Lijstjes ter bezinning

40 dagen schrijven

Al jaren schrijf ik tijdens de traditionele Veertigdagentijd voor Pasen en ook in de Advent en kersttijd. Ik houd ervan gedurende een afgebakende periode dagelijks mijn aandacht naar binnen te richten en stil te luisteren naar mijn pen. Zo word ik bewust van wat er in me leeft en van de wereld om me heen, wat er in mij verwoord wil worden en wat om aandacht vraagt.

Zo oefen ik me al schrijvende in het opmerken van wat er voor mij echt toe doet. Er zijn zoveel mogelijkheden, keuzes, afleidingen en vulling, maar wat voedt mij, wat maakt me innerlijk ruim en vrijer?

 

Unieke bezinningsperiode

Dit jaar heb ik voor de Veertigdagentijd een nieuwe vorm gemaakt, namelijk 40 lijstjes en op basis daarvan gedetailleerde teksten schrijven . De eerste dag is op Aswoensdag, 14 februari 2018 en duurt tot en met 1ste Paasdag, 1 april 2018. Alle dagen schrijven we aan de hand van een thema in het schrijfboekje een lijstje en nadat we dit hardop hebben voorgelezen schrijven we over één item een zeer gedetailleerde tekst. Zo oefenen we ons in de beweging om vanuit veelheid een keuze te maken en al schrijvende ons met dat ene te verbinden.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Na inschrijving ontvang je via de mail van mij een inlogcode voor op mijn website. Er is een speciaal weblog ingericht voor alle deelnemers.

Op dit blog vind je iedere week nieuwe informatie en inspiratie en kun je jouw ervaringen delen met andere deelnemers.

Op alle dagen, behalve op zondag, schrijven we allemaal over hetzelfde dagthema.

Tijdens deze veertig dagen schrijven het hele schrijfboekje vol. En op de zondag nemen we tijd voor reflectie. Alle opdrachten doe je alleen en voor je zelf.  Jij bent de enige die er betekenis aan geeft. Je kunt geen teksten insturen voor feedback of een beoordeling. Je bent van harte uitgenodigd om teksten en persoonlijke schrijfervaringen te delen op het weblog. Het delen van teksten is misschien nieuw voor je, maar het werkt heel verbindend en inspirerend. Zo schrijven we allemaal solo, maar voelen we ons verbonden met elkaar.

 

Als deelnemer krijg je

toegang tot het weblog met daarop…
  • 7 x een lijstje met alle thema’s waar we de volgende week over schrijven
  • 7 x een creatieve (schrijf)oefening waarmee we op zondag terugkijken op wat wede afgelopen week hebben geschreven
  • 7 x een uitnodiging voor de stilte meditatie op zondagochtend om half tien (Nederlandse tijd) mét een eigen thema
  • dagelijks de gelegenheid om met andere deelnemers ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren

 

Stilte meditatie

Tijdens de schrijfretraites die ik in een klooster begeleid, zijn er dagelijks stiltemeditaties in de kloosterkapel. Keer op keer ervaar ik hoe mooi het is om samen anderen te rusten in stilte, voorbij de woorden en verwachtingen niets te moeten of te doen, alleen maar te zijn. Het klinkt zo eenvoudig, maar het vraagt echt om oefening en ervaring.

Schrijven doen we in het land van woorden, maar om echt diep te kunnen luisteren naar de taal van ons hart, moeten we ook reizen door het land van stilte. Wanneer we daar geregeld voor kiezen leren we tussen de regels door te lezen en onszelf op een nieuwe manier te verstaan.

Op zondagochtend half tien zijn alle deelnemers uitgenodigd om een kwartier lang in hun eigen huis (of onderweg) om een kwartier lang te rusten in stilte.

 

Kosten

Voor dit bezinningsprogramma zijn € 7,95 inclusief 21% btw. Om deel te nemen heb je ook een exemplaar van het schrijfboekje nodig. Je kunt dit voor € 14,10 (inclusief verzendkosten) erbij  bestellen op het inschrijfformulier.

 

Aanmelden & betaling

Je kunt je alleen via de webwinkel inschrijven. Wil je alsjeblieft wachten met betalen tot je de factuur ontvangen hebt? Nadat de factuur is verstuurd is annuleren niet meer mogelijk. Je kunt vandaag direct beginnen.

 

Wat heb je nodig?

  • Een exemplaar van het Shodo Schrijfboekje nr. 4 “Lijstjes”
  • Fijn schrijfmateriaal (papier en pen voor de zondagse reflectieopdrachten)
  • Kookwekker of timer
  • Kleurpotloden, schaar, lijm, oude tijdschriften waarin geknipt mag worden
  • Tijd in je agenda om hier elke dag een klein half uur mee bezig te kunnen zijn gedurende veertig dagen. Op de zondag heb je meer tijd nodig i.v.m. de wekelijkse reflecties en de stilte meditatie.

 

Copyright van Shodo

Wanneer je je inschrijft voor dit programma geef je tegelijk aan dat je het copyright van Shodo / Christine de Vries zal respecteren door het materiaal dat je van Shodo ontvangt alleen voor je zelf te gebruiken en het niet te kopiëren, door te sturen naar anderen of te verwerken in een andere cursus, zonder vooraf schriftelijke toestemming te hebben ontvangen van Shodo.