Lijstjes ter bezinning

40 dagen schrijven

Ik houd ervan gedurende een afgebakende periode dagelijks mijn aandacht naar binnen te richten en stil te luisteren naar mijn pen. Zo word ik bewust van wat er in me leeft en van de wereld om me heen, wat er in mij verwoord wil worden en wat om aandacht vraagt.

Al schrijvende oefen ik in het opmerken van wat er voor mij echt toe doet. Er zijn zoveel mogelijkheden, keuzes, afleidingen en vulling, maar wat voedt mij, wat maakt me innerlijk ruim en vrijer?

 

Unieke bezinningsperiode

Met dit Shodo schrijfboekje keer jij met jouw aandacht naar binnen door eerst een lijstje te schrijven en op basis daarvan een korte gedetailleerde tekst te schrijven. Per dag schrijf je aan de hand van een thema in het schrijfboekje een lijstje en nadat je dit hardop hebt voorgelezen schrijf je over één item een zeer gedetailleerde tekst. Het schrijfboekje bevat 40 zeer verschillende thema’s. Zo oefenen jij je om vanuit veelheid een keuze te maken en al schrijvende je met dat ene te verbinden.

Hoewel de thema’s in het boekje algemeen van aard zijn, is het boekje ook heel goed te gebruiken tijdens een traditionele bezinningsperiode zoals Advent en Veertigdagentijd.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Na inschrijving ontvang je via de mail van mij een inlogcode voor op mijn website. Vanaf  1 december 2019 kun je het weblog met alle opdrachten bezoeken. Wil je liever later starten? Geen punt, want het blog is een heel jaar toegankelijk!

Op dit blog vind je voor iedere week nieuwe informatie en inspiratie en kun je jouw ervaringen delen met andere deelnemers.

Ik raad je aan om niet vooruit te gaan lezen op het blog, maar alleen het bericht te openen voor de week waar jij bent aangekomen! Je kunt er precies 40 dagen over doen om hebt boekje vol te schrijven, of je kunt het schrijftempo aanpassen aan wat bij jou situatie past.

Uiteindelijk schrijf je in veertig dagen het hele schrijfboekje vol. Ik raad je aan om op een dag per week tijd voor reflectie. Alle opdrachten doe je alleen en voor je zelf.  Jij bent de enige die er betekenis aan geeft. Je kunt geen teksten insturen voor feedback of een beoordeling. Je bent wel van harte uitgenodigd om teksten en persoonlijke schrijfervaringen te delen op het weblog.

Het programma wordt aangeboden als een bezinningsperiode van veertig dagen schrijven + zeven dagen voor reflectie. In dit online programma is de zondag de reflectiedag, maar dat kun je geheel naar eigen wens en mogelijkheid invullen.

 

Als deelnemer krijg je

vanaf 1 december 2019 toegang tot het weblog met daarop…
  • een héél jaar toegang tot het blog.
  • 7 x een lijstje met alle thema’s waar je die week over schrijft
  • 7 x een creatieve (schrijf)oefening waarmee je op de wekelijkse reflectiedag terugkijkt op wat je de voorgaande dagen hebt geschreven.
  • Afsluitende reflectieopdracht.
  • dagelijks de gelegenheid om met andere deelnemers ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren.

 

Nu mét korting!
Schrijf je in vóór 1 december 2019

Schrijf je in vóór 1 december 2019 en ontvang het online bezinningsprogramma voor slechts €6,00 (i.p.v. €7,95). Je kunt het online programma tot 2021 gebruiken, dus ook als je het nu nog niet wilt volgen of je wilt het schrijfboekje met online programma graag cadeau geven, dan kun je gerust zijn: alles blijft voor jou op de website toegankelijk tot 2021.

Om deel te nemen aan het online programma heb je ook een exemplaar van het schrijfboekje nodig. Je kunt dit tegelijk bestellen op het inschrijfformulier van Shodo.

 

Aanmelden & betaling

Je kunt je alleen via de webwinkel inschrijven. Wil je alsjeblieft wachten met betalen tot je de factuur ontvangen hebt? Nadat de inlogcode is verstuurd is annuleren niet meer mogelijk.

 

Wat heb je nodig?

  • Een exemplaar van het Shodo Schrijfboekje nr. 4 “Lijstjes”
  • Fijn schrijfmateriaal (papier en pen voor de zondagse reflectieopdrachten)
  • Kookwekker of timer
  • Kleurpotloden, schaar, lijm, oude tijdschriften waarin geknipt mag worden
  • Tijd in je agenda om hier elke dag een klein half uur mee bezig te kunnen zijn gedurende veertig dagen. Op de zondag heb je meer tijd nodig i.v.m. de wekelijkse reflecties en de stilte meditatie.

 

Copyright van Shodo

Wanneer je je inschrijft voor dit programma geef je tegelijk aan dat je het copyright van Shodo / Christine de Vries zal respecteren door het materiaal dat je van Shodo ontvangt alleen voor je zelf te gebruiken en het niet te kopiëren, door te sturen naar anderen of te verwerken in een andere cursus, zonder vooraf schriftelijke toestemming te hebben ontvangen van Shodo.

 

Voor als dit alles naar meer smaakt…