 keer setje kaarten
    bij jou te bestellen maar laatste handeling lukte niet.
    Ik had me nooit kunnen voorstellen dat het verlies van mijn
    zus me zo zou breken en pijn doen. Een zee van tranen…
    Liefs en tot schrijfs

    1. Ingrid Barmentloo

     Lieve onbekende veertje,
     Ik was geraakt door je bericht en voel met je mee (heb zelf zusjes verloren). Als je het goed vindt zou ik je graag een persoonlijke kaart sturen. Ik heb natuurlijk geen adres van je, maar vertrouw erop dat dit goedkomt als je een bericht van mij wilt ontvangen.

     Liefs en veel sterkte,

     Ingrid Barmentloo

 5. Daphne Loots

  Heel liefdevol en dierbaar plan en ja ik doe mee.
  Bestelde twee pakjes om ook als cadeau te geven aan een kleindochter voor haar verjaardag.
  Inspirerend en zo eenvoudig en zo uitnodigend.
  Ik ga mezelf laten verrassen door wie ik iedere maand kies de kaart aan te schrijven.
  DANK !!!
  Daphne

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Dag Daphne,

   Wat een geweldig idee om de kaarten en het project cadeau te geven aan jouw kleindochter! Een cadeau wat een heel jaar meegaat!

 6. Anky Floris

  Lieve allemaal, wat voel ik me rijk en zo blij met al jullie reacties. Wat een geluk om dit samen te gaan doen.
  Het is begonnen met het terug vinden van de brieven die mijn moeder mij geschreven had. Brieven met tekens van liefde, die me ook nu nog beroeren en mijn hart verwarmen, ook al is ze er niet meer….

  Ik wilde mijn eigen kinderen en mensen die me lief zijn ook gaan schrijven. Aan de hand van 12 kaarten, voor elke maand één.
  Christine heeft mijn idee omarmt en het op haar onnavolgbare wijze in de wereld gebracht.
  Nu we dit met elkaar gaan doen, rijgen we met elkaar een ketting met zacht gloeiende, schitterende parels van aandacht….

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Lieve Anky,

   Het is een voorrecht om dit project samen met jou de wereld in te brengen. Het is een win-win-win situatie voor iedereen die meedoet. Ik kan alleen maar in verwondering kijken hoe wij samen mét alle deelnemers de wereld mooier maken met jouw kaarten en onze hartverwarmende woorden!

 7. Lia Boesten

  Liefdevol en fantastisch initiatief. Ik houd van mooie kaarten dus de kaarten voor dit project zijn besteld en ik laat me weer graag verrassen.

 8. Rita

  Wat een mooi initiatief! Samen de wereld mooier maken, door te mogen schrijven: Ik weet iets goeds van jou! Doe van harte hieraan mee!!)
  Top idee Anky en Christine!

 9. Jacqueline

  Hoi Christine,

  ik probeer om mee te doen, al is mijn kringetje vrij klein, dus of ik aan 12 verschillende mensen kom weet ik niet, maar ik zal zeker mijn best doen.

  groetjes Jacqueline

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Het project duurt een heel jaar! Wie weet ontmoet je nieuwe mensen dichtbij of veraf! En… mocht het een maand niet zo gemakkelijk voor je zijn, dan ontvang ik maar wat graag van jou een kaart.

 10. Astrid

  Hi Christine én Anky!
  Wat een vreugdevol en lief initiatief om de wereld schrijvenderwijs weer een beetje mooier en lichter te maken. Spontaan besteld met de intentie, ja ik doe mee!
  Warme groet,
  Astrid

 11. Christine de Vries Bericht auteur

  Van E.

  Wat een goed en mooi initiatief. Ik ga zeker mee doen, al vind ik het best spannend. Niet bij iedereen, maar bij mensen die wat verder van mij af staan. Dan is het heel ongebruikelijk. Toch ga ik het proberen.

 12. henrie

  Superleuk. Heb ook zo genoten van het kaartenproject n.a.v. het boek over Geschenken, weet de titel niet meer precies.
  Alle goede dingen komen in drieën, dus ga drie kaarten per maand versturen. 🙂
  Dank weer voor dit mooie idee Anky en Christine!

   1. Mettje

    Yes, en vandaag lagen de fraaie kaarten al op de mat. Dat is de eerste verrassing. Ik bedenk tijdens het bekijken van de kaarten al allemaal mensen die ik wel een kaart zou willen sturen, maar schrijf ze niet op. Als ze in de betreffende maand weer opploppen krijgen ze de kaart. #excited

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *