Luister… als de stilte roept

Tijdens het programma Als de stilte roept heb ik 10 keer een stiltemeditatie via zoom begeleid. Wat eerst onwennig voelde, werd al gauw een moment waar ik naar uitkeek. De verbinding die er in de stilte ontstond was voor ons allemaal tastbaar en werd al gauw heel kostbaar.

Daarom heb ik besloten om met deze stiltemeditatie door te gaan, ook na het programma en dit aan te bieden aan iedereen die hiermee kennis wil maken.

De bijeenkomsten zijn zoveel mogelijk op de  eerste en derde zaterdag van de maand. Inloggen kan vanaf 8:45 uur en de bijeenkomst duurt van 9:00 tot 9:30 uur.

 

Data t/m juli 2021
 • 17 april
 • 1 mei
 • 15 mei (onder voorbehoud)
 • 5 juni
 • 19 juni
 • 3 juli
 • 17 juli

 

Werkwijze
 1. Inloggen kan tussen 8:45 en 8:58 uur, daarna is het niet meer mogelijk om aan te sluiten en wordt de zoomdeur gesloten.
 2. Je komt automatisch in de wachtkamer. Daarna word je binnengebracht.
 3. Alle microfoons blijven uit, zodat we echt in stilte bij elkaar zijn en blijven – dit gebeurt automatisch.
 4. Tot 9 uur luisteren we naar inspirerende muziek.
 5. Na een kort welkomstwoord en gebed ontsteken we samen een kaars.
 6. Daarna zal ik een korte tekst lezen uit het boek “Als de stilte roept” van Erik Galle
 7. Vervolgens klinkt de klankschaal en zitten we 15 minuten in stilte bij elkaar.
 8. Na de meditatie sluiten we af met het uitspreken van een korte zegen.
 9. We nemen in stilte (zwaaiend?) afscheid – uiterlijk 9:30 uur
 10. Na iedere meditatie vind je een bericht op het blog waar je inspiratie kunt vinden en waar ervaringen met elkaar kunt delen.

zaterdagochtend
9:00-9:30 uur

inloggen kan vanaf 8:45 uur.
De zoomlink is voor iedere stiltemediatie dezelfde

 

Wat een gezegende stiltemeditatie wat dit! Ik voelde mij omarmd. (Nel)

Gisteravond zat ik op mijn kussen, zoals vaak en vertrouwd in zen-meditatie, mijn ogen geloken, mijn handen rustend in elkaar, mijn adem volgend, eerst nog luisterend naar de stilte in de muziek, dan de stem van Christine, de tekst, dan het aansteken van de kaarsen, het plaatsen van de kaars op mijn altaar bij de Boeddha, bij de foto’s van mijn dierbaren, bij de bloemen; de roze roos, de paarse clematis, het takje statice voor mijn moeder, haar jaardag vandaag 16 maart…de kostbaarheid van rituelen, van stilte en verbondenheid in liefde (Astrid)

Samen in stilte zijn is zo verdiepend. Dank voor dit ritueel Christine. (Alice)

Heel fijn de teksten die Christine voorlas, toen ik stuiterend van haast aansloot en niet meer met zoom mee kon doen. Dan de stilte die een mens tot rust laat komen en tot slot de woorden van John ‘0 Donohue. Voor mij een waardevol half uurtje. Dank. (Lia)

Het heeft me gevuld met stilte…. koesterende stilte. Zo fijn om met elkaar stil te zijn. (Anky)

Voedende stilte was het.
Op het moment van voorlezen van Vrijheid, zag ik een vogel opgetild worden door de wind de vrijheid tegemoet vliegen. (Alice)

 


Deze stiltemeditatie wordt jou geheel vrijblijvend aangeboden.

Mocht jij graag een bijdrage willen betalen, dan kan dit op:

ING Rekening van Shodo: NL26 INGB 00057257 53
BIC: INGBNL2A

Wil je erbij vermelden dat dit jouw bijdrage voor de Stiltemeditatie is?
Heel véél dank!

 


Uitnodiging versturen?

Geniet je van deze stiltemeditaties?  Kijk eens of je voor de volgende keer iemand persoonlijk kunt uitnodigen om ook te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *