Luisteren naar je pen© – de gecertificeerde training

Hoe is de gecertificeerde training Luisteren naar je pen© ontstaan?

In 1993 ben ik in Amerika begonnen met het geven van cursussen in creatief dagboekschrijven. De eerste cursus heette “Write from the Heart” en die heeft zich in de loop der jaren op een heel natuurlijke manier ontwikkeld tot “Luisteren naar je pen”. Sinds die tijd is mijn persoonlijke missie om creatief schrijven verder te ontwikkelen en zo breed mogelijk toe te passen steeds meer verdiept.
Inmiddels heb ik sinds 2001 met veel enthousiasme “Luisteren naar je pen” aan cursisten gegeven. Daarnaast heb ik in de afgelopen jaren tal van andere cursussen en programma’s ontwikkeld. Het is nu tijd om mijn kennis en ervaring door te geven aan anderen, in de hoop dat er steeds meer vrouwen en mannen de helende en inspirerende kracht van het dagboekschrijven zullen ontdekken.

 

Wat is de gecertificeerde training “Luisteren naar je pen”©?

Deze gecertificeerde training is ontwikkeld voor hen, die op basis van hun eigen ervaring met de basiscursus, het volledige programma “Luisteren naar je pen” op een deskundige manier aan anderen willen doorgeven. In deze training leer je “Luisteren naar je pen” in 6 dagdelen te geven aan een groep cursisten. Je verdiept je tijdens de trainingsdagen zodanig in de opbouw van het programma, de verschillende oefeningen en de wijze waarop je dit kunt overdragen aan een groep, dat je het op een ontspannen en inspirerende manier leert gebruiken en toepassen.

 

Doel van de cursus “Luisteren naar je pen”©?

De basiscursus is er op gericht om cursisten te leren hoe zij verschillende schrijftechnieken kunnen toepassen voor hun persoonlijke ontwikkeling en creatieve expressie. De cursus is zowel geschikt voor ervaren dagboekschrijvers als voor onervaren schrijvers, omdat er veel aandacht is voor verschillende creatieve technieken.

 

Moet ik een therapeut of counselor zijn om de cursus te kunnen aanbieden?

Nee. Vrouwen en mannen met tal van verschillende achtergronden ervaren het creatief dagboekschrijven als zinvol en plezierig. De cursus is er op gericht om educatief te zijn in het toepassen van creatieve schrijfmethoden. De cursus “Luisteren naar je pen” is geen vorm of vervanging van psychotherapie.

 

Dagboek als spiegel, het basisboek voor wie inspiratie zoekt in het dagboek schrijven

 

Wat kost de basiscursus Luisteren naar je pen©?

De cursusprijs is minimaal € 165 per persoon plus locatiekosten en 21% btw.

 

Kunnen emoties ook een rol spelen in de cursus?

Ja, soms gebeurt dat. Tijdens de gecertificeerde training krijg je hier een aantal handvatten voor aangeboden. Daarnaast zorgt het tempo van cursus ook voor een natuurlijke structuur en begrenzing.

 

Ik heb een opleiding in counseling. Kan ik de cursus meer tot een proces/therapiegroep maken?

Zeker. Je bent vrij om het materiaal aan te passen, zodat het aansluit op jouw deskundigheidsniveau. Echter, de training is ontworpen voor hen die NIET zijn getraind als counselor of therapeut.

 

Kan ik onderdelen in de cursus toevoegen of weglaten?

Je kunt naar eigen inzicht het materiaal van “Luisteren naar je pen©” aanpassen, zodat het beter aansluit bij je doelgroep of situatie. Echter, wanneer je afwijkt van het omschreven programma, dan dien je jouw aanbod een andere titel te geven. Op die manier blijft de inhoud en werkwijze van de basiscursus “Luisteren naar je pen©” intact en herkenbaar.

 

Wat betekent het om een gecertificeerde cursusleider te zijn?

Het betekent dat jij en ik zijn overeengekomen dat jij mijn geregistreerde cursus mag geven. Wanneer je volledig bent gecertificeerd mag je dit gedurende een periode van drie jaar de cursus overal ter wereld geven.

 

Wat gebeurt er na drie jaar?

Wanneer jij je certificering wilt vernieuwen, dan dient onze overeenkomst te worden verlengd en volg je een korte training in de vorm van een nascholingsworkshop met een thuisopdracht.

 

Wie kan er een gecertificeerde cursusleider worden?

Vereist is:

  • De basiscursus “Luisteren naar je pen©” hebben gevolgd bij Shodo of bij een gecertificeerde cursusleider.
  • Persoonlijk ervaring met het dagboekschrijven hebben opgebouwd.
  • Een verlangen om het dagboekschrijven met anderen te delen.

 

Waar vind ik cursisten?

Alhoewel iedere gecertificeerde cursusleider zelf verantwoordelijk is voor het werven van eigen cursisten, wordt er in de training ook uitgebreid op ingegaan. Daarnaast kan je als gecertificeerde cursusleider gebruik maken van het netwerk van Shodo, met o.a. een gratis vermelding op de website en ontvang je tijdens de training een concept van een folder en heel veel tips, die je naar eigen inzicht kunt gebruiken.

 

Wat houdt het gecertificeerde trainingsproces in?

  1. Meld je aan en vermeld ook wanneer en bij wie je de basiscursus hebt gevolgd.
  2. Stuur daarna de applicatie en een recente digitale foto.
  3. Ik zal je aanmelding zorgvuldig doornemen. Wanneer ik vragen heb, zal ik contact met je opnemen. Zo niet, dan zal ik je inschrijving schriftelijk bevestigen en jou vragen om een overeenkomst te ondertekenen en de factuur tijdig te betalen.

Hoe lang duurt de training?

De training duurt 5 maanden – een trainingsdag per 4-5 weken, plus opdrachten die je thuis maakt voor de volgende trainingsdag én ter afronding van de training na de laatste trainingsdag.

 

Groepsgrootte

Per groep is er plaats voor maximaal 16 deelnemers.

 

Wanneer wordt de training gegeven?

De training bestaat uit 5 hele dagen.

Tijd: vanaf 10 uur ontvangst met koffie/thee. Het  programma start precies om 10:30 uur en duurt tot 16:30 uur.

Lunchpauze is van 13 tot 14 uur. Hiervoor dien je zelf te zorgen. Er zijn voldoende eetgelegenheden in de omgeving.

 

Data

  • Wanneer je belangstelling hebt voor de training, kun je me een bericht sturen en dan zal ik je informeren wanneer de volgende training van start gaat. Het is nu nog niet bekend wanneer dit zal zijn.

 

Waar wordt de training gegeven?

De cursuslocatie voor de training is in de Remonstrantse kerk in Alkmaar en is ook goed te bereiken vanaf het station (20 minuten lopen) of met de auto (gratis parkeren in de buurt). Voor cursisten die ver moeten reizen zijn er vele overnachtingsmogelijkheden >>

 

Hoeveel kost de Gecertificeerde Training?

In 2018 zijn de kosten € 1095, inclusief 21% btw voor een 3-jarige registratie om onbeperkte te kunnen lesgeven en inclusief een uitgebreide trainingsmap en de complete handleiding voor de basiscursus. Betaling in maximaal drie termijnen behoort tot de mogelijkheden. Alle kosten zijn uiteraard terug te verdienen op het moment wanneer je begint met lesgeven.

Een exemplaar van het boek “Dagboek als spiegel” behoort tot de verplichte literatuur en kan bij inschrijving worden besteld voor € 19,50. Het boek wordt vooraf per post toegestuurd, omdat het lezen van het boek een noodzakelijke voorbereiding is op de training. De trainingsmap met cursusmateriaal en achtergrondliteratuur wordt op de eerste dag van de training uitgereikt.

Er bestaat de mogelijkheid om de training binnen drie jaar gratis te herhalen, mits er plaats is. Voor de herhaling van de training worden alleen de locatiekosten in rekening gebracht.

 

Ben jij beschikbaar voor coaching nadat ik de gecertificeerde training heb afgerond?

Ja. Cursusleidsters kunnen gebruik maken van telefonische coaching tegen een gereduceerd tarief. Je kunt een “strippenkaart” aanschaffen voor € 150,- per 90 minuten, incl. 21 % btw

 

Hoe werkt dit?

Je koopt een “strippenkaart” en maakt een afspraak voor een telefonisch coachingsgesprek. Vooraf aan dit gesprek stuur jij mij je vraag per mail of post. Je belt me op de afgesproken tijd. Na afloop stuur ik je een bijgewerkte “strippenkaart” met de resterende minuten er op vermeld. Een strippenkaart is twee jaar geldig.

 

Reacties van afgestudeerden

Lees hier enkele reacties van cursisten die de training hebben afgerond.