Maart is de maand van ‘Vreugde’

VREUGDE

Zoek de kleine dingen die aan het leven vreugde en voldoening geven.
– Confucius

13 reacties op “Maart is de maand van ‘Vreugde’

 1. Anky Floris

  Lieve mensen,

  Woensdag komt Christine terug en zal ze de kaart van april plaatsen. Ik kan jullie alvast vertellen dat de kaart voor april is: EEN TEKEN VAN LICHT
  Dat kan haast niet anders met al dat heerlijke lentelicht dat tevoorschijn komt hè? Ik geniet er met volle teugen van. Ik wens jullie hetzelfde.
  Liefs en een lichte en mooie maand.

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Lieve Anky,
   Na vier intensieve trainingsdagen heb ik gauw de nieuwe kaart van april op de website geplaatst. Een hele mooie en passende kaart voor de maand waarin we het voorjaar volop ervaren. Heerlijk!!

 2. Mettje

  Mijn kaart van Vreugde gestuurd aan een oud-collega, die momenteel een pittige tijd in de familie heeft. Toch weet ze altijd weer de Vreugde te vinden, dat wilde ik even onderstrepen.

 3. Jacqueline

  Mijn kaart van vreugde is deze maand gegaan naar een homopaar in Oostenrijk, dat vanaf dit jaar ook wettelijk mocht trouwen en dat deze maand gedaan hebben. Als iets liefde en vreugde is, dan vind ik dit wel. Ze hebben ook voor het kaartje bedankt, we waren één van de weinigen omdat het in Oostenrijk nog niet echt ingeburgerd is, zoals hier.

 4. Henriette

  Ik stuurde een kaart naar Mijn kleindochters van 4 en 6. Dat ik blij word als ik ze zie of aan ze denk en dat
  Vreugde een ander woord voor blij Is.
  De andere twee kaarten gingen naar vriendinnen met wie ik respectievelijk vreugdevol geluncht en gedineerd heb.

 5. Viviane

  Ik heb ondertussen reeds drie brieven over vreugde met de hand geschreven; sinds de start van dit project diende het woord VREUGDE zich heel dikwijls aan in mijn gedachten én in mijn dagboeken en blogs .
  Daarenboven ben ik weer gestart met het tekenen van eenlijnstekeningen waartoe Anky mij met haar levenskunstkaarten inspireert.
  En de maand is nog maar net begonnen!

 6. Marieke Verhoef

  “Zoek de kleine dingen die aan het leven vreugde en voldoening geven”. De prachtige kaart van Anky stuurde ik vandaag met o.a. dit citaat naar mijn zwangere dochter, die best een pittige tijd doormaakt. Wat ben ik trots op haar kracht.

 7. olga

  Vanmorgen de kaarten voor de maand maart geschreven. Alle jarigen in de familie/ kennissen/vrienden kring ontvangen van ons altijd een papieren kaart met felicitaties voor een gezellige verjaardag. Ik zoek al mijn kaarten bij elkaar, spreid ze uit op tafel, pak de verjaardagskalender en het adressenboekje erbij. Wie is wanneer jarig en welke kaart pas er bij? Zie ik geen passende kaart, dan ga ik daar alsnog naar op zoek. In de rechterbovenhoek van de envelop noteer ik de verjaardagsdatum en zo gaan ze een paar dagen voor de datum de deur uit. vreugde om te versturen en vreugde van het ontvangen.
  Zelf heb ik wel 12 papieren verjaardagswensen mogen ontvangen op mijn verjaardag dit jaar; helemaal blij!

 8. Karin

  Indien je vreugde
  wilt vermenigvuldigen,
  moet je haar delen.

  Dat waren mijn 1e woorden op mijn 1e kaart ‘Vreugde’ die ik vandaag naar een hele goede vriendin opstuurde, inclusief de kaart.
  Wat een pracht initiatief en wat genieten is dit om zo een mooie kaart met warme, liefdevolle en vreugdevolle woorden te mogen versturen.
  Genieten is dit 🙂

 9. Carolien

  Het heeft soms de illusie van groot,
  maar diep van binnen neemt het nauwelijks plaats in,
  tegelijkertijd is het alles wat er is.
  Vreugde.

  Dank voor weer een leuke en zeer zinvolle inspiratie.
  Liefde delen.

 10. Gerard Schreyer

  Eigenlijk een heel eenvoudige en bekende uitspraak, zonder dat Confucius genoemd hoeft te worden.
  Vanaf een diep ingrijpende , traumatische gebeurtenis- 1985- in mijn leven, ben ik er voortdurend mee bezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *