Luisteren naar je pen© – de gecertificeerde training ONLINE

Hoe is de gecertificeerde training Luisteren naar je pen© ontstaan?

In 1993 ben ik in Amerika begonnen met het geven van cursussen in creatief dagboekschrijven. De eerste cursus heette “Write from the Heart” en die heeft zich in de loop der jaren op een heel natuurlijke manier ontwikkeld tot “Luisteren naar je pen”. Sinds die tijd is mijn persoonlijke missie om creatief schrijven verder te ontwikkelen en zo breed mogelijk toe te passen steeds meer verdiept.
Inmiddels heb ik sinds 2001 met veel enthousiasme “Luisteren naar je pen” aan cursisten gegeven. Daarnaast heb ik in de afgelopen jaren tal van andere cursussen en programma’s ontwikkeld. Het is nu tijd om mijn kennis en ervaring door te geven aan anderen, in de hoop dat er steeds meer vrouwen en mannen de helende en inspirerende kracht van het dagboekschrijven zullen ontdekken.

 

Wat is de gecertificeerde training “Luisteren naar je pen”©?

Deze gecertificeerde training is ontwikkeld voor hen, die op basis van hun eigen ervaring met de basiscursus, het volledige programma “Luisteren naar je pen” op een deskundige manier aan anderen willen doorgeven. In deze training leer je “Luisteren naar je pen” in 6 dagdelen te geven aan een groep cursisten. Je verdiept je tijdens de trainingsdagen zodanig in de opbouw van het programma, de verschillende oefeningen en de wijze waarop je dit kunt overdragen aan een groep, dat je het op een ontspannen en inspirerende manier leert gebruiken en toepassen.

 

Doel van de cursus “Luisteren naar je pen”©?

De basiscursus is er op gericht om cursisten te leren hoe zij verschillende schrijftechnieken kunnen toepassen voor hun persoonlijke ontwikkeling en creatieve expressie. De cursus is zowel geschikt voor ervaren dagboekschrijvers als voor onervaren schrijvers, omdat er veel aandacht is voor verschillende creatieve technieken.

 

Moet ik een therapeut of counselor zijn om de cursus te kunnen aanbieden?

Nee. Vrouwen en mannen met tal van verschillende achtergronden ervaren het creatief dagboekschrijven als zinvol en plezierig. De cursus is er op gericht om educatief te zijn in het toepassen van creatieve schrijfmethoden. De cursus “Luisteren naar je pen” is geen vorm of vervanging van psychotherapie.

 

Dagboek als spiegel, het basisboek voor wie inspiratie zoekt in het dagboek schrijven

 

Wat kost de basiscursus Luisteren naar je pen©?

De cursusprijs is minimaal € 165 per persoon plus locatiekosten en 21% btw.

 

Kunnen emoties ook een rol spelen in de cursus?

Ja, soms gebeurt dat. Tijdens de gecertificeerde training krijg je hier een aantal handvatten voor aangeboden. Daarnaast zorgt het tempo van cursus ook voor een natuurlijke structuur en begrenzing.

 

Ik heb een opleiding in counseling. Kan ik de cursus meer tot een proces/therapiegroep maken?

Zeker. Je bent vrij om het materiaal aan te passen, zodat het aansluit op jouw deskundigheidsniveau. Echter, de training is ontworpen voor hen die NIET zijn getraind als counselor of therapeut.

 

Kan ik onderdelen in de cursus toevoegen of weglaten?

Je kunt naar eigen inzicht het materiaal van “Luisteren naar je pen©” aanpassen, zodat het beter aansluit bij je doelgroep of situatie. Echter, wanneer je afwijkt van het omschreven programma, dan dien je jouw aanbod een andere titel te geven. Op die manier blijft de inhoud en werkwijze van de basiscursus “Luisteren naar je pen©” intact en herkenbaar.

 

Wat betekent het om een gecertificeerde cursusleider te zijn?

Het betekent dat jij en ik zijn overeengekomen dat jij mijn geregistreerde cursus mag geven. Wanneer je volledig bent gecertificeerd mag je zo lang je wilt, de basiscursus overal ter wereld geven.

 

Wie kan er een gecertificeerde cursusleider worden?

Vereist is:

 • De basiscursus “Luisteren naar je pen©” hebben gevolgd bij Shodo of bij een gecertificeerde cursusleider.
 • Ook als je al veel schrijfervaring hebt opgedaan en verschillende cursussen hebt gevolgd, blijft het noodzakelijk om éérst zelf de basiscursus te volgen. Die persoonlijke ervaring is in mijn ogen onmisbaar.
 • Ervaring met dagboekschrijven.
 • Een verlangen om het dagboekschrijven met anderen te delen.

 

Waar vind ik cursisten?

Alhoewel iedere gecertificeerde cursusleider zelf verantwoordelijk is voor het werven van eigen cursisten, wordt er in de training ook uitgebreid op ingegaan. Daarnaast kan je als gecertificeerde cursusleider gebruik maken van het netwerk van Shodo, met o.a. een gratis vermelding op de website en ontvang je tijdens de training een concept van een folder en heel veel tips, die je naar eigen inzicht kunt gebruiken.

 

Wat houdt het gecertificeerde trainingsproces in?

 1. Meld je aan én vermeld ook wanneer en bij wie je de basiscursus hebt gevolgd.
 2. Daarna ontvang je van mij een aanmeldingsformulier met vragen over jouw werk- en schrijfervaring en waarom je deze training graag wilt volgen.
 3. Ik zal je aanmelding zorgvuldig doornemen. Wanneer ik daar vragen over heb, zal ik contact met je opnemen. Zo niet, dan zal ik jouw inschrijving schriftelijk bevestigen en jou vragen om een overeenkomst te ondertekenen en de factuur tijdig te betalen.

Hoe lang duurt de training?

De training duurt 4 maanden en bestaat uit 6 online trainingssessies, om de 3 weken, plus opdrachten die je thuis maakt voor de volgende trainingsdag én ter afronding van de training na de laatste trainingsdag.

 

Groepsgrootte

Deze online trainingsgroep biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers.

Wanneer wordt de training gegeven?

De training bestaat uit 6 sessies via Zoom op dinsdag van 9:30 tot 12:30 uur (inclusief een pauze). Vooraf wordt er een oefensessie aangeboden voor hen die (nog) niet zo bekend zijn met het gebruik van Zoom. Inmiddels heb ik meer dan 100 Zoombijeenkomsten georganiseerd en ben ik er echt van overtuigd dat iedereen dit programma kan leren gebruiken – ook wanneer je niet veel computervaardigheden hebt.

 

De training wordt ONLINE aangeboden

Dit jaar is alles anders! Eén ding is duidelijk: niemand weet hoe het Corona-virus zich de komende maanden zal gedragen. Daarom heb ik gekozen voor de meest stabiele optie voor ons allemaal: ONLINE trainen.

Het grote voordeel is ook, dat afstand nu geen enkel bezwaar meer is, want waar je nu ook maar woont of werkt, je kunt zonder te reizen deelnemen aan deze gecertificeerde training!

De training is als volgt ingedeeld:
Zoomsessies vinden allemaal plaats op dinsdagochtend 9:30 tot 12:30 uur – inclusief een pauze

Data in 2021

  • Januari 5, 26
  • Februari 16
  • Maart 9, 30
  • April 20

De training vindt plaats via Zoom en worden aangevuld met een handleiding, literatuur én een zeer uitgebreid blog. Daarnaast heb je tussen de trainingsdagen in (telefonisch/digitaal) contact met medecursisten en oefen je als cursusleider in het aanbieden van het lesmateriaal met 2 tot 5 personen in een groep.

Bij hoge uitzondering kun je 1 sessie missen. Wanneer je de vervangende opdracht maakt, kun je de training met een certificaat afronden.  Wanneer je meer dan 1 sessie mist, kun je helaas geen certificaat behalen.

 

Hoeveel kost de Gecertificeerde Training?

Oorspronkelijk zou de training € 1095 kosten, maar nu de training ONLINE wordt gegeven bied ik een korting aan van €100 en betaal je alleen deze keer € 995

Dit is inclusief 21% btw het certificaat waarmee je onbeperkte kunt lesgeven, uitgebreid cursusmateriaal en de complete handleiding voor de basiscursus. Betaling in maximaal drie termijnen behoort tot de mogelijkheden. Alle kosten zijn uiteraard terug te verdienen op het moment dat je begint met lesgeven.

Een exemplaar van het boek “Dagboek als spiegel” behoort tot de verplichte literatuur en kan bij inschrijving worden besteld voor € 19,50. Het boek wordt vooraf per post toegestuurd, omdat het lezen van het boek een noodzakelijke voorbereiding is op de training.

 

Ben jij beschikbaar voor coaching nadat ik de gecertificeerde training heb afgerond?

Ja. Cursusleiders kunnen gebruik maken van telefonische/Zoom coaching tegen een gereduceerd tarief. Je kunt een “strippenkaart” aanschaffen voor € 150,- per 90 minuten, incl. 21 % btw

Hoe werkt dit?

Je koopt een “strippenkaart” en maakt een afspraak voor een telefonisch coachingsgesprek. Vooraf aan dit gesprek stuur jij mij je vraag per mail of post. Je belt me op de afgesproken tijd. Na afloop stuur ik je een bijgewerkte “strippenkaart” met de resterende minuten er op vermeld. Een strippenkaart is twee jaar geldig.

 

Reacties van afgestudeerden

Lees hier enkele reacties van cursisten die de training hebben afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *