Mijmeren onderweg

Pelgrimeren met Grino (2)

Gisteren hebben we gelukkig geen regen meer gehad. De voorgaande dagen leek het wel najaar met loeiharde wind en slagregens. Vanaf Tours naar Bordeaux heb ik voor de tolweg gekozen, maar ik deed er opnieuw veel langer over dan ik had gehoopt. Op dit normaal gesproken rustige traject kwam ik maar liefst in zeven files te staan i.v.m. werkzaamheden voor groot onderhoud en het maaien van de weelderige bloeiende bermen.

Toen ik thuis de bus inpakte dacht ik dat ik veel naar muziek zou luisteren, ik had ook cd’s van lezingen die ik nog eens wilde horen ingepakt, maar tot mijn verrassing blijft het heel stil in de bus. Ik mijmer veel over de mensen in mijn leven die belangrijk voor me zijn, wat ik voor hen voel en over hen denk. Ik mijmer over mijn werk en mij weg van het schrijven. Ik had in de afgelopen weken dat Harrie onderweg was, een stille schrijfretraite gepland, maar door de acute situatie met Grino is daar helemaal niets van gekomen. Rijdend op de tolweg krijg ik nu de kans om daar bij stil te staan en vooral te voelen waar ik nu op mijn schrijfweg sta. Ik zie als het ware borden langs de kant van de weg, die me laten weten dat er een scherpe bocht aankomt, maar ik kan het nog niet zien. Ik ben benieuwd én voel me heel rustig, want ik hoef daarin zelf niets (!) te doen.

Eeenmaal op de camping doe ik niet zo veel. Ik installeer alles in de bus, kook heerlijk en gezond eten (zonder suiker, want na die film van afgelopen week is bij mij het roer helemaal om), wandel met Grino en lees een klein beetje. Langzamerhand wordt het stiller in mij en daar geniet ik van. Misschien is deze mini-pelgrimage naar Santiago wel mijn stille retraite…

Een reactie op “Mijmeren onderweg

  1. yne

    Ach Christine, het leven zit zo mooi inelkaar. Wij maar plannen en onverwacht krijg je een cadeautje.Ziek zijn heeft altijd een betekenis, ook van je hond, wat……dat komt vanzelf. Geniet van je pelgrimage, wij genieten mee met jullie. Elke dag zeggen we tegenelkaar heeft onze pelgrim al geschreven? Kaart erbij waar hij is, zo pelgrimeren wij ook. Dank jullie wel dat je het met ons deelt. En goeie reis, knuffel voor Grino wat een poppie. Lieve Groet van ons Rias en Yne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *